Hysolate: Suojaa itseäsi suorittamalla sovelluksia eristetyssä ympäristössä

Oletko koskaan ladannut sovelluksen verkosta ja miettinyt, sisältääkö se haittaohjelmia ja pitäisikö se avata? Entä jos sinun on käytettävä arkaluonteista verkkosivustoa, mutta et ole varma, onko tietokoneesi turvassa? Hysolate luo erillisen säiliön Windowsille ja antaa sinun ajaa sovelluksiasi hiekkalaatikkoympäristössä. Vaikka sovellus sisältää haittaohjelmia, se ei vaikuta perusjärjestelmääsi. Ajattele sitä virtuaalikoneena – mutta hyvin integroituna koneena, jonka käytön aloittamiseen tarvitaan vain vähän teknisiä taitoja. Katsotaan kuinka Hysolate toimii.

Tämä on sponsoroitu artikkeli, ja sen teki mahdolliseksi Hysolate. Varsinainen sisältö ja mielipiteet ovat kirjoittajan ainoita näkemyksiä, jotka säilyttävät toimituksellisen riippumattomuuden, vaikka viesti olisi sponsoroitu.

Hysolaatin hankinta ja asennus

Hysolatesta on kaksi versiota: ilmainen yleiseen käyttöön ja ensiluokkainen yritys. Ilmainen versio perustaa erillisen säilön Windows-järjestelmääsi, mutta jos tarvitset kauko-ohjausta ja/tai kehittyneitä arvopaperikäytäntöjä, tarvitset yritysversion.

Huomautus: käsittelemme tässä katsauksessa vain ilmaisen version.

Yksi huomioitava asia on, että ohjelmisto vaatii tietokoneen, jolla on kunnolliset tiedot. Sinulla on oltava Windows 10 -kone, jossa on 8 Gt RAM-muistia, virtualisointitekniikalla varustettu suoritin (VTx/AMD-V – Intel Core i5 tai uudempi) ja SSD-asema, jossa on vähintään 10 Gt vapaata tilaa.

Aloita lataamalla ilmainen Hysolaten versio. (Huomaa, että Hysolate ei tarjoa latauslinkkiä sivustollaan. Sinun on täytettävä lomake sähköpostiosoitteellasi, jotta latauslinkki lähetetään sinulle.)

Asennustiedoston koko on noin 334 Mt. Suorita ja asenna se Windows 10 -tietokoneellesi.

Kun se on asennettu, se pyytää sinua antamaan sähköpostiosoitteesi ja sen jälkeen vahvistuskoodin, joka lähetettiin sähköpostiosoitteeseesi.

Seuraavaksi se kysyy, haluatko asentaa selainlaajennuksen, joka ohjaa automaattisesti riskialttiit tai epäluotettavat verkkosivustot eristettyyn ympäristöön. Huomaa, että selainlaajennus toimii vain Google Chromen kanssa. Jos tietokoneessasi ei ole Google Chromea, mitään ei asenneta, vaikka valitset "Asenna laajennus" -painikkeen.

Asennuksen jälkeen käynnistä tietokone uudelleen.

Hysolaatin käyttö (päätepisteen uhkien maku)

Hysolate on asetettu käynnistymään automaattisesti käynnistyksen aikana, joten kun käynnistät tietokoneen uudelleen, sinun pitäisi nähdä kehote tehtäväpalkissa. Halutessasi voit myös osallistua kiertueelle.

Sinun tarvitsee vain tietää, että tästä lähtien sinun on vain painettava Win + Alt + vasen/oikea nuolinäppäimiä vaihtaaksesi eristettyyn ympäristöön.

Eräät sovellukset, kuten Google Chrome – 7zip ja Notepad++ – on esiasennettu eristettyyn ympäristöön, joten voit aloittaa Webin selaamisen tai ladata sovelluksia asennettavaksi heti.

Hysolate integroi järjestelmääsi muutamia mielenkiintoisia ja hyödyllisiä ominaisuuksia. Voit yksinkertaisesti napsauttaa tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja avata sen eristetyssä ympäristössä. Tämä on hyödyllistä, jos haluat asentaa tuntemattomasta lähteestä ladatun ohjelmiston. Napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella, valitse "Avaa työtilassa", ja se käynnistyy ja asennetaan Hysolatessa.

Lisäksi isännän ja eristetyn ympäristön välillä on jaettu leikepöytä. Kopioi yhteen paikkaan painamalla Ctrl + C ja voit liittää sen toiseen ympäristöön painamalla Ctrl + V. Tämä toimii kahdella tavalla isännän ja virtualisoidun säilön välillä.

USB-asemien hyväksikäyttötapauksia on ollut monia, ja nyt monet ihmiset ovat huolissaan USB-asemien asettamisesta tietokoneeseensa. Hysolate sisältää mahdollisuuden ohjata USB-asema uudelleen, kun liität sen. Voit sitten tarkastella USB-aseman sisältöä Hysolate-työtilassa ja kopioida tiedostot isäntäjärjestelmään, kun olet varmistanut niiden turvallisuuden.

