Bluetooth -hiiri napsahtaa, hidastaa tai jäätyy Windows 10: ssä: korjaus

Langattoman Bluetooth -hiiren vianmääritys, jos se viivästyy, liikkuu myöhään, hidastuu tai napsahtaa

Monet markkinoilla olevat langattomat hiiret käyttävät Bluetooth -tekniikkaa muodostaakseen yhteyden kannettavaan tietokoneeseen tai pöytätietokoneeseen, joten voit käyttää liike -oheislaitetta ilman erillistä langatonta USB -vastaanotinta (joka on hiirimalleissa, mutta langaton, mutta perustuu 2,4 GHz: n langattomaan verkkoon) tekniikka). Bluetooth on nyt integroitu kaikkiin kannettaviin tietokoneisiin, joten voimme yhtä hyvin keskittyä Bluetooth -hiiriin, kun tarvitsemme tarkempaa osoitinlaitetta kuin kosketuslevyä.

Bluetooth -hiiret ne ovat erittäin kauniita katsella, ne on helppo määrittää ja ne mukautuvat hyvin uusien kannettavien tietokoneiden suunnitteluun, mutta joissain tilanteissa sinulla on ongelmia viiveessä, jäätymisessä tai epämiellyttävissä hidastumisissa, kun ne on kytketty tietokoneeseen.

Koska suurin osa Bluetooth -hiiren viiveongelmista koskee tietokoneita, joissa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä, tässä oppaassa näytämme sinulle kaikki temput ja menetelmät, jotka palauttaa Bluetooth -hiiren oikean toiminnan, joka napsauttaa, hidastaa tai jäätyy Windows 10: ssä.

Bluetooth -hiiret voidaan liittää tietokoneeseen integroidulla Bluetooth -moduulilla tai käyttämällä USB -sovitinta, kuten1mii Bluetooth 5.1 USB -sovitin PC: lle.

Jos yhteyden muodostamisen jälkeen havaitsemme jonkin verran viivästystä kohdistimen liikkeessä näytöllä, sivujen vierityksen viivästymisen tai todellisia ja erittäin ärsyttäviä "taukoja", suosittelemme noudattamaan kaikkia alla olevia vinkkejä ongelman ratkaisemiseksi napsauttava hiiri näkyvästi tai jäätyy.

Miksi Bluetooth -hiiri viivästyy?

Windows 10 päivitykset ne ovat tehneet yhä vaikeammaksi muuttaa virransäästöasetuksia ja jättäneet tietokoneen käyttämään parhaita mahdollisia ratkaisuja dynaamisesti. Vaikka tämä strategia palkitsee nykyisten kannettavien tietokoneiden akun keston (joka voi itse asiassa saavuttaa 6 tuntia tai enemmän), toisaalta se vaikeuttaa joidenkin jatkuvaa yhteyttä tarvitsevien oheislaitteiden, kuten Bluetooth -hiirien, käyttöä.

Itse asiassa useimmat Bluetooth -hiiret ovat energiansäästön "uhreja", tietokone sammuttaa Bluetooth -yhteyden ja kytkee sen päälle uudelleen ja uudelleen, jotta se ei kuluta liikaa virtaa. Bluetooth -hiirien viiveongelmien ratkaisemiseksi toimimme siis pääasiassa Windows 10: n energiansäästöasetusten mukaisesti, ja jos tämä ei riitä, näytämme myös, miten toimia Bluetooth -ohjaimilla.

Poista Bluetooth -hiiren virransäästö käytöstä

Ensimmäinen tapa, jolla voimme poistaa Bluetooth -hiirien viiveen, on liittää hiiri tietokoneeseen (avaamalla Bluetooth -valikko Käynnistä -valikosta tai painamalla Bluetooth -painiketta ilmoituskeskuksessa).

Lisäämisen jälkeen paina Käynnistä -valikon vasenta alakulmaa hiiren oikealla painikkeella ja paina kohdetta Laitehallinta, laajennetaan osiota Ihmisen liitäntälaite (HID), paina kohteen hiiren oikeaa painiketta GATT -yhteensopiva Bluetooth -pienitehoinen HID -laite, napsauta kohdetta Omaisuus, mennään korttiin Energiansäästö sitten poistamme valintamerkinnän tuotteesta Anna tietokoneen sammuttaa laite virran säästämiseksi.

Kun olet poistanut valintamerkin, paina -painiketta OK ja toistamme vaiheet myös äänille HID I2C -laite tai Bluetooth XINPUT, jotta energiansäästö poistetaan kaikista yhdistetyistä Bluetooth -paikannuslaitteista. Muutosten päätyttyä käynnistämme tietokoneen uudelleen ja tarkistamme hiiren vierityksen: viiveongelmien olisi pitänyt kadota pysyvästi.

Poista laitteiden valikoiva virranhallinta käytöstä

Jos Bluetooth -hiiri jäätyy tai napsahtaa, voimme yrittää poista laitteiden valikoiva virransäästö käytöstä, usein syy suuriin ongelmiin Windows 10: ssä: kannettavan tietokoneen akku kestää vähemmän, mutta olemme varmoja, että kaikki Bluetooth -hiiret toimivat ilman ongelmia.

