Kuinka piilottaa käyttäjän tiedot Windows 10 -kirjautumisnäytössä

Kun yrität kirjautua sisään tai lukitessasi Windows-koneesi, näet kirjautumisnäytössä tilisi tiedot, kuten viimeksi kirjautuneen käyttäjänimen ja käyttäjän sähköpostiosoitteen (jos käytät Microsoft-tiliä). Jos et pidä tästä käytöksestä tai jos haluat vain piilottaa kaikki käyttäjätiedot kirjautumisnäytöltä, voit tehdä sen seuraavasti.

Käytä ryhmäkäytäntöeditoria

Jos käytät Windows 10:n Pro- tai Enterprise-versiota, voit käyttää ryhmäkäytäntöeditoria piilottaaksesi käyttäjätiedot Windows 10:n kirjautumisnäytössä. Voit tehdä tämän painamalla Win + R, kirjoittamalla gpedit.msc ja painamalla Enter-painiketta.

Yllä oleva toiminto avaa Windowsin ryhmäkäytäntöeditorin. Siirry täällä kohtaan "Tietokoneen asetukset -> Windows-asetukset -> Suojausasetukset -> Paikalliset käytännöt -> Suojausasetukset."

Kun olet täällä, etsi vaihtoehto "Interaktiivinen sisäänkirjautuminen: Näytä käyttäjätiedot, kun istunto on lukittu" ja kaksoisnapsauta sitä.

Valitse Asetukset-ikkunan pudotusvalikosta vaihtoehto "Älä näytä käyttäjätietoja" ja napsauta "OK" -painiketta tallentaaksesi muutokset.

Etsi vaihtoehto "Älä näytä sukunimeä" ja kaksoisnapsauta sitä. Valitse Asetukset-ikkunassa "Käytössä" -valintanappi ja tallenna muutokset napsauttamalla "OK" -painiketta.

Se siitä; käynnistä vain järjestelmäsi uudelleen. Sinun ei enää pitäisi nähdä viimeksi käytettyä käyttäjänimeä tai muita tietoja, kuten sähköpostiosoitetta, kirjautumisnäytössä tai lukitusnäytössä. Yksi asia, joka on pidettävä mielessä tätä käytettäessä, on, että se poistaa myös tilikuvasi kirjautumisnäytöltä.

Lue myös: Kuinka muuttaa Windowsin kirjautumisnäytön kuvaa

Windowsin rekisterieditorin käyttö

Jos käytät Windows 10:n kotiversiota, sinulla ei ole pääsyä ryhmäkäytäntöeditoriin. Tässä tapauksessa voit käyttää Windowsin rekisterieditoria. Varmista kuitenkin, että sinulla on hyvä varmuuskopio ennen kuin teet muutoksia.

Aloita painamalla Win + R, kirjoittamalla regedit ja painamalla Enter-painiketta avataksesi Windowsin rekisterieditorin.

Kun rekisterieditori on avattu, siirry seuraavaan avaimeen:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System

Etsi oikeanpuoleisesta ruudusta arvo "dontdisplaylastusername" ja kaksoisnapsauta sitä. Tämä toiminto avaa Muokkaa arvotietoja -ikkunan. Muuta arvotiedot "0":sta "1":ksi ja napsauta "OK"-painiketta tallentaaksesi muutokset.

Napsauta oikeaa ruutua hiiren kakkospainikkeella, valitse "Uusi" ja sitten "DWORD (32-bittinen) arvo".

Kun uusi arvo on luotu, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse vaihtoehto "Nimeä uudelleen". Kirjoita uusi nimi "DontDisplayLockedUserID" ja paina Enter-painiketta.

Kaksoisnapsauta äskettäin luotua arvoa, kirjoita "Value Data" -kohtaan "3" ja napsauta "OK" -painiketta tallentaaksesi muutokset.

Käynnistä vain järjestelmäsi uudelleen, etkä enää näe käyttäjätietoja kirjautumisnäytössä. Jos haluat palata takaisin, muuta vain "dontdisplaylastusername"-arvotiedot arvoksi "0" ja poista uusi avain.

Kommentoi alla ja jaa ajatuksesi yllä olevan menetelmän käyttämisestä käyttäjän tietojen piilottamiseen Windows 10 -kirjautumisnäytössä.

Indeksi
  1. Käytä ryhmäkäytäntöeditoria
  2. Windowsin rekisterieditorin käyttö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up