6 tapaa kehittää iOS-sovelluksia Windowsissa

Onko sinulla Windows-tietokone ja haluat kehittää iOS-sovelluksia? Se ei ole helppoa, joten saatat harkita antamista ja Mac-tietokoneen ostamista. Ennen kuin teet sen, lue tämä opetusohjelma. Käsittelemme kuusi tapaa rakentaa iOS- ja iPadOS-sovelluksia Windowsissa.

Jos olet toiveikas Android-kehittäjä, älä missaa opastamme, joka auttaa sinua pääsemään alkuun Android-sovellusten kehittämisessä Windowsissa.

Miksi iOS-sovellusten kehittäminen Windowsissa on vaikeaa

Applen aidattu puutarha tekee iOS-sovellusten kehittämisen lähes mahdottomaksi ilman Macia. Xcode, ainoa integroitu kehitysympäristö (IDE) iOS-sovellusten rakentamiseen, on saatavilla vain macOS:ssä. Tärkeät kehitysominaisuudet, kuten iOS-laitteen simulointi tietokoneella, ovat mahdollisia vain, kun Xcode on asennettu.

Toisin kuin Googlen Play Kauppa, joka sallii sovellusten lataamisen verkkosivuston kautta, ainoa tapa ladata iOS-koontiversiot Applen App Storeen on käyttää yksinomaan macOS:lle tarkoitettuja ohjelmistotyökaluja: Xcode, Transporter (macOS:lle yksinomainen sovellus) ja Altool-komentoriviohjelma. On kirjaimellisesti mahdotonta julkaista sovellusta App Storessa ilman macOS:ää.

Mutta kun otetaan huomioon kuinka kalliita Mac-tietokoneet ovat, pelkkä Mac-tietokoneen ostaminen ei ole vaihtoehto monille ihmisille. Onneksi on olemassa muutamia tapoja kehittää iOS-sovelluksia käyttämällä vain Windows-tietokonetta. Yksi tapa on käyttää Windowsia MacOS-koneen käyttämiseen ja koko sovelluksen kehittäminen Xcoden avulla. Toinen on kirjoittaa koodi Windowsissa käyttämällä monialustaisia ​​kehitystyökaluja. Lue lisää molempien lähestymistapojen erityisvaihtoehdoista.

1. React Native and Expo

React Native on Facebookin Javascript-kehys Android- ja iOS-sovellusten rakentamiseen. Voit luoda sovelluksia, jotka näyttävät ja tuntuvat kuuluvan iOS:lle, sillä React Native antaa sinun käyttää natiivikäyttöliittymäkomponentteja. Tämä johtaa myös nopeampaan suorituskykyyn kuin WebView-sovellus, joka yksinkertaisesti tekee responsiivisen mobiilisivuston. Reactin suosio tarkoittaa, että siellä on runsaasti asiaankuuluvia opetusohjelmia ja työkaluja, jotka auttavat sinua kehityksessäsi.

React Native on vielä parempi, kun käytät sitä Expo, kokoelma hyödyllisiä kehitysominaisuuksia. Kehittämiseen Windowsissa, Expo-sovelluspalvelut (EAS) ovat erityisen tärkeitä: ne tarjoavat tavan luoda ja lähettää iOS-sovelluksiasi pilvessä. Vaikka Expo itsessään on ilmainen, EAS on maksullinen.

React Nativen haittapuoli on, että se käyttää Javascriptiä eikä käännä natiivikoodiksi, joten suorituskyky ei ole paras, vaikka se olisi hyvä.

Haluatko optimoida koodisi? Katso nämä hyödylliset Javascriptin yksilinjaiset ohjelmat.

2. Flutter ja Codemagic

Flutter on Googlen kehys, jonka avulla voidaan rakentaa monialustaisia ​​sovelluksia Dart-ohjelmointikielellä. Suurin ero Flutterin ja React Nativen välillä on, että Flutter ei käytä alkuperäisiä käyttöliittymäkomponentteja, vaan kääntää natiivikoodiin, mikä antaa sille entistä nopeamman suorituskyvyn.

Codemagic on maksullinen pilvipalvelu, jonka avulla voit rakentaa ja julkaista Flutter iOS -sovelluksia ilman macOS-tietokonetta.

Pieni haittapuoli on, että Flutter ja Dart-ohjelmointikieli eivät ole yhtä suosittuja kuin React ja Javascript, joten käytettävissä ei ole niin paljon resursseja.

3. Haxe

Haxe on ohjelmointikieli, jolla voidaan rakentaa sovelluksia lukuisille eri alustoille, mukaan lukien iOS. Se on loistava valinta, jos haluat sovelluksesi toimivan kaikkialla: työpöydällä, mobiilissa ja verkossa (sekä käyttöliittymässä että taustajärjestelmässä). Vaikka Haxe on erittäin suosittu pelikehittäjien keskuudessa, sitä voidaan silti käyttää iOS-sovellusten rakentamiseen staattisella käyttöliittymällä.

Haxe on kaikkien ammattien jätkä, mutta ei minkään. Koska sen vahvuus tulee sovellusten rakentamisesta monille alustoille, siinä ei ole erityisesti iOS-sovelluskehitykseen räätälöityjä ominaisuuksia, joten et välttämättä saa iOS:n alkuperäistä ulkoasua ja tuntumaa kuin React Nativen kanssa.

Onko sinulla uusi kiinnostus ohjelmointiin? Katso parhaat YouTube-kanavat, jotka voivat opettaa sinulle koodaamista.

