5 Vinkkiä ja salaisuuksia löytyi Mountain Lionin sisältä

Apple sisälsi yli 200 uutta ominaisuutta OS X Mountain Lioniin. Olet luultavasti tutustunut useimpiin niistä, mukaan lukien iMessage, Dictation ja AirPlay Mirroring, mutta ehkä jotkut ovat jääneet huomaamatta.

Ota enemmän irti OS X Mountain Lionista hyödyntämällä näitä 5 vinkkiä ja temppua, jotka olet ehkä jäänyt huomaamatta.

Indeksi
  1. 1. 40 upeaa taustakuvaa
  2. 2. Ilmoituskeskuksen pikakuvakkeet
  3. 3. Safari (pienennä nipistämällä)
  4. 4. Tiedostojen lähettäminen iMessagen kautta
  5. 5. Palauta "Tallenna nimellä" -vaihtoehto
  6. Muita hienovaraisia ​​ominaisuuksia

1. 40 upeaa taustakuvaa

Macin sisällä on 40 korkearesoluutioista taustakuvaa piilotettuna OS X Mountain Lionissa. En ole varma, miksi Apple on päättänyt jättää suurimman osan näistä kuvista pois näytönsäästäjävaihtoehdoista, mutta näin saat ne näkyviin.

Valitse Finder-valikosta Go -> Go to Folder (tai paina Command+Shift+G) ja kirjoita seuraava:

/System/Library/Frameworks/ScreenSaver.Framework/Versions/A/Resources/Default Collections/

"Oletuskokoelmat" -ikkuna tulee näkyviin ja näyttää neljä kansiota täynnä maisemia, eläimiä ja kuvioita. Kuvissa on myös upeita valokuvia Hubble-avaruusteleskoopista ja National Geographicista.

Pidä tämä ikkuna auki, kun seuraat seuraavia vaiheita.

Käynnistä "Järjestelmäasetukset" ja valitse ensimmäiseltä riviltä "Desktop & Screensaver" ja napsauta "Desktop".

Nyt voit vetää jokaisen kansion "Oletuskokoelmat" -ikkunasta vasemmalla olevan taustakuvaluettelon Kansiot-luokkaan. Tämä antaa sinulle pikakuvakkeen kuviin luomatta päällekkäisyyksiä.

Koska kuvat ovat kooltaan 3200 x 2000 resoluutiolla, ne näyttävät uskomattomilta Mac-pöytäkoneella ja vielä paremmilta Retina MacBookilla.

2. Ilmoituskeskuksen pikakuvakkeet

Pääset Macin ilmoituskeskukseen yhdellä hyppysellä pyyhkäisemällä kahdella sormella ohjauslevyn oikeasta reunasta vasemmalle.

Mountain Lionin ilmoituskeskus voi olla uskomattoman hyödyllinen - käytä sitä esimerkiksi nopean twiitin lähettämiseen. Napsauta "Asetukset"-kuvaketta alareunassa tehdäksesi erilaisia ​​muutoksia vastaanottamiesi hälytysten tyyppeihin ja niiden tyyliin. Voit esimerkiksi poistaa äänet käytöstä tai valita, kuinka kauan tietty hälytys pysyy näytöllä.

Jos olet kiinnostunut, voit myös tuoda Growl-ilmoitukset automaattisesti Ilmoituskeskukseen päivittämällä versioon 2.0 poistaaksesi Ilmoituskeskuksen hälytykset väliaikaisesti käytöstä. Pidä näppäimistön Optio-näppäintä painettuna ja napsauta sen kuvaketta valikkopalkissa.

3. Safari (pienennä nipistämällä)

Riippumatta siitä, mitä selainta käytät, puolen tusinan välilehden välillä vaihtaminen voi olla tuskaa; kokeile seuraavaa vinkkiä, joka tekee online-monitehtävästä helppoa.

Käytä ohjauslevyn nipistämistä minimoidaksesi kaikki avoimet välilehdet Safarissa pienempiin ikkunoihin, aivan kuten sen iOS-vastine. Vaihda välilehdeltä toiselle kahdella sormella pyyhkäisemällä.

4. Tiedostojen lähettäminen iMessagen kautta

Mountain Lionin avulla voit lähettää iMessagen avulla mitä tahansa alle 100 Mt:n tiedostoja (musiikkia, videota, PDF-tiedostoa jne.) toiseen Mac- tai iOS-laitteeseen. Voit jopa lähettää .gif-kuvia, vaikka ne toistetaan vain esikatselutilassa.

Emoji-fanit voivat käyttää suosikkihahmojaan painamalla "Option + Command + T".

5. Palauta "Tallenna nimellä" -vaihtoehto

"Tallenna nimellä" -vaihtoehto on käytettävissä Mountain Lionissa, mutta se ei sisälly heidän sovellusten valikkovaihtoehtoihin. Vain Apple voi vastata miksi näin on. Toki voit kokeilla pikanäppäintä "Komento + Optio + Vaihto + S", mutta helpompiakin tapoja on.

Huomautus: Valitettavasti valittaessa "Tallenna nimellä" -vaihtoehto Mountain Lionissa, muutokset tallennetaan sekä alkuperäiseen että äskettäin luotuun asiakirjaan. Jos aiot käyttää tätä ominaisuutta, muista tehdä se ennen muokkausten tekemistä.

Vaihtoehto 1. Pidä "Option"-näppäintä painettuna samalla, kun napsautat Tiedosto-valikkoa sovelluksista, joista puuttuu Tallenna nimellä -ominaisuus.

Vaihtoehto 2. Käynnistä Järjestelmäasetukset ja siirry kohtaan "Näppäimistö -> Pikanäppäimet". Valitse nyt "Application Shortcuts" vasemmasta sarakkeesta. Luomme tähän kaksi pikakuvaketta, yhden "Tallenna nimellä" ja toisen "Kopioi".

Napsauta "+" -merkkiä ja kirjoita "Save As for Menu Title" ja aseta "Command + Shift + S" pikanäppäimeksi. Toista tämä prosessi ja kirjoita toinen pikanäppäin Duplicateille, sano "Command+Option+Shift+D". Suorita nämä vaiheet, niin näet sekä "Tallenna nimellä" että "Kopioi" sekä niihin liittyvät pikanäppäimet, kun napsautat Tiedosto-valikkoa.

Muita hienovaraisia ​​ominaisuuksia

  • Voit suoratoistaa ääntä Macistasi Apple TV:hen Airplayn kautta. Käytä ominaisuutta valitsemalla "Asetukset"-paneelista "Ääni".
  • Luo kansioita Launchpadissa vetämällä yksi kuvake toiseen. Kansiot voidaan nimetä uudelleen.
  • Tiedostot voidaan nimetä uudelleen suoraan otsikkopalkista.

On mielenkiintoista, kuinka monta ominaisuutta Apple on lainannut iOS:ltä ja tehnyt osaksi Mountain Lionia. Toivottavasti olen käsitellyt yhden tai kaksi, joista et tiennyt. Voit vapaasti jakaa kaikki, mitä olet kohdannut alla olevissa kommenteissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up