Synkronoi tiedostoja tietokoneiden välillä suoraan ilman rajoituksia (ilman pilveä)

Ohjelmat tiedostojen synkronoimiseen Internetin kautta ilman pilvipalvelimen kautta, rajoittamaton, suoralla p2p-siirrolla

On olemassa useita tapoja synkronoida tiedostoja useiden tietokoneiden välillä niin, että jokaisessa tietokoneessa on sama tietovarasto. Synkronointi tapahtuu ohjelmien ansiosta, jotka muodostavat yhteyden online-tallennuspilvipalveluun. Kaikilla näillä palveluilla on yksi yhteinen piirre: tietokoneiden välillä synkronoidut tiedostot ladataan ensin Internetin kautta yrityksen ylläpitämälle pilvipalvelimelle.

Tämä aiheuttaa tietosuojaongelmia ja tekee palvelun riippuvaiseksi Internet-yhteydestä: ilman yhteyttä meillä ei ole synkronointia. Tässä artikkelissa näemme kuinka synkronoida tiedostoja suoraan ilman pilvipalvelua ja ilman Internetiäjotta saavutetaan todellinen synkronointi samassa LAN-verkossa olevien tietokoneiden välillä.

1) Edellytykset

Ennen kuin voimme synkronoida kaksi kansiota kahdessa eri laitteessa samassa verkossa, meidän on varmistettava, että ainakin toinen kansiosta näkyy netissäeli valitun kansion on oltava julkistettu. Verkkokansio voidaan tehdä näkyväksi Windows-kansionjakojärjestelmän kautta, jonka olemme nähneet yksityiskohtaisesti omassamme Windowsin jakamisopas. Yhteenvetona tarvitset:

 • Luo jakamiseen omistettu käyttäjä (salasanalla).
 • Jaa kansio lisäasetuksella (Napsauta hiiren kakkospainikkeella -> Ominaisuudet -> Jakaminen -> Jakamisen lisäasetukset).
 • Lisää jakamista varten luotu käyttäjä ja määritä luku- ja kirjoitusoikeudet määritysnäytölle.
 • Määritä kansion käyttöoikeudet valitulle käyttäjälle (Napsauta hiiren kakkospainikkeella -> Ominaisuudet -> Suojaus -> Muokkaa -> Lisää).
 • Käytä jaettua kansiota tietokoneelta, jonka kanssa haluamme synkronoida.

Nyt kun jaettu kansio on näkyvissä, voimme käyttää sitä synkronointiin jollakin ohjelmista, joita analysoimme seuraavissa luvuissa.

FreeFileSync

Ensimmäinen ohjelma, jota voimme käyttää tiedostojen ja kansioiden synkronointiin, on FreeFileSync.
FreeFileSyncillä voimme avata paikallisen kansion ohjelman vasemmalla puolella ja jaetun verkkokansion toisessa ikkunassa ja aloittaa synkronoinnin tiedostojen luomispäivämäärän, tiedostojen olemassaolon tai puuttumisen ja muiden valitsemiesi parametrien perusteella. .

Sovelluksen avulla voit myös valita käytettävän synkronointitavan (peili, yksisuuntainen, vain muutokset jne.) ja tarjoaa aikataulutusjärjestelmän synkronoinnin suorittamiseksi säännöllisin väliajoin. Jatkuvaa synkronointia tarvitsevat voivat myös aktivoida asianmukaisen prosessin, joka pitää kaksi kansiota aina ajan tasalla.

Resilio Sync

Toinen erittäin hyvä ohjelma kansioiden synkronoimiseen kahden tietokoneen välillä ilman pilvipalvelua Resilio Sync.
Tämän sovelluksen avulla voimme synkronoida kaksi paikallista kansiota hyvin yksinkertaisella tavalla osoittamalla jaetun kansion polun synkronoinnin kohteeksi ja valitsemalla yhden tietokoneen kansioista lähteeksi kaikkien tiedostojen ja kansioiden päivittämiseksi.

Vaihtoehtoisesti voimme käyttää Resilio Synciä synkronoimaan kansiot suoraan paikallisesti ilman, että niitä tarvitsee jakaa henkilökohtaisesti tehokkaan P2P-suorajakojärjestelmän ansiosta (käymättä minkään palvelimen kautta); saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaamme osoitteessa kuinka käyttää Resilio Synciä parhaiten.

Synkronointi

Toinen erittäin tehokas ohjelma tiedostojen synkronointiin tietokoneiden välillä suoraan (ilman pilven kautta) on Synkronointi.
Synkronointisovelluksella voimme jatkuvasti synkronoida kaksi kansiota samassa verkossa käyttämällä jaettua kansiota jakamiskohteena ja jättämällä ohjelman käynnistymään automaattisesti (tarvitaan jatkuvan kansiosynkronoinnin saavuttamiseksi).

Täsmälleen kuten Resilion kohdalla, Syncthing tarjoaa myös erillisen synkronointijärjestelmän, joten voit synkronoida kaksi kansiota kahdella eri tietokoneella yksinkertaisesti käyttämällä samaa tiliä molemmissa tietokoneissa tai lisäämällä suoran jakamislinkin (joka takaa pääsyn kansioon ilman läpimenoa. ei palvelinta, P2P-tilassa).

Tässä ohjelmassa voimme lukea oppaitamme kuinka luodaan henkilökohtainen pilvipalvelin Ja kuinka nopeasti jakaa tiedostoja tietokoneeltasi ilman pilvipalvelua.

Johtopäätökset

Yllä näyttämämme ohjelmat ovat epäilemättä parhaita tiedostojen synkronointiin tietokoneiden välillä suoraan ilman rajoituksia, ilman pilvipalveluita. FreeFileSync on yksinkertaisin ja välittömin käyttää, ja se voidaan määrittää helposti; Resilio ja Syncthing tarjoavat edistyneitä ominaisuuksia useiden kansioiden synkronoimiseen ja niiden avulla voit myös luoda kansioita synkronoitavaksi ilman, että niitä tarvitsee ensin jakaa verkossa (kuten edellytyksiä käsittelevässä luvussa näkyy).

Ne, jotka eivät halua asentaa mitään tietokoneelleen, voivat myös käyttää a yksinkertainen ja triviaali temppu yhden kansion synkronoimiseen: kun olet jakanut kansion verkossa, käytä sitä toissijaiselta tietokoneelta, luo linkki kansioon (tallentaaksesi työpöydälle tai henkilökohtaiseen kansioon) ja tallenna synkronoitavat tiedostot suoraan sen sisään niiden synkronoimiseksi . Ilmeisesti verkkoyhteyden puute johtaa siihen, että kansio ei ole enää käytettävissä: siksi on aina suositeltavaa synkronoida tiedostot "oikeasti" ja hankkia paikallinen kopio synkronoiduista tiedostoista, jotta niitä voidaan aina käyttää (myös ilman LAN-verkko).

Voimme oppia lisää lukemalla oppaamme kuinka synkronoida tiedostoja eri pilvipalvelujen välillä ja tuplata ne.

Indeksi
 1. 1) Edellytykset
 2. FreeFileSync
 3. Resilio Sync
 4. Synkronointi
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up