Aseta automaattisen toiston oletusasetukset Windows 10:ssä

Windowsin automaattinen käynnistys on yksi niistä hyödyllisistä ominaisuuksista, joiden avulla voit määrittää, miten ulkoinen laite tai asema käyttäytyy, kun se liitetään tietokoneeseen. Kun esimerkiksi kytket irrotettavan aseman, voit saada Windowsin toistamaan mediaa automaattisesti, avaamaan aseman File Explorerilla, varmuuskopioimaan järjestelmäsi jne. Niin hyödyllinen kuin se onkin, Windowsin automaattinen toistotoiminto voi toisinaan ärsyttää.

Näin voit määrittää automaattisen toiston oletusasetukset Windows 10:ssä.

Määritä automaattisen toiston oletusasetukset asetusruudusta

Automaattisen toiston oletusasetusten määrittäminen Windows 10:ssä on helppoa ja yksinkertaista. Aloita etsimällä Asetukset-sovellus aloitusvalikosta ja avaamalla se.

Kun Asetukset-paneeli on avattu, valitse vaihtoehto "Laitteet".

Valitse Laitteet-asetuspaneelista vaihtoehto "Automaattinen toisto", joka näkyy vasemmassa sivupalkissa.

Tämä toiminto näyttää nykyiset automaattisen toiston asetuksesi oikealla paneelilla. Käytössäsi olevasta asemasta riippuen näet sopivat vaihtoehdot. Esimerkiksi koska tietokoneessani ei ole CD/DVD-asemaa, minulla ei ollut mahdollisuutta asettaa oletusasetuksia.

Muita artikkeleita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Aseta oletustoiminto napsauttamalla laitteen tyypin alla olevaa pudotusvalikkoa ja valitsemalla sopiva vaihtoehto. Minun tapauksessani asetan automaattisen toiston avaamaan aseman File Explorerissa.

Huomautus: Jos haluat, että automaattinen toisto kysyy joka kerta, mitä tehdä, kun kytket laitteen, valitse vaihtoehto "Kysy aina."

Jos et halua automaattisen toiston toimivan tietyntyyppisissä laitteissa, valitse vaihtoehto Älä ryhdy toimiin.

Jos haluat poistaa automaattisen toiston kokonaan käytöstä, paina "Käytä automaattista toistoa kaikille medialle ja laitteille" -kohdan painiketta.

Aseta automaattisen toiston oletusasetukset ohjauspaneelista

Jos haluat hallita paremmin sitä, miten Autoplay toimii Windowsissa, Ohjauspaneelin käyttö on paras tapa edetä. Voit tehdä tämän etsimällä "Ohjauspaneeli" Käynnistä-valikosta ja avaamalla sen.

Kun Ohjauspaneeli on avautunut, etsi ja valitse vaihtoehto "AutoPlay".

Täältä voit määrittää automaattisen toiston oletusasetukset kullekin laitetyypille ja mediatyypille.

Aseta automaattisen toiston oletusasetukset ryhmäkäytännöstä

Vaihtoehtoisesti voit myös ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä automaattisen toiston Windowsin ryhmäkäytäntöeditorin avulla. Voit tehdä tämän painamalla "Win + R", kirjoittamalla gpedit.msc ja painamalla Enter-painiketta.

Yllä oleva toiminto avaa ryhmäkäytäntöeditorin. Siirry tässä seuraavaan käytäntöön: "Tietokoneen kokoonpano -> Hallintamallit -> Windows-komponentit -> Automaattisen toiston käytännöt."

Etsi ja kaksoisnapsauta oikeanpuoleisessa ruudussa näkyvää "Turn off Autoplay" -käytäntöä.

Yllä oleva toiminto avaa automaattisen toiston käytäntöasetusikkunan. Valitse "Käytössä" -valintanappi poistaaksesi Windowsin automaattisen toiston käytöstä. Halutessasi voit myös valita laitetyypin "Asetukset"-paneelista.

Kommentoi alla ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi Windowsin automaattisesta toistosta.

Indeksi
  1. Määritä automaattisen toiston oletusasetukset asetusruudusta
  2. Aseta automaattisen toiston oletusasetukset ohjauspaneelista
  3. Aseta automaattisen toiston oletusasetukset ryhmäkäytännöstä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up