Kamera ei toimi tai saatavilla Macissa? Näin voit korjata sen

Älä panikoi, jos Macin kamera lakkaa yhtäkkiä toimimasta videopuhelun aikana tai jos näet "Kameraa ei ole kytketty"- tai "Kameraa ei ole käytettävissä" -virheilmoituksen käynnistäessäsi sovelluksen. Kamera-ongelmat Macissa ovat yleensä pieniä, ja niiden ratkaisut voivat olla niinkin yksinkertaisia ​​kuin tietokoneen sammuttaminen ja virran kytkeminen. Jos Mac-kamera ei toimi ja käytä sisäänrakennettua kameraa, kokeile jotakin näistä pikakorjauksista saadaksesi sen toimimaan uudelleen.

Käyttääkö kameraa toinen sovellus?

Yksi asia, joka on melko helppo unohtaa, on se, että kameraa voi yleensä käyttää vain yksi sovellus tai ohjelma Macissasi kerrallaan. Tarkista, ovatko kamerapohjaiset sovellukset, kuten Skype, FaceTime, Photo Booth tai jokin muu sovellus, käynnissä joko etualalla tai taustalla, ja sulje kaikki, joita et käytä sillä hetkellä.

Voit tarkistaa Activity Monitorista (komento + välilyönti, kirjoita "Activity Monitor") nähdäksesi, onko jokin näistä sovelluksista käynnissä taustalla. Jos on, sulje se suoraan Activity Monitorista.

Sulje sovellus Activity Monitorissa napsauttamalla sitä luettelossa ja napsauttamalla sitten vasemmassa yläkulmassa olevaa "x"-pysäytysmerkkityyppistä painiketta.

Pakota lopettamaan VDCAssistant ja AppleCameraAssistant

Jos sinun on käytettävä kameraa heti tai et voi käyttää paljon aikaa vianmääritykseen, yritä käynnistää uudelleen kameraan liittyvät prosessit, kuten "VDCAssistant" ja "AppleCameraAssistant" Terminal-sovelluksessa. Nämä ovat ohjelmia, jotka toimivat taustalla aina, kun käytät Macin sisäänrakennettua kameraa. Näihin prosesseihin liittyvät ongelmat voivat vaikuttaa useisiin sovelluksiin, jotka voivat käyttää kameraa, kuten FaceTimeen, iMovieen, Viestiin ja Skypeen.

VDCAssistantin ja AppleCameraAssistantin pakottaminen sulkemaan:

1. Sulje kaikki sovellukset, joilla on pääsy kameraasi.

2. Napsauta Spotlight-hakukuvaketta, etsi Terminal ja käynnistä se painamalla Enter-näppäintä.

3. Kirjoita:

sudo killall VDCAssistant

ja paina Enter. Kirjoita pyydettäessä salasanasi ja paina Enter.

4. Tyyppi:

sudo killall AppleCameraAssistant

ja paina Enter.

Kun olet pysäyttänyt molemmat prosessit, käynnistä sovellus, joka käyttää sisäänrakennettua kameraa ja katso, onko kameran toimimattomuuden ongelma ratkaistu.

Säädä kameran asetuksia

Järjestelmäasetuksissa ei ole kameraosaa, joten et voi muuttaa kameran asetuksia suoraan. Useimmissa sisäänrakennettua kameraa käyttävissä sovelluksissa on kuitenkin säädettävät kamera-asetukset. FaceTime ja Skype antavat sinun määrittää, mitä kameraa haluat käyttää videopuheluihin, joten varmista, että sisäänrakennettu kamera on valittuna.

Kameran asetusten säätäminen sovelluksessa:

1. Avaa kyseinen sovellus. Tässä tapauksessa käytämme Skypeä.

2. Napsauta sovelluksen nimeä Macin työkalupalkissa. Sinun pitäisi nähdä "Ääni- ja videoasetukset…" -vaihtoehto tai jotain vastaavaa. Jos et näe tätä, kokeile "Asetukset…"

3. Asetuksistasi voit valita kameran, jota haluat käyttää. Valitse sisäänrakennettu kamera, jonka nimi on "FaceTime HD -kamera" tai jotain vastaavaa.

Käynnistä tietokoneesi uudelleen

Toinen nopea tapa ratkaista kameran toimimattomuusongelmia on käynnistää Mac uudelleen. Muista sammuttaa Mac kokonaan sen sijaan, että valitset Käynnistä uudelleen.

Tietokoneen uudelleenkäynnistys sulkee istunnon ja sammuttaa Macin väliaikaisesti, mutta RAM-muistiin ei puututa. Toisaalta Macin sammuttaminen tyhjentää RAM-muistin ja lopettaa kaikki prosessit, mukaan lukien ne, jotka saattavat häiritä kameraasi.

Päivitä ohjelmistosi

Jos Macisi kamera ei toimi tietyn kuvankäsittely- tai videoneuvottelusovelluksen kanssa, se ei ehkä ole yhteensopiva kyseisen sovelluksen kanssa. Et esimerkiksi voi soittaa videopuheluita Skype-sovelluksella, jos sinulla tai henkilöllä, johon otat yhteyttä, on vanhentunut Skype-versio. Jos haluat soittaa videopuheluita, molempien osapuolten on päivitettävä sovellus uusimpaan versioon.

