Android-benchmark-sovellus älypuhelimien ja tablettien vertailuun

Sovellukset tuntemaan Android-älypuhelimien ja -tablettien vertailutiedot, vertailla suorituskykyä

Android-puhelimiin voimme asentaa sovelluksia, jotka tarjoavat yksityiskohtaista tietoa tietokoneen prosessorista, GPU:sta ja laitteistosta yleensä. Näiden sovellusten avulla voit myös löytää kuinka tehokas puhelimeen asennettu prosessori onvertaamalla vertailuarvoja tunnetuimmilla sivustoilla, jotka suorittavat tämäntyyppisiä mittauksia kaikissa markkinoilla olevissa puhelimissa.

Varmistaaksesi, että olet ostanut erittäin tehokkaan puhelimen, seuraavassa oppaassa näytämme sinulle, mitä sovelluksia voimme asentaa Android-laitteeseen mittaa prosessorin ja laitteiston tehoa yleensäjolloin voimme ymmärtää, olemmeko tehneet viisaan valinnan vai olemmeko käsissämme keskinkertaisen puhelimen kanssa.

Antutu Benchmark

Paras sovellus puhelimen suorituskyvyn testaamiseen on Antutu Benchmark, jota monet alan asiantuntijat käyttävät referenssinä. Sovellus ei ole saatavilla Google Play Kaupasta, mutta sen voi ladata ja asentaa APK:na osoitteesta virallinen sivusto.
Testin aloittamiseksi asennamme Antutu-sovelluksen, käynnistämme sen ja vahvistamme painikkeella suorittaaksesi kaikki sovelluksen tarjoamat suorituskykytestit. Testin lopussa näytetään suorituskykypisteet, joita voidaan verrata muilla puhelimilla tai tableteilla saatuihin pisteisiin.

Sovellus näyttää myös sijoituksen parhaista puhelimista ja tableteista, joilla sitä on ajettu, ja pylväsdiagrammin kautta näemme myös puhelimemme sijoituksen kokonaissijoituksessa. Korkeampi arvosana i Antutu -sovelluksessa tarkoittaa sitä kädessämme oleva puhelin on ehdottomasti tehokasvarsinkin jos onnistuu sijoittumaan ainakin 20 parhaan puhelimen joukkoon; 20 ja 100 välillä puhumme melko tehokkaista puhelimista, kun taas alle 100 puhumme keskitason tai halvemmista puhelimista.

PCMark

Voimme asentaa sovelluksen puhelimeemme suoraan PC-benchmark-maailmasta PCMark.
Sovellus toimii samalla tavalla kuin Antutu luoden raportin laitteen kokonaissuorituskyvystä ja akun kestoraportin.

Testin lopussa voimme verrata tulosta sivulla Parhaat laitteet, jossa on markkinoiden kuuluisimpien laitteiden tuottamat pisteet, ja planeetan tehokkaimmat puhelimet tai tabletit ovat huipulla. Myös tässä tapauksessa voimme pitää laitettamme erittäin tehokkaana, jos se onnistuu olemaan vähintään 100 ensimmäisen tuotteen joukossa yleisessä rankingissa; muuten meillä on keskitason laite tai huonompi käsissämme.

3DMark

Älypuhelimen tai pelitabletin valinnut voi tarkistaa laitteen todellisen suorituskyvyn lataamalla sovelluksen 3DMarksaatavilla ilmaiseksi Android.
Tällä sovelluksella voimme suorittaa erittäin raskaita testejä, jotka pystyvät testaamaan nykyaikaisten puhelimien ja tablettien CPU:t ja GPU:t. Testin lopussa saamme raportin laitteen todellisesta graafisesta suorituskyvystä sekä vertailusivun muihin vastaaviin laitteisiin.

Tähän sovellukseen sisältyvät testit voivat olla erittäin vaativia ja asettaa jopa näennäisesti tehokkaat puhelimet vaikeuksiin; Voimme itse asiassa pitää puhelimia, jotka onnistuvat pääsemään sovelluksen 10 parhaan laitteen joukkoon, erittäin tehokkaina.

GFXBench

Toinen sovellus, joka on suunniteltu testaamaan Android-puhelimien ja -tablettien grafiikkaominaisuuksia, on GFXBench.
GFXBenchin avulla voimme ajaa demoja erittäin graafisesti monimutkaisista peleistä ja saada erilaiset pisteet käytetyn laitteen luoman kuvanopeuden (FPS) perusteella. Sovelluksen sisällä on myös vertailutaulukko Android-puhelimien parhaista pisteistä, ja sieltä on myös mahdollista saada tietoa asennetuista laitteista.

