Pakota itsesi pitämään taukoa vapaalla aikavälillä

Jos työskentelet tietokoneellasi koko päivän, tiedät kuinka helppoa on menettää ajantaju ja ohittaa taukoja. Monet tietokonetyöntekijät jäävät töihinsä niin kiinni, että he eivät edes huomaa, että 5-6 tuntia on kulunut ilman taukoa. Tämä ei ole vain huono tapa, vaan samassa asennossa niin pitkä istuminen voi myös olla haitallista terveydelle.

Jos kuulut tähän epäterveelliseen, työnarkomaaniluokkaan ja käytät Macia, Time Out Free voi varmasti auttaa. Se on ilmainen Mac-sovellus, joka pakottaa sinut pitämään tauon työstäsi. Mukautusvaihtoehtoja ja jopa muutamia lisäominaisuuksia on melko vähän.

Määritettynä aikana Time Out Free häivyttää ja ottaa näytön haltuunsa, jolloin sinun on lopetettava työskentely. Älä kuitenkaan huoli, voit lykätä tai ohittaa tauon tältä näytöltä (muokattavissa asetuksissa). Kun se on valmis, se haalistuu takaisin. Kuulostaa yksinkertaiselta, eikö?

Katsotaan kuinka tämä kaikki toimii.

Päästä alkuun

Voit ladata Aikalisä ilmainen Mac-sovelluskaupasta. Se toimii heti käyttöönoton jälkeen, joten voit halutessasi käyttää oletusasetuksia tai muokata sitä edelleen.

Oletuksena Time Out Free ei käynnisty automaattisesti sisäänkirjautumisen yhteydessä, mutta voit muuttaa tätä yleisissä asetuksissa.

Normaalit asetukset

Ajastin

Time Out Free -tilassa on kaksi erityyppistä taukoa, jotka ovat molemmat oletuksena käytössä: normaali ja mikro. Normaalit aikakatkot ovat tärkeimmät tauot ja pisimmät. Tietenkin voit tehdä mitä haluat tehdä tänä aikana, mutta on suositeltavaa, että nouset ainakin ylös ja liikut.

Asetuksissa voit muokata, kuinka monta minuuttia kuluu ennen kuin Time Out Free ottaa haltuunsa. Voit sitten valita, kuinka kauan se näkyy näytölläsi. Oletuksena sen avulla voit työskennellä 50 minuuttia ja sitten pitää tauon 10 minuuttia. Voit myös mukauttaa sisään- ja poistumisaikoja (sekunneissa).

On myös mukavaa, että sinulla on asetus, jossa voit nollata Time Out Free -toiminnon, jos olet ollut käyttämättömänä tietyn ajan. Tällä tavalla aikaa, jolloin olet poissa tietokoneeltasi (muu kuin tauko), ei lasketa työaikaan.

Ulkomuoto

Ulkoasun alla voit muuttaa taustan väriä, jonka näet, kun se haalistuu avoinna olevien ikkunoiden ja sovellusten päälle. Oletusharmaa keskitason peittävyydellä on mukava, mutta jos haluat eri värin tai erilaisen peittävyyden tai läpinäkyvyyden, voit muuttaa sitä mieltymystesi mukaan.

Täällä voit myös valita, näytetäänkö yksi tai kaksi lykkäyspainiketta yhdessä "Ohita tauko" -painikkeen kanssa. Tämä on mukava kosketus, koska saatat olla keskellä jotain, jonka haluat saada päätökseen, tai haluat vain (tai haluat) ohittaa tuon tauon.

Äänet ja skriptit

Voit mukauttaa taukojen alussa ja/tai lopussa soivaa ääntä – toinen mukava ominaisuus. Oletuksena ääniä ei kuulu. Voit valita MP3:n, mutta on suositeltavaa käyttää lyhyttä.

Voit myös suorittaa automaattisen työnkulkuja, komentosarjoja tai sovelluksia taukojen alussa ja/tai lopussa. Tämä voi olla erittäin hyödyllistä, kun tauosi on ohi. Voit esimerkiksi avata suosikkisähköpostisovelluksesi, jotta voit tarkistaa sähköpostisi nopeasti ennen kuin palaat töihin.

Mikroasetukset

Mikroaikalisät ovat lyhyitä ja toistuvia taukoja, joita voit pitää normaalien aikakatkaisujesi välillä. Tätä aikaa ei pidä käyttää nousemiseen, vaan vain tauon pitämiseen näppäimistön ääressä ja katsomiseen pois tietokoneen näytöltä.

Nämä ovat myös oletusarvoisesti käytössä ja tapahtuvat 10 minuutin välein 15 sekunnin ajan. Jälleen voit mukauttaa näitä aikakatkaisuja asetuksissa - aivan kuten normaalit aikakatkaisut. Kaikki asetukset ovat samat, joten en käsittele niitä uudelleen.

Muista vain, että voit poistaa nämä käytöstä, jos haluat vain normaaleja aikakatkaisuja. Micro Time Outs on todella hyvä antaa silmäsi tauolle, joten on hienoa, että sinulla on mahdollisuus.

Poikkeukset

Olen käyttänyt paria muuta Time Out Freen kaltaista sovellusta, enkä ole koskaan nähnyt tämän kaltaista ominaisuutta. Poissulkemisten avulla voit ohittaa tauon automaattisesti, jos jokin sovellus on käynnissä, kuten peli, Skype jne. Voit sulkea pois minkä tahansa Mac-tietokoneellesi asentamasi sovelluksen.

Tämä on loistava vaihtoehto, koska jos pelaat koko näytön peliä tai käyt FaceTime-chatissa, et varmasti halua häiritä sinua.

Lopulliset ajatukset

Time Out Free sisältää ehdottomasti paljon hienoja ominaisuuksia tähän ilmaiseen Mac-sovellukseen. Se on hyvä terveydelle, koska se pakottaa sinut poistumaan tietokoneeltasi muutamaksi minuutiksi. Se tarjoaa myös edistyneitä mukautusvaihtoehtoja, mikä on yllättävää ilmaiselle sovellukselle.

Tarvitseeko tällaisessa sovelluksessa todella muita ominaisuuksia? Käytätkö jotain muuta sovellusta, joka pakottaa sinut pitämään tauon? Jos on, miten se verrataan Time Out Freeiin?

Indeksi
 1. Päästä alkuun
 2. Normaalit asetukset
  1. Ajastin
  2. Ulkomuoto
  3. Äänet ja skriptit
 3. Mikroasetukset
 4. Poikkeukset
 5. Lopulliset ajatukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up