Älykkäät kansiot: Hallitse tiedostoja Macilla älykkäästi

Steve Jobs ja yritys ovat käyttäneet paljon aikaa Mac OS X: n tekemiseen yksinkertaisimmasta ja ominaisuuksiltaan rikkaimmasta käyttöjärjestelmästä. Useimmat ihmiset eivät ehkä edes ymmärrä sitä, mutta juuri ne pienet yksityiskohdat ja ominaisuudet tekevät Macin käytöstä paljon nautinnollisemman. Oletko esimerkiksi koskaan käyttänyt valotustoimintoa? Eikö se ole yksinkertainen idea? Olen samaa mieltä siitä, että useimmissa käyttöjärjestelmissä on "Näytä työpöytä" -tyyppinen ominaisuus, mutta yhdistettynä monikosketusnäppäimistöön saat todella taikuutta. Liu'uta neljä sormea ​​näppäimistön yli ja kaikki. Ei tarvitse napsauttaa!

Näyttely on vain yksi esimerkki. Yksi suosikkini ominaisuuksista on kuitenkin Finderiin sisäänrakennetut älykansion kansio-ominaisuudet. Itse asiassa tapa, jolla Apple on integroinut ja suunnitellut älykkäät kansiot, on niin loistava, että sitä on melkein helppo ohittaa.

Niille teistä, jotka eivät tiedä, älykäs kansio on kansio, joka sisältää dynaamisesti luodun tiedostoluettelon.

Luo älykansio

Joten nyt kun tiedämme tarkalleen mikä älykäs kansio on, yritetään tehdä oma.

Avaa Finder ja napsauta »File -> New Smart Folder«. Finder avaa uuden ikkunan, jonka ikkunan otsikoksi on määritetty "Uusi älykäs kansio". Kirjoita nyt hakutermi Suositellut-tekstiruutuun. Kaikki hakutermiä vastaavat tiedostot näytetään. Kun olet tyytyväinen hakutermiin, napsauta painiketta Ylläpitää ja nimeä uusi älykansio. Voit myös halutessasi lisätä kansion sivupalkkiin. Näin olet aina vain muutaman napsautuksen päässä.

Seuraavan kerran haluat nähdä kaikki »Canon 500d» -tiedostot tietokoneellasi. Avaa vain tämä älykansio ja saat uusimman luettelon tiedostoista ilman, että sinun tarvitsee muokata mitään tässä kansiossa. Kerro nyt, eikö tämä taika ole?

Luo monimutkaisia ​​sääntöjä älykkäillä kansioilla

Yllä oleva esimerkki oli melko yksinkertainen sääntö, mutta älykkäät kansiot voivat tehdä paljon enemmän. Luomme hieman monimutkaisemman säännön ja ymmärrät mitä tarkoitan.

Napsauta Tallenna-painikkeen vieressä olevaa + -merkkiä, jolloin uusi vaihtoehtorivi tulee näkyviin. Napsauta "+" -merkkiä uudelleen ja saat uuden vaihtoehtorivin entistä hienommalle viljanhallinnalle. Yllä olevassa kuvassa olen asettanut älykansioni näyttämään minulle vain JPEG-kuvat, jotka on avattu viimeisten 5 päivän aikana. Kuvittele kansio, joka antaa sinulle luettelon kaikista asiakirjoista, joita olet työskennellyt viimeisen, esimerkiksi 3 päivän aikana. Eikö se ole maagista?

Tiedän liioittelevan taikaosaa, mutta totuus on, että älykkäät kansiot ovat erittäin tehokas ja usein alikäytetty ominaisuus Mac OS X: ssä.

Käytätkö älykkäitä kansioita normaalissa työnkulussa?

Onko tästä artikkelista hyötyä? Muuten

AD-laatuinen Auto 360p 720p 1080p .st0 {täytä: #FFFFFFFF;}. st1 {täytä: # 0099FFFF;} Tärkeimmät artikkelit 1/2 LUE LISÄÄ Aloittelijan opas Android Studioon
Kommentit (10)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Go up