Kuinka palauttaa WiFi-salasana Windowsissa

Laitteesi pystyvät ehkä muistamaan Wifi-salasanasi puolestasi, mutta uuden laitteen yhteyden luomiseksi sinun on syötettävä se uudelleen itse. Jos olet käyttänyt tätä automaattisen yhteyden ominaisuutta, olet ehkä unohtanut Wi-Fi-salasanasi.

Jos näin tapahtui sinulle, tiedät mielellämme, että voit palauttaa Wifi-salasanasi Windows-tietokoneellasi. Näytimme äskettäin, kuinka palauttaa WiFi-salasana Android-puhelimestasi, joten näin voit palauttaa WiFi-salasanan Windowsissa.

Indeksi

  Etsi Wifi-salasana Verkkoasetuksista

  Kun liität tietokoneesi verkkoon, salasanasi tallennetaan kyseisen verkon verkkoasetuksiin. Pääset yhteyksiisi painamalla "Windows + R" avataksesi Suorita ... -valintaikkunan ja kirjoittamalla ncpa.cpl tekstikenttään. Napsauta "OK" ja näet kaikki verkkoyhteydet.

  Napsauta hiiren kakkospainikkeella verkkoyhteyttä ja valitse pikavalikosta "Tila".

  Napsauta avautuvassa ikkunassa "Langattoman verkon ominaisuudet" ja näet "Suojaus" -välilehdessä "Verkon suojausavain". Se piilotetaan oletuksena; Sinun täytyy napsauttaa "Näytä merkit" sen alapuolella paljastamaan salasanan.

  Muista pitää tämä salasana turvallisessa paikassa; ehkä tallentaa sen verkossa tai kirjoittaa paperille.

  Etsi Wifi-salasanasi WirelessKeyView-toiminnolla

  Jos yllä oleva menetelmä ei jostain syystä toiminut sinulle, löydät myös Wifi-salasanasi rekisteristä. Kuten kaikki muut merkinnät, Windowsin rekisteri tallentaa myös salasanat kaikille yhteyksille, joihin olet muodostanut yhteyden. Voit palauttaa verkon salasanan sekä minkä tahansa muun verkon, johon olet aiemmin muodostanut yhteyden.

  Wifi-salasanojen löytäminen rekisteristä ei kuitenkaan ole niin helppoa, eikä myöskään suositella pelaamista rekisterin kanssa, koska se voi vahingoittaa Windowsia. Siksi käytämme kolmannen osapuolen työkalua nimeltä WirelessKeyView joka poimii salasanat rekisteristä sinulle ja näyttää ne sinulle helposti luotavassa käyttöliittymässä.

  Lataa WirelessKeyView viralliselta verkkosivustolta ja pura tiedostot (ne ovat ZIP-muodossa). Kun käynnistät .exe-tiedoston, ohjelma skannaa rekisterin automaattisesti ja purkaa kaikki kirjautumisnimet ja salasanat puolestasi. Yhteytesi salasana kirjoitetaan yhteysnimesi viereen "Avain (Ascii)" -sarakkeeseen. Voit myös viedä kaikki nimet ja salasanat tekstitiedostoon tallentaaksesi sen minne haluat.

  Kärki: Jos et ole vielä yhteydessä Internetiin, voit myös muodostaa yhteyden Ethernet-kaapelilla ja ladata tämän apuohjelman. Muussa tapauksessa voit aina ladata sen toisella yhteydellä tai laitteella ja kopioida sen tietokoneellesi.

  Bonusmenetelmät

  On myös muita tapoja palauttaa Wifi-salasanasi; Sinun on hyödyllistä tuntea ne, jos sinulla ei ole pääsyä tietokoneeseesi tai yllä olevat menetelmät eivät toimi sinulle.

  Wifi-modeemillesi kirjoitettu: Jos et ole vaihtanut Wi-Fi-oletussalasanaa, saatat löytää sen Wi-Fi-modeemin alaosasta tai takaosasta. Sinun tarvitsee vain tarkistaa Wifi-modeemisi kaikkialta ja sinun pitäisi pystyä löytämään se.

  Reitittimen kokoonpanosta: Salasanasi tallennetaan myös reitittimen asetuksiin, mutta tietokoneesi on oltava yhteydessä Internet-yhteyteen, jotta tämä toimii. Sinun tarvitsee vain käyttää reitittimen kokoonpanoa reitittimen IP-osoitteen avulla ja etsiä vaihtoehtoa "Wi-Fi-määritys" tai "Langaton kokoonpano". Salasana on tässä kokoonpanossa; saattaa kuitenkin olla tarpeen paljastaa salasana.

  Käynnistä reititin uudelleen: Jos kaikki muu epäonnistuu, voit aina nollata kaiken ja vaihtaa samalla myös Wifi-salasanasi. Tämä ei ole suositeltava ratkaisu, koska menetät kaikki asetukset, mutta se on tarvittaessa käytettävissä. Palautuspainike sijaitsee Wifi-modeemissa. se voi olla näkyvä tai useimmissa tapauksissa piilossa reiän sisällä. Voit painaa painiketta paperiliittimellä.

  Johtopäätös

  On monia tapoja löytää Wifi-salasanasi; Voit jopa käyttää älypuhelinta tai Macia. Edellä mainittujen menetelmien tulisi kuitenkin olla enemmän kuin mitä tarvitset Wifi-salasanasi löytämiseksi. Kerro meille, jos olet löytänyt Wifi-salasanasi tai tarvitset lisää apua sen löytämiseen.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up