Jos tietokoneesi ei ole yhteensopiva Windows 11: n kanssa, miten se asennetaan

Eikö tietokoneemme ole yhteensopiva Windows 11: n kanssa? Katsotaanpa kuinka asentaa se joka tapauksessa, ylittäen Microsoftin asettamat rajoitukset.

Windows 11 on uusi Microsoft -käyttöjärjestelmä, joka tuo joitakin tärkeitä innovaatioita järjestelmän käyttöliittymään ja käytettävyyteen, mutta tämän päivityksen myötä Redmond -yhtiöllä on "suljetut rivit" ja virallinen tuki vain tietokoneille, joilla on tiettyjä ominaisuuksia. Tämä onnistui ei voi asentaa tai päivittää Windows 11: een kaikki, joilla on tietokone, usein vielä uusi, ja Windows 10 on asennettu säännöllisesti.

Niille, jotka eivät pysty jatkamaan uuden järjestelmän asennusta, jatka vain oppaan lukemista: itse asiassa näytämme sinulle seuraavissa luvuissa kuinka asentaa Windows 11 lähes mihin tahansa tietokoneeseen, ohittaen Microsoftin asettamat rajoitukset.

On sanottava, että näiden rajoitusten ylittämisellä voi olla pitkäaikaisia ​​vaikutuksia: Microsoft ei takaa päivityksiä järjestelmille, joita ei tueta virallisesti, joten saatamme päätyä tietokoneeseen ilman tietoturvapäivityksiä tulevina kuukausina tai vuosina.

Indeksi
  1. Ota TPM 2.0 käyttöön
  2. Ota suojattu käynnistys käyttöön
  3. Käytä GPT -osiota
  4. Asenna Windows 11 yhteensopimattomaan tietokoneeseen
  5. Kuinka päivittää Windows 10: stä Windows 11: ksi tuetuissa tietokoneissa
    1. Päätelmät

Ota TPM 2.0 käyttöön

Tietokoneemme voi yhtä hyvin olla yhteensopiva Windows 11: n kanssa, mutta jos olemme poistaneet TPM: n käytöstä BIOS / UEFI -tilassa, se on virheellisesti yhteensopimaton. Voit ratkaista tämän ongelman välittömästi käynnistämällä tietokoneen uudelleen, pääsemme BIOS / UEFI -asetuksiin, mennään näytölle Turvallisuus tai Edistynyt -> Luotettu tietojenkäsittely ja aktivoi aiheeseen liittyvä kohde TPM -tila.

TPM: n aktivoinnin jälkeen siirrytään näyttöön Lopeta ja paina Tallenna ja poistu käynnistääksesi tietokoneen uudelleen. Nyt meidän ei tarvitse tehdä toistamalla Windows 11: n asennusprosessia (käyttämälläAsennusavustaja), joten voit jatkaa sujuvasti.

Muistutamme, että jotta voimme asentaa Windows 11: n virallisesti, meillä on oltava TPM 2.0 -siru asennettu tietokoneeseen: jos meillä on TPM 1.2, Windows 11 ei voi asentaa, vaikka BIOS / UEFI olisi ottanut sen käyttöön.

Ota suojattu käynnistys käyttöön

Toinen tärkeä toiminto, jota tarvitaan Windows 11: n suorittamiseen, on Turvallinen käynnistys, erityinen käynnistysominaisuus, joka estää luvattoman koodin suorittamisen tietokoneen käynnistyksen yhteydessä. Jos olemme poistaneet tämän toiminnon käytöstä (ehkä Linux -käyttöjärjestelmä aiemmin), voimme aktivoida sen helposti siirtymällä BIOS / UEFI -asetuksiin ja avaamalla näytön Saapas ja tunnistaa äänen tällä kertaa Turvallinen käynnistys.

Kun olet avannut kohteen toiminnon määrittämiseksi, muista asettaa Windows -käyttöjärjestelmä, Vakio -tila tai ota käyttöön, jotta Secure Boot voidaan ottaa käyttöön. Vältämme huhuja Muu käyttöjärjestelmä tai Legacy, jotka poistavat suojatun käynnistyksen käytöstä (voidakseen asentaa muita kuin Microsoftin tarjoamia käyttöjärjestelmiä).

Suojatun käynnistyksen aktivoinnin jälkeen siirrytään näyttöön Lopeta ja me valitsemme Tallenna ja poistu käynnistääksesi tietokoneen uudelleen. Uudelleenkäynnistyksen jälkeen meidän pitäisi pystyä asentamaan Windows 11 ilman ongelmia.

Käytä GPT -osiota

Toinen vaatimus Windows 11: n asentamisesta tietokoneeseen on GPT -osiointi vanhan MBR: n sijaan. Tämän muutoksen tekemiseksi meidän on tietysti poistettava kaikki levyllä olevat osiot: siksi on kätevää soveltaa sitä vain, jos meillä on toinen tietokone, johon varmuuskopiot tallennetaan ja missä Windows 11 -kuva valmistetaan myöhempää asennusta varten.