4. Adobe AIR

Jos sinulla on aiemmin kokemusta Adobe Flashin tai Actionscriptin kehittämisestä, niin Adobe AIR saattaa olla oikea sinulle. Koska AIR perustuu Flashiin, sen avulla on helppo rakentaa monipuolisia ja animoituja kokemuksia, kuten 2D-pelejä, yhdellä koodikannalla useille alustoille. AIR:n työkaluketjun avulla voit luoda Android-, iOS- ja työpöytäsovellustiedostoja suoraan Windowsissa. Kun sitä käytetään yhdessä Adoben Animate CC:n kanssa, siitä tulee nopein tapa tuoda ideasi näytölle.

Yksi haittapuoli on, että AIR:n vektoripohjainen grafiikka johtaa korkeaan akun ja suorittimen käyttöön. Lisäksi ydintoimintojen, kuten sovelluksen sisäisten ostosten, saavuttamiseksi tarvitaan kolmannen osapuolen ohjelmistoja nimeltä AIR Native Extensions (ANE). Nämä eivät yleensä ole ilmaisia.

Harmanin alla itse AIR-alusta saattaa myös maksaa sinulle rahaa. Voit käyttää Adobe Airia ilmaiseksi, jos ansaitset alle 50 000 dollaria vuodessa. Tämä ilmainen taso edellyttää kuitenkin AIR-aloitusnäytön sisällyttämistä sovellukseesi. Kaikilta enemmän tuloja saavilta vaaditaan maksetut tasot ilman aloitusnäyttöä, alkaen 199 dollarista vuodessa.

5. Vuokraa Mac pilvestä

Laillinen mutta kallis vaihtoehto on maksaa todellisen macOS-koneen käyttämisestä pilvessä. Voit tehdä tämän maksamalla palveluntarjoajille, kuten MacinCloud, MacCloudtai MacStadium toistuva maksu. Jos käytät tätä menetelmää, on parasta vuokrata se vähimmäisajalle, joka tarvitaan sovelluksen rakentamiseen ja lataamiseen, ja peruuttaa se heti, kun olet valmis. Teet melkein kaiken ohjelmoinnin Windows-koneellasi jollakin yllä luetelluista kehitysmenetelmistä ja lähetät sitten tulosteen macOS-pilvi-instanssiin rakentamista/latausta varten.

6. Asenna macOS-virtuaalikone

Jos haluat silti täyden macOS + Xcode -kehityskokemuksen, voit asentaa macOS-virtuaalikoneen (VM) Windows-tietokoneellesi. Tämä on mukavaa, sillä saat kaikki alkuperäiset kehitystyökalut, joita Apple aikoi sinun käyttää iOS-sovellusten rakentamiseen. Voit tehdä kaiken suunnittelun, ohjelmoinnin, rakentamisen ja lataamisen App Storeen kokonaan macOS:ssä tällä vaihtoehdolla.

Hyvä tietää: et halua odottaa uusimman macOS-version virallista julkaisua? Asenna beta-versio ja nauti tulevista ominaisuuksista nopeammin.

Usein Kysytyt Kysymykset

Onko Adobe AIR edelleen toiminnassa?

Saatat muistaa, että Adobe tappoi Flashin ja luovutti Adobe AIRin toiselle yritykselle, Harman, hylkäämällä tehokkaasti AIR-alustan. Vaikka tämä on totta, AIR on yllättävän elinkelpoinen vielä tänään.

Harman näyttää tekevän hienoa työtä aktiivisesti kehittäessään ja parantaen AIR-alustaa. He työskentelevät AIR-kehittäjäsivustolla, joka sisältää dokumentaatiota, opetusohjelmia ja yhteisökeskustelua. Yhteisön kiinnostus näyttää olevan kohtuullista, joten AIR:n tuki on todennäköistä. AIR ei kuitenkaan ole missään yhtä suosittu kuin muut alustat.

Onko parempi kehittää sovellus iPadille tai iPhonelle?

Jos kehitysalustasi ei helpota rakentamista sekä iPhonelle että iPadille, valitse iPhone. Yhä useammat ihmiset kantavat iPhonea mukanaan ja käyttävät sovellustasi todennäköisemmin ulkona. Lisäksi iPhonen suunnittelemaa sovellusta voidaan edelleen käyttää iPadissa, mutta päinvastainen ei välttämättä pidä paikkaansa.

Kuinka testaan ​​iOS-sovellusta Windowsissa ilman Applen mobiililaitetta?

BrowserStackin käyttäminen App Live palveluun, voit ladata minkä tahansa IPA-tiedoston fyysiseen Apple-mobiililaitteeseen ja käyttää sitten laitetta suoraan selaimessasi sovelluksesi testaamiseen ja virheenkorjaukseen.

Kuinka voin jakaa iOS-sovellukseni julkaisematta sitä App Storessa?

Voit ladata sovellustiedoston osoitteeseen Diawi jaettavalle asennuslinkille. Kuka tahansa voi asentaa sovelluksesi linkin kautta, vaikka sitä voidaan käyttää vain 25 kertaa ilmaista Diawi-tiliä käytettäessä. Vaikka Diawi on äärimmäisen rajallinen, se on paras vaihtoehto Windowsille, koska lataaminen TestFlightiin on mahdollista vain macOS:llä.

Indeksi
 1. Miksi iOS-sovellusten kehittäminen Windowsissa on vaikeaa
 2. 1. React Native and Expo
 3. 2. Flutter ja Codemagic
 4. 3. Haxe
 5. 4. Adobe AIR
 6. 5. Vuokraa Mac pilvestä
 7. 6. Asenna macOS-virtuaalikone
 8. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Onko Adobe AIR edelleen toiminnassa?
  2. Onko parempi kehittää sovellus iPadille tai iPhonelle?
  3. Kuinka testaan ​​iOS-sovellusta Windowsissa ilman Applen mobiililaitetta?
  4. Kuinka voin jakaa iOS-sovellukseni julkaisematta sitä App Storessa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up