Se on tällä hetkellä yksi parhaista Androidille saatavilla olevista benchmark-sovelluksista, erityisesti erityisillä turbopelitiloilla varustettujen puhelimien testaamiseen (kuten esimerkiksi Xiaomi).

CPU-Z

Tietää kaiken matkapuhelimen laitteistosta voimme asentaa sovelluksen CPU-Zjoka on käytännössä identtinen PC:lle saatavilla olevan version kanssa.
Sovelluksen avulla voit tietää kaiken Android-versio asennettuna ytimeen, prosessoriin, grafiikkasuorittimeen, ytimiin ja paljon muuta. CPU-Z:ssä on myös osio akun virran tarkistamiseksi, käytetyn ja vapaan RAM-muistin määrän sekä puhelimen sisäisen muistin tallentamista varten.

Sovelluksesta voi olla hyötyä esimerkiksi varmistamaan, ettei puhelin tai tabletti ole väärennös, tai testaamaan laitteen antureita ja hankkimaan tarkka prosessorimalli, joka voidaan sitten tarkistaa Google-haulla (useimmissa tapauksissa riittää, että etsit prosessorin nimen ja Antutu-pisteen).

AIDA64

AIDA64 on Android-versio kuuluisasta PC-vertailuohjelmasta, joka suorittaa erilaisia ​​testejä selaimella, prosessorilla ja ylimääräisellä osuudella tarkistaakseen grafiikkaominaisuudet. Sovellus on ladattavissa osoitteesta Google Play Kauppa.
Samalla tavalla kuin CPU-Z:ssä sen avulla voit nähdä kaikki puhelimessa tai tabletissa olevat komponentit, jotta voit saada tarvittavat tiedot puhelimen potentiaalin ymmärtämiseen.

Itse asiassa palauttamalla prosessorin nimen voimme suorittaa yksinkertaisen haun Googlessa ja tarkistaa vertailuarvot Internetissä ja selvittää täysin itsenäisesti, onko edessämme todella tehokas puhelin tai tabletti vai keskimääräinen suorituskyky.

Geekbench 5

Geekbench on Android-laitteiden suorituskyvyn mittaamiseen ja vertailuun tarkoitettu sovellus, joka keskittyy suorittimien vertailuun jopa yhden ytimen osalta.
Tekstin lopussa saamme pistemäärän, joka sijoittuu useisiin muihin älypuhelimiin. Geekbench on yksi luotettavimmista vertailusovelluksista, joita voimme kokeilla, koska se esittää yksityiskohtaisen taulukon jokaisesta analysoidusta elementistä:

 • Käyttökokemus (UX)näyttää laitteen yleisen suorituskyvyn.
 • prosessori ilmaisee prosessorin yleisen suorituskyvyn.
 • Yksisäikeinen CPU mittaa prosessorin suorituskykyä käytettäessä vain yhtä ydintä.
 • RAMosoittaa RAM-muistin suorituskyvyn.
 • GPU näyttää kyvyn grafiikan käsittelyyn, videotehosteiden sekä animaatioiden ja pelien renderöintiin.
 • minä mittaa sisäisen tallennusmuistin suorituskykyä.

Analysoimalla kaikki kortit pystymme ymmärtämään, kuinka tehokas hallussamme oleva Android-laite on, lisäämällä CPU:n suorituskyvyn lisäksi myös muiden laitteessa olevien komponenttien suorituskyvyn.

Johtopäätökset

Jokainen voi sanoa, että heillä on tehokas Android-puhelin, mutta todistaaksemme sen meidän on aloitettava luotettavia ja tarkkoja vertailusovelluksia, jotta voit saada kaavioita tai pisteitä verrataksesi muihin vastaaviin laitteisiin. Nämä testit on parasta tehdä heti puhelimen hankinnan jälkeen: jos odotat liian kauan, laite on helppo ohittaa uudet muutamassa kuukaudessa.

Samasta aiheesta voimme lukea myös oppaita Vertailuohjelmat tietokoneen tehon ja laitteiston suorituskyvyn mittaamiseksi ja klo Sovellus Android-älypuhelimien laitteiston testaamiseen ja tarkistamiseen.

Indeksi
 1. Antutu Benchmark
 2. PCMark
 3. 3DMark
 4. GFXBench
 5. CPU-Z
 6. AIDA64
 7. Geekbench 5
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up