Jos haluat hankkia osioidun GPT -levyn, liitä MBR -levy uuteen tietokoneeseen (käyttämällä a SATA -sovitin), avaamme Windowsin Käynnistä -valikon ja teemme hakuja Levynhallinnointi ja kun tämä työkalu on auki, paina yksittäisten osioiden oikeaa painiketta ja poista ne. Kaikkien osioiden poistamisen jälkeen painamme levyn oikeaa painiketta ja painamme Muunna GPT -levyksi.

Prosessin lopussa yhdistämme levyn uudelleen tietokoneeseen, joka ei ole yhteensopiva Windows 11: n kanssa, ja jatkamme sen asentamista.

Asenna Windows 11 yhteensopimattomaan tietokoneeseen

Jos meillä on PC ilman TPM: ää, TPM 1.2 tai ilman Secure Bootia, emme voi virallisesti asentaa Windows 11: ää, mutta voimme ohittaa ongelman yksinkertaisella temppulla, jota käytetään asennuksen aikana. Jatka lataamalla Windows 11 ISO suoraan osoitteeseen virallinen sivusto (osio Windows 11 -levykuvan (ISO) lataaminen) ja luo DVD -levy tai kopioi ISO -muisti USB -tikulle ja käytä sitten äskettäin luotua tietovälinettä tietokoneessa, joka ei ole yhteensopiva Windows 11: n kanssa.

Käynnistyksessä vaihdetaan käynnistysjärjestystä ja heti, kun kielen ja näppäimistön valintanäyttö tulee näkyviin, paina näppäimiä VAIHTO + F10 avataksesi kehotteen, jotta voit kirjoittaa komennon regedit.exe.

Kun olet rekisterieditorissa, siirrymme polulle HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM Asennus, napsauta kansiota hiiren kakkospainikkeella Perustaa ja paina Uusi -> Avain; käyttämämme uuden kansion nimenä LabConfig.

Kun olet luonut uuden kansion, valitse se ja paina oikeaa painiketta ikkunan oikealla puolella, jotta voit luoda Uusi DWORD-arvo (32-bittinen). Toistamme tämän komennon luodaksemme 3 kohdetta, paina jokaisen kohteen oikeaa painiketta ja valitse Nimeä uudelleen ja käytämme seuraavia arvoja avainten niminä:

  • OhitusTPMTarkista
  • BypassSecureBootCheck
  • OhitusRAMTarkista

Kun olet luonut nämä kolme kohdetta (varo isoja kirjaimia!) Kaksoisnapsauta niitä vasemmalla painikkeella muuttaaksesi viitearvoa. 0 (nolla) kohteeseen 1. Kun olet poistanut käytöstä Windows 11 ISO: n ohjaustoiminnot, sulje kaikki avoimet ikkunat ja jatka asennusta, varmista, ettemme törmää virheisiin uudelleen.

Kuinka päivittää Windows 10: stä Windows 11: ksi tuetuissa tietokoneissa

Jos meillä on jo Windows 10, mutta emme pysty päivittämään Windows 11: een asennusavustajan avulla, voimme helposti ohittaa ongelman avaamalla Käynnistä -valikon ja kirjoittamalla regedit ja vie meidät polulle HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM Setup MoSetup.

Kun olet avannut oikean osan, paina hiiren oikeaa painiketta ikkunan oikeassa osassa ja valitse Uusi DWORD-arvo (32-bittinen), luodaan ääni AllowUpgradesWithUunsupportedTPMOrCPU ja kaksoisnapsauttamalla sitä muutamme arvon 0 kohteeseen 1.

Muutoksen jälkeen suljemme rekisterieditorin ja yritämme käynnistää asennusavustajan uudelleen varmistaen, että tällä kertaa menettely onnistuu.

Päätelmät

Microsoft on vähentänyt käyttäjien määrää, jotka voivat käyttää Windows 11 -käyttöjärjestelmää, mutta kaiken kaikkiaan vain vuotta 2015 vanhemmat tietokoneet ovat vaarassa jäädä käyttämättä uutta käyttöjärjestelmää, koska tarkat laitteistovaatimukset ovat tarpeen, jotta se toimisi parhaalla mahdollisella tavalla.

Jos voimme aktivoida vaaditut laitteistovaatimukset, voimme asenna Windows 11 huoletta; Jos sen sijaan joudumme pakottamaan asennuksen tai päivityksen, vaarana on virheiden tai hidastumisten ilmaantuminen, joita Microsoft ei ole ennakoinut, unohtamatta kuitenkaan mahdollisia tärkeä päivitys (ainakin ne, jotka perustuvat TPM: ään).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up