Wifi Mesh -verkko toimii

Haluammeko saada enemmän Wi-Fi-peittoa? Katsotaan yhdessä, miten Wi-Fi Mesh -verkkolaitteet toimivat ja miten niitä käytetään

Jos tähän asti olimme tottuneet yhdistämään kaikki kodin laitteet yhdellä Wi-Fi-reitittimellä, uusien WiFi Mesh -teknologioiden avulla voimme saada erinomaisen yhteysnopeuden jokaiseen talomme huoneeseen, jotta voimme surffata huoletta häiriöistä tai äkillisistä nopeuden laskuista jopa suurissa tai monikerroksisissa kodeissa.

Tässä oppaassa näytämme sinulle sitten Mikä on WiFi Mesh, miten voimme määrittää sen? kaikenlaisille taloille tai asunnoille e parhaat yhteensopivat reititin- ja Wi-Fi-laajenninmallit tekniikan avulla, joten tiedät jo mitä ostaa.

Mikä on WiFi Mesh

WiFi Mesh on siirtotekniikka, jonka avulla laitteet voivat aina muodostaa yhteyden suurimmalla nopeudella, jolloin lähetetty ja vastaanotettu data seuraa lyhintä mahdollista polkua (tyypillisessä kokoonpanossa, jossa on vähintään kaksi Mesh -yksikköä).
Siksi eri Mesh -yksiköt näkevät toisensa kiinteänä osana samaa verkkoa eivätkä "toistensa jatkoa": tämä mahdollistaa vahvan signaalin ja suuren lähetysnopeuden jopa yli 100 neliömetrin taloissa tai useissa kerroksissa.

Mesh -verkossa perusyksikkö ei ole tukiasema tai yhdyskäytävä, vaan "solmu". Solmu sisältää tyypillisesti kaksi tai kolme erillistä radiojärjestelmää ja laiteohjelmiston, joiden avulla voit kommunikoida keskenään, vaikka jotkut olisivat muiden kantaman ulkopuolella.
Asiakkaiden Wi-Fi-sovittimet puhelimissa, tableteissa, kannettavissa tietokoneissa, pelijärjestelmissä, laitteissa ja muissa laitteissa muodostavat yleensä yhteyden näihin solmuihin aivan kuin ne olisivat tavallisia verkkoyhdyskäytäviä tai tukiasemia. Mesh -solmut määrittävät optimaalisen polun kunkin datapaketin lähettämiseksi ensimmäisestä solmusta, joka vastaanottaa ne, kohteeseensa lähimpään solmuun.
Puhelin ja tietokone samassa verkossa voivat sitten muodostaa yhteyden eri solmuihin. Koska solmut säätelevät dynaamisesti ja jatkuvasti radio- ja reititysparametreja, saat aina optimaalisen suorituskyvyn ja kattavuuden.

Käytetyt lähetystaajuudet ovat samat kuin yksinkertaisessa Wi-Fi-verkossa (2,4 ja 5 GHz), samoin kuin siirtoprotokollat ​​(Wi-Fi 4, Wi-Fi 5 ja Wi-Fi 6). Itse asiassa voimme muodostaa yhteyden mihin tahansa Mesh-verkon pisteeseen käyttämällä samaa verkon nimeä ja samaa salasanaa ilman eroa (mikä erottaa sen yksinkertaisesta Wi-Fi-laajennuksesta).

Jos haluat lisätietoja langattomista tekniikoista, pyydämme sinua lukemaan oppaamme 2,4 GHz: n ja 5 GHz: n Wi-Fi-verkkojen väliset erot; kumpi on parempi? Ja Parempi 802.11ac (Wi-Fi 5) tai 802.11ax (Wi-Fi 6) -reititin ??

Kuinka saada WiFi Mesh

WiFi Mesh -verkon määrittämiseen tarvitsemme vähintään kaksi laitetta: yhden, joka toimii "päälaitteena" (Internet -signaalin hallinta ja eteneminen) ja toisen (tai muut), jotka toimivat "satelliitteina". Jopa yksittäisiä ratkaisuja yhdellä moduulilla on markkinoilla, ne eivät ole parempia kuin yksinkertaiset modeemit tai reitittimet: todellisen WiFi Mesh -verkon luomiseksi tarvitset (vähintään) 2 moduulia yhteensopiva tekniikan kanssa.