Valitettavasti Microsoft on "piilottanut" mahdollisuuden estää valikoiva energiansäästö: tästä syystä meidän on toimittava järjestelmärekisteristä. Ennen kuin jatkat, on varmasti hyvä idea tehdä varmuuskopio järjestelmästä ja rekisteristä oppaamme mukaisesti Täydellinen varmuuskopiointi ja nopea ja helppo tietokoneen palautus. Kun olet tehnyt varmuuskopion, avaa Käynnistä -valikko vasemmassa alakulmassa, kirjoita regedit avaamme sovelluksen näppäimistöllä Rekisterieditori niin mennään seuraavaan polkuun:

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetEnumUSBVID_8087&PID_00265&ed1e05a&0&10Device Parameters

Kun olet oikealla näytöllä, kaksoisnapsauta kohdetta DeviceSelectiveSuspended, muista asettaa arvoksi 0 Arvotiedot sitten painamme eteenpäin OK vahvistaa. Toistamme saman menettelyn äänille SelectiveSuspendEnabled Ja SelectiveSuspendSupported.

Jos nämä kaksi kohdetta eivät ole tietokoneellasi, luomme ne heti painamalla oikeanpuoleista painiketta näytön oikeassa reunassa ja napsauttamalla Uusivalitsemalla kohteen Uusi DWORD-arvo (32-bittinen), aseta nimi SelectiveSuspendEnabled ja lopuksi näppäintä painetaan Tulla sisään tai Tulla sisään näppäimistöllä; nyt toistetaan vaiheet luomalla toinen DWORD -arvo ja syöttämällä tämä aika SelectiveSuspendSupported, vahvista uudelleen näppäimellä Tulla sisään näppäimistö.

Kun olet luonut nämä kaksi kohdetta, kaksoisnapsauta niitä asettaaksesi numeroarvoksi 0; paina nyt OK uudelleen, sulje editori ja käynnistä tietokone uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan. Nyt Bluetooth -hiirien ei pitäisi enää napsahtaa tai hidastua!

Päivitä tai asenna Bluetooth -ohjaimet uudelleen

Jos mikään edellisistä tempeistä ei toiminut, ongelma ei todennäköisesti ole energiansäästö, vaan tietokoneen Bluetooth -ohjaimet. Löydä uusia Bluetooth -päivityksiä avaamalla sovellus asetukset Siirry valikkoon Käynnistä -valikosta Päivitys ja turvallisuus, painamme valikkoa Windows päivitys, napsauta kohdetta Näytä valinnaiset päivitykset, laajennetaan valikkoa Ohjaimen päivitykset ja tarkista, onko Bluetooth -ohjain päivitetty.

Jos ohjainpäivitystä ei ole Windows Updaten kautta, voimme käyttää jotakin muuta ohjainpäivityksiin tarkoitettua ohjelmaa, kuten artikkelissa näkyviä Päivitä Windows -tietokoneen ohjaimet automaattisesti.

Jos edes ohjainpäivitys ei ole ratkaissut jotain, voimme jatkaa viimeistä keinoa, eli Bluetooth -ohjainten täydellistä uudelleenasennusta. Jatka painamalla Käynnistä -valikon hiiren oikeaa painiketta (vasen alakulma), avaa valikko Laitehallinta, laajennetaan osiota Bluetooth, paina oikealla painikkeella Bluetooth -moduulin nimeä tai tietokoneessa käytetyn Bluetooth -sovittimen nimeä, napsauta valikkoa Omaisuus, avaamme välilehden Kuljettaja, painamme eteenpäin Poista laite, tarkistamme kohteen Poista laitteen ohjainohjelmisto sitten painamme eteenpäin OK.

Nyt Bluetooth poistetaan: paina yläreunassa kohtaa Havaitse laitteistomuutokset tai käynnistä tietokone uudelleen käynnistääksesi laitteen uudelleen ja asentaaksesi ohjaimen uudelleen, ehkä käyttämällä uusinta verkossa saatavilla olevaa ohjainta, joka näkyy myös oppaassa Lataa ohjaimet, jotta voit asentaa ne turvallisesti.

Päätelmät

Yllä kuvatuilla menetelmillä voimme saada minkä tahansa Windows 10: een yhdistetyn Bluetooth -hiirimallin toimimaan oikein toimimalla viiveen, hidastumisen, jäätymisen ja lohkojen pääasiallisiin syihin osoitinlaitetta käytettäessä. Jos mikään edellä mainituista menetelmistä ei toimi, ongelma on ehdottomasti hiiri: parempi jättää se syrjään ja korvata se uusimmalla Bluetooth-hiirellä, kutenINPHIC Bluetooth -hiiri, saatavilla Amazonista alle 15 €.

Saat lisätietoja oppaistamme Sileä ja sujuva vieritys hiirellä Windowsissa, Chromessa ja Firefoxissa Ja Ostettavien hiirien tyypit.

Indeksi
  1. Miksi Bluetooth -hiiri viivästyy?
  2. Poista Bluetooth -hiiren virransäästö käytöstä
  3. Poista laitteiden valikoiva virranhallinta käytöstä
  4. Päivitä tai asenna Bluetooth -ohjaimet uudelleen
    1. Päätelmät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up