Sovelluksen päivittäminen Macissa:

1. Avaa sovellus tietokoneellasi.

2. Napsauta sovelluksen nimeä näytön yläreunassa ja valitse avattavasta valikosta "Tarkista päivitykset".

3. Jos sinun on päivitettävä sovelluksesi, näet vaihtoehdon sen tekemiseen seuraavassa näytössä. Napauta mitä tahansa vaihtoehtoa, jonka avulla voit päivittää sovelluksesi ja kirjoittaa salasanasi tarvittaessa.

Sama filosofia pätee käyttöjärjestelmääsi. Jos sinulla on kameraongelmia, tarkista, onko Mac-tietokoneellesi saatavilla tietoturvapäivitystä. Apple sisältää tärkeitä virheenkorjauksia jokaiseen koontiversioon, joten on tärkeää päivittää ohjelmistosi uusimpaan saatavilla olevaan versioon. He ovat todennäköisesti tunnistaneet kameravirheesi ja ratkaisseet sen viimeisimmässä päivityksessä.

Jos haluat päivittää Macin käyttöjärjestelmäohjelmiston, siirry Apple-logoon vasemmassa yläkulmassa ja toimi sitten seuraavasti:

1. Valitse "Järjestelmäasetukset..."

2. Valitse "Ohjelmistopäivitys".

3. Jos sinun on ladattava päivitys, näet painikkeen, jossa lukee "Päivitä nyt". Napauta tätä.

Kun tietokoneesi on päivitetty, yritä käyttää kameraa uudelleen nähdäksesi, oletko korjannut ongelman. Jos et ole, harkitse Macin käynnistämistä uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

Anna sovelluksille lupa käyttää kameraasi

Joissakin tapauksissa saatat huomata, että kamerasi ei ole käytettävissä, koska et ole antanut sovellukselle lupaa käyttää sitä. Jos epäilet, että näin on, sinun on siirryttävä Macin asetuksiin ja muutettava tätä.

Voit antaa sovelluksille luvan käyttää kameraasi seuraavasti:

1. Siirry Apple-logoon näytön vasemmassa yläkulmassa ja napsauta sitä avataksesi avattavan valikon.

2. Valitse "Järjestelmäasetukset..."

3. Siirry Macin järjestelmäasetuksissa kohtaan "Turvallisuus ja yksityisyys".

4. Valitse "Kamera" näytön vasemmassa reunassa olevasta vaihtoehtoluettelosta.

5. Voit tehdä muutoksia napsauttamalla ikkunan alareunassa olevaa lukkoa ja kirjoittamalla salasanasi.

6. Valitse sovellus, jolle haluat antaa luvan käyttää kameraasi.

Usein Kysytyt Kysymykset

1. Kuinka otan valokuvan Mac-kamerallani?

Jos haluat ottaa valokuvan Mac-kamerallasi, sinun on avattava Photo Booth -sovellus. Voit tehdä tämän kirjoittamalla hakupalkkiin "Photo Booth".

2. Voinko säätää kameraa Macissani?

Ei. Ainoa tapa säätää korkeutta on kallistaa näyttöä ylös tai alas tai säätää tuolin tai pöydän korkeutta. Et myöskään voi lähentää tai loitontaa Mac-kamerallasi.

3. Voinko liittää ulkoisia verkkokameroita Maciin?

Joo! Voit liittää ulkoisia verkkokameroita Mac-tietokoneeseesi, ja tarjolla on kameroita eri hinnoilla.

4. Mistä tiedän, onko Mac-kamerani käytössä?

Kun Mac-kamerasi on käyttövalmis, näet vihreän valon kameran vieressä.

Käärimistä

Nykyisessä maailmassa, jossa yhä useammat työskentelevät ja opiskelevat etänä, Macin kameran käyttäminen kokouksiin ja tapaamisiin on tärkeämpää kuin koskaan ennen. Jos olet huomannut, että kamerasi ei toimi Skypen ja Zoomin kaltaisten kanssa, älä huoli – asetusten muuttaminen on yksinkertaista.

Olisi melko suuri yhteensattuma, jos lukiessasi näitä sanoja satuisit roiskumaan vettä Macbookisi päälle, mutta on aina hyvä varautua siltä varalta, että näin tapahtuu. Meillä on myös kiva pieni temppu, jolla voit pitää ikkunat aina päällä macOS:ssä.

Indeksi
 1. Käyttääkö kameraa toinen sovellus?
 2. Pakota lopettamaan VDCAssistant ja AppleCameraAssistant
 3. Säädä kameran asetuksia
 4. Käynnistä tietokoneesi uudelleen
 5. Päivitä ohjelmistosi
 6. Anna sovelluksille lupa käyttää kameraasi
 7. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. 1. Kuinka otan valokuvan Mac-kamerallani?
  2. 2. Voinko säätää kameraa Macissani?
  3. 3. Voinko liittää ulkoisia verkkokameroita Maciin?
  4. 4. Mistä tiedän, onko Mac-kamerani käytössä?
 8. Käärimistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up