"Master" -moduuli voidaan liittää Ethernet -kaapelilla operaattorin toimittamaan modeemiin, jotta Internet -signaali voidaan levittää oikein luomassamme Mesh -verkossa; Satelliitit sijoitetaan sen sijaan isännän peittoalueelle (jossa signaali on edelleen voimakas), jotta Mesh -verkkoa voidaan laajentaa määrittämättä mitään (Mesh -verkko käyttää päälaitteessa määritettyä SSID -nimeä ja salasanaa) moduuli).
Yhdistämällä laite johonkin Mesh -verkon satelliitteihin saamme saman nopeuden, joka saavutetaan, jos liitämme sen suoraan modeemista tai päälaitteeseen, vaikka olisimme melko kaukana todellisesta tukiasemasta.

Master voidaan myös "tulkita" modernilla modeemilla: esimerkiksi Fritz! Box-modeemit luovat oman Mesh-verkon ja antavat sinun hyödyntää tätä tekniikkaa saman valmistajan Wi-Fi-laajennuksella ja Powerline Wi-Fi: llä, jotta vältät uuden isännän lisäämisen modeemiin hallitsemaan uusia satelliitteja.

Osto -opas

Kun olet nähnyt, mikä WiFi Mesh on ja miten se toimii, näytämme sinulle parhaat WiFi Mesh -sarjat, joita voimme ostaa verkossa, jotta voimme säästää hieman (katsomme, että tämä tekniikka on yleensä erittäin kallista kirjoitettaessa, joten meidän on valittava huolellisesti ostettava pakkaus).

Google Nest Wifi on monien käyttäjien mielestä paras kotiverkossa sovellettava Mesh -verkko, myös kun otetaan huomioon suuri määrä lisättäviä Google -laitteita (mukaan lukien muut Google Nest Wifi -verkot WiFi Mesh -verkon laajentamiseksi).

Jokaisessa satelliitissa on 2x2 kaksikaistainen langaton yhteys, tuki uusimmille Wi-Fi-protokollille, kaistanleveyden optimointijärjestelmä (Beamforming), integroitu Google-avustaja (etäkomentojen saamiseksi missä tahansa huoneessa), Gigabit Ethernet ja täysi hallinta erillisen sovelluksen kautta (Google Koti, saatavilla Android Ja iPhone). Voimme oppia lisää lukemalla oppaamme Google Nest Wifi -reititin: miten se toimii ja mistä sen voi ostaa.

Amazon esitteli myös Mesh -verkkotuotteensa, myydään nimellä Amazon eero.

Eero -verkko on erittäin helppo määrittää, kytke vain päälaite modeemiin kaapelilla ja määritä eri satelliitit eero -sovelluksen kautta (saatavana Android Ja iPhone). Kun Mesh-verkko on luotu, poistamme modeemin Wi-Fi-yhteyden käytöstä, jotta meillä on yksi optimoitu, vakaa ja suojattu langaton verkko, joka toimii sekä 2,4 GHz: n että 5 GHz: n yhteyksillä.

Jos haluamme säästää rahaa Meshissä, voimme keskittyä koko sarjaan TP-Link Deco S4.

Sarja sisältää masterin (modeemiin liitettäväksi) ja kaksi satelliittia, jotka on valmis sijoitettavaksi talon kaukaisimpiin alueisiin, jotta saumattoman verkkovierailujärjestelmän, AC1200 Dual Band Wi- Fi -verkko ja 2 Ethernet -porttia, jotka on integroitu kuhunkin moduuliin (kaapeliyhteyksiä varten).

Yksi parhaista Mesh -verkoista, joita voimme luoda, sisältää sarjan käyttämisen NETGEAR Orbi Mesh WiFi 6, joka on varustettu kolmella satelliitilla, jotka tukevat Wi-Fi-yhteyttä 6.

