Erikoismerkkien, hymiöiden ja aksenttimerkkien kirjoittaminen Windowsissa

Windowsin avulla voit kirjoittaa helposti ei-aakkosnumeerisia merkkejä selainikkunaan tai tiedostoihin ja sovelluksiin. Nämä voivat olla vähemmän yleisiä symboleja (kuten €, ó, á, ₩, ü, ฿), ilmaisua tai ajatusta edustavia GIF-tiedostoja tai jopa hymiöitä, kuten tämä leveäsilmäinen hymyilevä kasvo (❁´◡`❁). Tämä opetusohjelma näyttää, kuinka voit kirjoittaa erikoismerkkejä Windowsissa.

Hyvä tietää: pitääkö kirjoittaa em-viiva? Opi tekemään niin millä tahansa alustalla.

Indeksi
  1. 1. Emoji-näppäimistö
  2. 2. Merkkikartta
  3. 3. Kosketa Näppäimistö
  4. 4. Alt-näppäinkoodit
  5. 5. Asenna fyysinen näppäimistö toisella kielellä
  6. 6. Google-haku erikoismerkkejä ja hymiöitä

1. Emoji-näppäimistö

Selkein tapa kirjoittaa erikoismerkki Windowsissa on sisäänrakennettu Emoji-näppäimistö, joka tunnetaan myös nimellä Character Picker. Se sisältää valtavan valikoiman hymiöitä, vieraita aakkosia, symboleja ja kaomojija (japanilaisilla merkeillä valmistettuja hymiöitä), ja se on paljon nopeampi kuin symbolin googaaminen kopioitavaksi ja liitettäväksi.

Paina Win +. tai Win + ;. Molemmat vievät sinut samaan valikkoon.

Jos tarvitset erityisesti yhden emojin, käytä hakuvaihtoehtoa.

Jos tarvitset kaomojin tai symbolin, siirry niiden välilehdille ja selaa.

Kun löydät haluamasi symbolin, lisää se napsauttamalla. Tämän työkalun paras osa on, että voit lisätä myös GIF-tiedostoja. Kirjoita vain ilmaus tai ajatus, niin saat runsaasti GIF-vaihtoehtoja.

Jokainen kategoria pitää kirjaa eniten käytetyistä hahmoistasi. Jos sinulla on sellainen, jonka lisäät usein, etsi se "Viimeisimmät"-välilehdestä.

Kärki: katso kuinka Laitehallinta avataan nopeasti.

2. Merkkikartta

Character Map (tai Charmap) sisältää hieman vanhanaikaista estetiikkaa, eikä se sisällä hymiöitä/kaomojia/GIF-kuvia, mutta siinä on kaksi asiaa:

  • voit vaihtaa useiden merkistöjen ja kielten välillä
  • voit valita useita merkkejä kerralla

Sinun on etsittävä "Character Map" Windowsin hakupalkista löytääksesi uusia symboleja ja merkkejä Charmapin avulla.

Selaa etsimäsi symboli.

Huomautus: Charmap ei ole kovin haettavissa. On hankalaa selata jokaista tietyn kirjasintyypin alla lueteltua symbolia. Saat kuitenkin valtavan määrän ei-aakkosnumeerisia vaihtoehtoja.

Napsauta "Valitse" tai kaksoisnapsauta lisätäksesi haluamasi merkin kopioitavien merkkien luetteloon.

Joka kerta kun lisäät toisen merkin luetteloon, koko luettelo lähetetään leikepöydällesi.

Voit myös valita "Lisänäkymä" -ruudun saadaksesi suodattimia ja hakuvaihtoehtoja.

Kun olet valinnut kaiken, käytä Ctrl + V lisätäksesi merkit haluamaasi paikkaan.

Kaikki Charmap-symbolit ovat helposti tuettuja Microsoft-sovelluksissa, kuten Wordissa, Excelissä ja WordPadissa. Jotkut niistä eivät kuitenkaan välttämättä näy oikein verkkoselaimessa, kuten Google Chromessa.

Tiedoksi: katso lisää vinkkejä Touch-näppäimistön käyttämiseen Windows 11:ssä sen täysimääräisesti.

3. Kosketa Näppäimistö

Jos sinun on kirjoitettava aksentoituja kirjaimia tai muutamia yleisiä symboleja, näytön näppäimistö on hyvä tapa käyttää niitä. Voit etsiä aksentteja myös Charmap- ja Emoji-näppäimistössä, mutta se on paljon nopeampaa Touch-näppäimistöllä.

On olemassa muutamia tapoja käynnistää Touch-näppäimistö, mutta helpoin tapa on lisätä se tehtäväpalkkiin.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella tehtäväpalkkia ja valitse "Näytä kosketusnäppäimistöpainike". Jos et näe tätä vaihtoehtoa Windows 11:ssä, valitse sen sijaan "Tehtäväpalkin asetukset".

Jos "Kosketusnäppäimistö" kohdassa "Järjestelmäalueen kuvakkeet" on asetettu arvoon "Ei koskaan", muuta se arvoksi "Aina".

Napsauta ilmaisinalueen Touch-näppäimistökuvaketta, niin sen oletusnäppäimistön asettelu tulee näkyviin. Jos napsautat jotakin näistä kirjaimista, se kopioituu automaattisesti leikepöydälle, ja voit liittää sen muualle.