Verkkosivuston uudelleenohjaus

Jos olet asentanut Google Chrome -laajennuksen Hysolatelle, se voi katsella selaus-URL-osoitettasi ja ohjata sinut automaattisesti eristettyyn ympäristöön, kun olet suuren riskin sivustolla. Se ei kuitenkaan suojaa sinua, jos kirjoitat edelleen tyhmästi luottokorttitietosi Hysolaten huijaussivustolle.

Voit myös mukauttaa laajennuksen niiden verkkosivustojen luetteloon, jotka haluat sallia/uudelleenohjata.

Hysolate Sensitive Access -maku

Hysolaten mukana tulee myös toinen virtuaalikone, jonka avulla voit käyttää arkaluonteisia verkkosivustoja tai tiedostoja. Tämä Sensitive Access -maku eroaa Endpoint Threats -makusta, eivätkä ne ole keskenään vaihdettavissa. Kun vaihdat yhdestä toiseen, Hysolate tuhoaa nykyisen VM:n ja luo uuden uuden virtuaalikoneen käyttöösi.

Selvittääksemme lisää, erot näiden kahden maun välillä ovat:

 • Päätepisteen uhkat – Tämä on tarkoitettu pääasiassa sellaisten sovellusten tai verkkosivustojen suorittamiseen, joihin et luota suojatussa ympäristössä, jotta isäntäkoneeseen ei pääse vaikuttamaan haittaohjelmat tai kiristysohjelmat.
 • Sensitive Access – Tapauksiin, joissa et luota isäntäkoneeseesi ja sinun on käytettävä arkaluonteisia verkkosivustoja tai tiedostoja. Hysolate luo turvallisen ja salatun ympäristön, jossa voit käyttää arkaluontoisia tietoja.

Käyttö

Vaihtaaksesi Sensitive Access -makuun, avaa Hysolate Settings ja napsauta "Maku"-välilehteä. Napsauta "Sensitive Access" -osiossa "Muuta makua". Kun se on vahvistettu, se tuhoaa nykyisen VM:n ja luo uuden.

Muistatko aiemmin asentamasi Chrome-laajennuksen? Aina kun selaat nyt, se näyttää kehotteen kysyä, onko nykyinen URL-osoite arkaluonteinen sivusto. Jos on, voit napsauttaa "Lisää arkaluontoiseen" ja ohjata sen automaattisesti virtuaalikoneeseen. Jos käytät riskialttiita verkkosivustoja virtuaalikoneessa, sinut ohjataan takaisin isäntäkoneeseen virtuaalikoneen suojaamiseksi.

Vastaavasti voit avata arkaluontoiset tiedostosi uudessa virtuaalikoneessa.

Muutamia asioita, jotka sinun on tiedettävä tästä VM:stä:

 • Arkaluontoisen virtuaalikoneen käyttäjätiedot on salattu (mukaan lukien kaikki, mitä lataat tai avaat virtuaalikoneessa, välimuistissa olevat kirjautumistietosi jne.), jotta isäntäkoneen kiristysohjelmat eivät voi suodattaa arkaluontoisia tietoja kiristystarkoituksiin jne.
 • Sinulla ei ole järjestelmänvalvojan oikeuksia arkaluontoisessa virtuaalikoneessa. Tämä estää pysyvien haitallisten haittaohjelmien asennuksen vahingossa.
 • Herkkä VM on suojattu näppäinpainallukselta ja näytön kaappaukselta.
 • Et voi kopioida ja liittää arkaluontoista sisältöä pois arkaluontoisesta virtuaalikoneesta.
 • Isäntäkoneellasi olevat haitalliset selainlaajennukset eivät voi käyttää virtuaalikoneessa toimivaa selainta.
 • Virtuaalikoneessa ei ole pääsyä tulostimiin/USB-laitteisiin tahattomien tietovuotojen estämiseksi näiden kanavien kautta.
 • VM on ei-pysyvä. Se palautetaan koskemattomaan käyttöjärjestelmäkuvaan jokaisen uudelleenkäynnistyksen yhteydessä.

Käärimistä

Hysolaten hyvä puoli on, että sitä on helppo käyttää ja se on hyvin integroitu isäntäjärjestelmään. Vaikka et olisikaan teknisesti taipuvainen, voit määrittää sen helposti ja aloittaa sovellusten suorittamisen virtualisoidussa ympäristössä muutamassa minuutissa. Se, että se on ilmainen, tekee siitä vielä paremman tarjouksen.

Hysolaatti vapaa

Indeksi
 1. Hysolaatin hankinta ja asennus
 2. Hysolaatin käyttö (päätepisteen uhkien maku)
 3. Verkkosivuston uudelleenohjaus
 4. Hysolate Sensitive Access -maku
  1. Käyttö
 5. Käärimistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up