Sen avulla pystymme luomaan nopean Mesh-verkon puhtaalle valokuidulle, jossa on monikaistainen langaton ja laajennettu jopa 350 neliömetrin kattavuus, lapsilukko, integroitu suoja tärkeimmiltä tietouhilta ja optimointi videoille, suoratoistoille ja videopeleille.

Niille, jotka todella haluavat säästää rahaa, on myös mahdollista panostaa Nova MW5G Wi-Fi -verkkoteltta, sarja, jossa on kolme satelliittia alle 100 eurolla.

Keskittymällä tähän pakettiin meillä on verkko, jonka peittoalue on jopa 350 neliömetriä, 2 Gigabit Ethernet -porttia kullekin satelliitille, lapsilukko, kauko -ohjausjärjestelmä, vierasverkko ja langaton verkkovierailu.

Mesh verkko

Mesh-verkko on langaton verkkoteknologia, joka mahdollistaa useiden tukiasemien yhdistämisen yhdeksi suureksi verkoksi. Tämä tarkoittaa sitä, että voit käyttää langatonta internetyhteyttä koko kotisi alueella ilman signaalin heikkenemistä. Mesh-verkko koostuu solmuista, jotka kommunikoivat keskenään ja luovat vahvan ja vakaisen yhteyden kaikkiin laitteisiin.

Mesh-verkon etuna on sen joustavuus ja skaalautuvuus. Voit lisätä uusia solmuja verkkoon tarpeen mukaan, mikä mahdollistaa verkon laajentamisen suurempiin tiloihin tai jopa useamman kerroksen rakennuksiin. Jokainen solmu toimii myös reitittimenä, joten signaali kulkee tehokkaasti eri huoneiden ja kerrosten välillä ilman katkoksia.

Mesh-verkko on myös älykäs. Se osaa automaattisesti optimoida signaalin reitityksen ja valita parhaan reitin tietojen siirtämiseksi. Jos yksi solmuista vikaantuu tai menettää yhteyden, muut solmut ottavat sen paikan ja varmistavat, että yhteys säilyy vakaana.

Mesh-verkko tarjoaa myös paremman suorituskyvyn verrattuna perinteisiin langattomiin verkkoihin. Koska solmut kommunikoivat keskenään, signaalin vahvuus säilyy vakaana koko verkon alueella. Tämä tarkoittaa nopeampaa ja luotettavampaa internetyhteyttä kaikille laitteillesi.

Mesh-verkko on täydellinen ratkaisu kodin langattomaan verkkoon. Se tarjoaa kattavan ja vakaan internetyhteyden kaikille laitteillesi, olit sitten makuuhuoneessa, olohuoneessa tai pihalla. Lisäksi sen helppo laajennettavuus ja älykäs toiminta tekevät siitä luotettavan ja tulevaisuuteen valmiin verkkoratkaisun.

Päätelmät

WiFi Mesh -verkko on suuri askel kohti langattomien yhteyksien tulevaisuutta, koska sen avulla voit muodostaa yhteyden nopeampaan ja vähemmän häiriöalttiiseen verkkoon (eli 5 GHz: n verkkoon) ylittämällä sähkömagneettisen taajuuden (ei enää yksi tai kaksi peittohuonetta), jolloin saavutetaan suuret yhteysnopeudet ja riittävä peitto jopa suurimmissa kodeissa.

Silti suurten kotejen kattamisesta suosittelemme lukemaan oppaamme Pitkän matkan Wi-Fi-kattavuus ja laajennettu kantama Ja Parhaat 5 GHz: n WiFi -toistimet Internet -peiton lisäämiseksi.
Jos emme tiedä, mitä modeemia käytetään Mesh Masterin liittämiseen, voimme katsoa artikkeliamme Paras ostettava modeemi (kuitu, kaksikaistainen, langaton AC).

Indeksi
  1. Mikä on WiFi Mesh
  2. Kuinka saada WiFi Mesh
  3. Osto -opas
  4. Mesh verkko
    1. Päätelmät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up