Windows 10 Action Centerin mukauttaminen

Verrattuna Windows 8:aan sisällytettyyn Microsoft on parantanut uutta Action Centeriä huomattavasti. Windows 10:n uusi Action Center on aivan kuin ilmoitusalue missä tahansa nykyaikaisessa mobiilikäyttöjärjestelmässä. Kaikki käyttöjärjestelmäsi ja muiden asennettujen sovellusten ilmoitukset näkyvät nyt ilmoitus- tai toimintakeskuksessa sen sijaan, että ne näyttäisivät omia yksittäisiä vihjeitä.

Yleisten ilmoitusten näyttämisen lisäksi Action Centerissä on myös muutamia painikkeita, joiden avulla voit nopeasti käynnistää eri vaihtoehtoja Windows 10:ssä. Uuden Windows 10 Action Centerin hyvä puoli on, että se on jossain määrin muokattavissa. Näin voit tehdä sen.

Mukauta Windows 10 Action Centeriä

Toimintakeskuksessa sinulla on kaksitoista eri painiketta, joilla pääset käyttämään kahtatoista eri vaihtoehtoa, kuten Kaikki asetukset, Bluetooth, VPN, Lentokonetila, OneNote jne.

Jos napsautat painikkeiden yläpuolella olevaa "Tiivistys" -linkkiä, kaikki painikkeet neljää lukuun ottamatta tiivistyvät. Tämä toiminto vapauttaa tilaa Action Centerissä. Lisäksi voit mukauttaa näitä neljää painiketta Asetukset-paneelissa.

Voit tehdä sen napsauttamalla "Kaikki asetukset" -painiketta.

Tämä toiminto avaa Asetukset-paneelin. Napsauta "Järjestelmä" -vaihtoehtoa ja valitse sitten asetuspaneelin vasemmassa sivupalkissa "Ilmoitukset ja toimet".

Kuten mainitsin, voit mukauttaa neljää painiketta Action Centerissä. Voit tehdä tämän napsauttamalla kuvaketta, jota haluat mukauttaa Pikatoiminnot-luokassa. Tämä näyttää sinulle luettelon kaikista käytettävissä olevista vaihtoehdoista; valitse vain haluamasi vaihtoehto. Minun tapauksessani korvaan Tablet Mode -painikkeen Kirkkaus-painikkeella, jotta voin helposti säätää näytön kirkkautta.

Heti kun olet valinnut painikkeen käytettävissä olevasta luettelosta, se muuttaa painikkeen Toimintakeskuksessa välittömästi.

Kun olet mukauttanut painikkeita, voit myös muokata, näyttääkö sovellusten ilmoituksia toimintakeskuksessa. Jos haluat estää sovelluksia näyttämästä ilmoituksia Toimintakeskuksessa, vaihda "Näytä sovellusilmoitukset" -painike "Pois"-asentoon Ilmoitukset-osiossa.

Jos et halua estää kaikkia sovelluksia näyttämästä ilmoituksia Toimintakeskuksessa, voit valita manuaalisesti, mitkä sovellukset voivat näyttää ilmoitukset. Voit tehdä tämän vieritä alaspäin ja löydät "Näytä ilmoitukset näistä sovelluksista" -osion. Täällä voit valita erikseen, mikä sovellus voi näyttää ilmoituksia Toimintakeskuksessa.

Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, olen sammuttanut ilmoitukset "Despicable Me" -pelisovelluksesta, jotta se ei häiritse minua erikoistarjouksilla tai muilla millään muulla.

Lopuksi, jos haluat poistaa ilmoituskuvakkeen tehtäväpalkista, napsauta "Ota järjestelmäkuvakkeet käyttöön tai pois käytöstä" -linkkiä.

Yllä oleva toiminto avaa "Ota järjestelmäkuvakkeet päälle tai pois" -paneelin. Vaihda "Toimintokeskus"-vaihtoehdon vieressä olevaa painiketta.

Et enää näe ilmoituskuvaketta tehtäväpalkissa, etkä voi enää käyttää Toimintakeskusta. Tietenkin voit myös poistaa toimintakeskuksen kokonaan käytöstä Windowsin rekisterieditorilla tai ryhmäkäytäntöeditorilla.

Kommentoi alla ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi uuden Action Centerin käyttämisestä ja mukauttamisesta Windows 10:ssä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up