Poista käytöstä ja tyhjennä Google Mapsin historia

Kuinka nähdä, poistaa ja poistaa käytöstä sijaintihistoria Google Mapsissa, joka tallentaa kaikki liikkeemme älypuhelimesta

Jos käytät Google Kartat eikä asetuksiin ole tehty muutoksia, jotka päädymme Googlen sijainnin seuranta toiminnassa.

Google Mapsin historiaItse asiassa se ei ole vain se, joka luettelee paikkoihin ja osoitteisiin tehdyt haut, vaan myös niiden paikkojen haku, joissa todella käymme päivittäin, töissä, vapaa -ajalla tai lomalla. Kun sijainti on aktiivinen Google Mapsissa, Google tallentaa jokaisen tekemäsi liikkeen ja luo sitten sijaintisi historian että jos sitä ei ole koskaan ennen nähty, se voi olla todella yllättävää (ja jopa häiritsevää) tarkkuudellaan.

Katsotaan yhdessä, miten deaktivoidaan ja poistetaan Mapsiin tallennettu sijaintihistoria, jotta estetään kaiken toimintamme ja jokaisen liikkeen seuranta. Tietojen oikeellisuuden vuoksi haluamme ilmoittaa, että tämä ei ole mahdollista ilman aktiivista sijaintihistoriaa ansaitse rahaa Google -kyselyillä.

LUE MYÖS: Liikkeet ja paikat, joissa menemme, tallennetaan ja seurataan Androidilla

Indeksi

  Sijaintihistoria tietokoneelta

  Google Mapsin historia voidaan tarkistaa tietokoneella siirtymällä kohteeseen Google Mapsin historiasivu.

  Tämä näyttää kalenterin ja kartan, joissa paikat, joissa olet ollut eilen tai viime kuukausina, on merkitty punaisilla pisteillä. Sijaintihistoria on aikajana, joka sisältää päivittäin ja kuukausittain Google Mapsista kerättyjä tietoja, kun älypuhelimen sijaintipalvelu on aktiivinen.

  Oikean yläkulman kalenterista voit tarkistaa ja tarkastella kaikkia päivästä toiseen tehtyjä liikkeitä, katsoa paikkoja, joissa olet ollut aiemmin, jotta näet missä olimme tiettynä päivänä.

  Tietyssä mielessä tämä kronologia Google Maps voi olla mielenkiintoinen ja hyödyllinen muistaa paikkoja, joissa olemme olleet matkalokissa, joka on täysin yksityinen eikä sitä jaeta muiden ihmisten kanssa.

  Jos emme halua käyttää tätä historiaa ja haluamme säilyttää enemmän yksityisyyttä paikoissamme, joissa käymme, poistamatta matkapuhelimen maantieteellistä sijaintia käytöstä ja luopumatta Google Mapsista satelliittinavigaattorina, voimme poistaa toiminnon käytöstä siirtymällä Googlen yrityssivusto.
  Paina sijaintihistoriaa ja poista kohteen vieressä oleva painike käytöstä Sijaintihistoria. Myös tästä näytöstä on mahdollista poistaa tiettyjä viittauksia historiasta päiväksi tai ajanjaksoksi siirtymällä "Poista kohteen toiminto", valitse sitten ajanjakso, jolta haluat poistaa kaikki jäljet, ja valitse sitten avattavasta valikosta"Kaikki tuotteet"ja valitse Kartat.

  Lisäksi, ja tämä havaittiin äskettäin, sinun on myös kytkettävä sivukytkin pois päältä Verkko- ja sovellustoiminta, sivulla toimintojen hallinta.

  Sijaintihistoria älypuhelimesta

  Google Mapsin historiaa voi tarkastella myös Android -älypuhelimesta tai iPhonesta, ja sen voi myös deaktivoida täältä. Jos poistamme sen käytöstä tietokoneelta, sitä ei yleensä tarvitse poistaa myös älypuhelimesta, koska sijaintihistorian asetukset tallennetaan Google -tilille. Jos emme käytä tietokonetta usein, on parempi poistaa historia käytöstä suoraan puhelimesta, jotta voimme olla varmoja, että muilla käyttämillämme laitteilla ei ole samaa aktiivista vaihtoehtoa.

  Androidissa avaamme Google Maps -sovelluksen, kosketa profiilikuvaketta oikeassa yläkulmassa ja paina Liikkeet löytää kaikki paikat, joissa olemme olleet.

  Jos haluat poistaa sijaintihistorian käytöstä, palataan takaisin profiilivalikkoon oikeassa yläkulmassa (Kartat -sovelluksessa), paina Tietosi Mapsissa, painamme eteenpäin Sijaintihistoria ja lopuksi paina Poista käytöstä.

  Tämä ei estä älypuhelinta hyödyntämästä paikannuspalveluja, mutta Googlea kehotetaan olemaan tallentamatta sijainteja (mikä voi ärsyttää monia käyttäjiä).

  Jos älypuhelimena on iPhone, voimme tarkistaa Google Maps -sovelluksen tallentamat sijainnit avaamalla edellä mainitun sovelluksen, painamalla profiilikuvaketta oikeassa yläkulmassa ja painamalla Liikkeet. Voit poistaa ominaisuuden kokonaan käytöstä siirtymällä samaan valikkoon, joka näkyy Androidissa (profiili -> Tietosi Mapsissa -> Sijaintihistoria) ja paina deaktivointipainiketta ohjausnäytön kehotuksesta.

  Päätelmät

  Googlen tai muiden yritysten antaminen tietää sijaintimme voi tuntua hieman invasiiviselta, mutta minusta on myös hyödyllistä tietyissä tilanteissa, esimerkiksi tietää, mitä mielenkiintoisia paikkoja sinulla on ympärilläsi. kerro kaverillesi missä olemme Google Mapsin avulla tai sinulla on aina aktiivinen varkaudenesto, kuten Etsi Android -laitteeni.

  Googlen keräämiä tietoja ei jaeta julkisesti, ja ne ovat vain meidän saatavilla: se voi olla sen arvoista, jos haluamme tietää, missä olimme tiettynä päivänä, tai saada kyselyt, joilla Google antaa rahaa (käyttää vain Pelikauppa).

  Jos haluamme käyttää muita satelliittinavigaattoreita, joilla on erilainen yksityisyyden hallinta, voimme valita parhaat navigaattorit puhelimilleja hylkää Google Maps kokonaan.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up