Jos haluat kirjoittaa aksenttimerkin, paina haluamaasi kirjainta pitkään ja vie hiiren osoitin oikean aksenttimerkin päälle.

Numeeristen symbolien kirjoittamiseksi käytä vasemmassa alakulmassa olevaa &123-painiketta. Jos haluat nähdä lisää symboleja, paina vasenta ja oikeaa liukusäädintä.

Voit myös painaa pitkään mitä tahansa numerosymbolia nähdäksesi lisää vaihtoehtoja. Jos esimerkiksi painat pitkään numeroa, se näyttää alaindeksien ja murtolukujen vaihtoehdot. Jos painat pitkään "$"-symbolia, se näyttää lisää valuuttasymboleja.

Jos haluat käyttää hymiöitä, napsauta kosketusnäppäimistön yläosassa olevaa sydänkuvaketta, joka johtaa useisiin hymiöihin, kaomojiin ja GIF-hakupainikkeeseen. Nämä ovat samoja symboleja kuin Character Picker.

4. Alt-näppäinkoodit

Tehokäyttäjät, joilla on numeronäppäimistö ja hyvä muisti, saattavat mieluummin käyttää Alt + -näppäintä [number code] temppu. Tämä toimii vain, jos sinulla on näppäimistö, jossa on erillinen numeronäppäimistö, eikä se toimi ylärivin numeroiden kanssa.

Jos kannettavassa tietokoneessasi on Num Lock -näppäin, aktivoi näppäimistön numeronäppäimistö painamalla sitä kerran.

Pidä Alt-näppäintä painettuna, kirjoita numeronäppäimistöön haluamasi symboli vastaava koodi ja vapauta sitten Alt.

Esimerkiksi Alt + 1 on hymiö (☺), Alt + 228 on sigma (Σ) ja Alt + 0128 on euron symboli (€).

Koodeja on monia, joten sinun on etsittävä ne ainakin muutaman kerran ennen kuin opit ulkoa useimmin käyttämäsi koodit. Alt-Codesilla on kattava kirjastomutta me mieluummin AltCodeUnicodekoska siinä on tekstikuvaus jokaisesta symbolista, mikä tekee siitä paljon haettavan.

Jos sinulla on numeronäppäimistö ja kirjoitat usein samoja symboleja, Alt-koodien muistaminen on paras tapa edetä. Mutta jos sinun täytyy pysähtyä ja etsiä koodeja koko ajan, on parasta käyttää toista menetelmää.

Kärki: haluatko parantaa kirjoitusnopeuttasi tai -tarkkuuttasi? Tutustu parhaisiin kirjoituspeleihin ja sovelluksiin, jotka auttavat sinua kehittymään.

5. Asenna fyysinen näppäimistö toisella kielellä

Jos puhut kaksi-/monikielistä, sinun ei tarvitse kamppailla oletusnäppäimistöasettelun kanssa. On helppo asentaa muita fyysisiä näppäimistöjä muilla kielillä usein käytettyjen aksenttimerkkien kirjoittamista varten. Ne voidaan liittää Windowsiin USB:n tai Bluetoothin kautta.

Jos esimerkiksi puhut sujuvasti ranskaa, ranskankielinen näppäimistö helpottaa kirjainten kirjoittamista ranskalaisilla aksenttimerkeillä, kuten ç, é, â, ô, ò ja ù.

Jos sinulla on USB-näppäimistö, liitä se kannettavan tietokoneen USB-porttiin. Jos käytät Bluetooth-näppäimistöä, noudata tätä opasta, joka näyttää, kuinka Bluetooth-laite muodostetaan pariksi Windowsissa.

Napsauta ilmaisinalueen kielipalkkia, jossa pitäisi olla "English US" tai jotain vastaavaa. Tämä avaa kaikki nykyiset näppäimistöasettelut.

Valitse "Lisää näppäimistöasetuksia".

Napsauta kielipaketin vieressä olevaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse "Kieliasetukset".

Valitse "Asennetut näppäimistöt" -kohdan vierestä "Lisää näppäimistö".

Valitse pikavalintavaihtoehdoista näppäimistötyyli toiselle kielelle.

Huomautus: katso tämä kätevä opas oppiaksesi muita tapoja lisätä uusia kielinäppäimistöjä Windowsiin.

Nopean Internetin aikakaudella voit etsiä lempihymiöitäsi tai symboleitasi myös yksinkertaisella Google-haulla. Sinun tarvitsee vain kopioida ja liittää ne mistä tahansa löydät. Emojipedia on hyödyllinen verkkosivusto, jossa on valtava kokoelma uusimpia hymiöitä.

On olemassa monia muita kiertotapoja erikoismerkkien kirjoittamiseen Windowsissa, vaikka ne eivät kuulu tämän artikkelin soveltamisalaan. AutoHotKey-komentosarjan luominen usein käytetyille merkeille on yksi tällainen kiertotapa. Voit myös asettaa kirjoittamasi ohjelman korvaamaan tietyt kirjainyhdistelmät automaattisesti haluamallasi symbolilla. Windowsin lisäksi Chromebookin näppäimistöllä on mahdollista kirjoittaa erilaisia ​​hymiöitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up