Mukauta Safaria Macissa tämän Ultimate Guiden avulla

Useimmille Mac-omistajille Safari on portti World Wide Webiin. Koska se on luultavasti eniten käytetty sovelluksesi, vihjeiden, temppujen ja uusien ominaisuuksien tunteminen on paras tapa saada siitä kaikki irti. Vaikka Safarissa ei ole Chromen laajennuskirjastoja, sillä on silti muutamia temppuja hihassaan Mac-omistajille. Lue, kuinka voit mukauttaa Safaria Macissasi.

1. Kiinnitä välilehdet

Vierailet todennäköisesti muutamalla sivustolla säännöllisesti, ja niiden pitäminen lähellä voi helpottaa niihin palaamista. Kun välilehti kiinnitetään Safariin, se pysyy telakoituna kauimpana vasemmalla olevana välilehtenä. Välilehden kiinnittäminen on uskomattoman helppoa: napsauta hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa avointa välilehteä ja valitse "Kiinnitä välilehti". Kiinnitettyjen välilehtien järjestäminen uudelleen on yhtä helppoa kuin välilehtien vetäminen toistensa ympäri, kunnes sinulla on haluamasi asetus.

2. Mykistä välilehdet

Olemme kaikki olleet siellä, kun avaat uuden välilehden odottaen lukevasi uutta sisältöä, ja sen sijaan saat automaattisesti toistovideon. Kun Safarissa avataan uusi välilehti ja ääni toistetaan, näet välilehdellä pienen kaiutinkuvakkeen. Napsauta kaiutinkuvaketta, niin se mykistää välilehden automaattisesti.

3. Järjestä välilehdet uudelleen

Organisaatiosta voi tulla ongelma kaikille, joilla on avoinna useampi kuin muutama välilehti kerrallaan. Tämän helpottamiseksi Safari antaa sinun saada ainakin jonkinlaisen järjestyksen.

1. Avaa "Ikkuna"-valikko Mac-palkissa.

2. Valitse Järjestä välilehdet.

3. Voit nyt valita "Otsikko" tai "Verkkosivusto".

Monille verkkosivuston mukaan lajittelu on hyödyllisintä. Tällä tavalla, jos sinulla on useita välilehtiä auki, ne kaikki ovat vierekkäin.

4. Mukauta Safari-työkalupalkkia

Safari-työkalurivi on paikka, jossa tärkeimmät painikkeesi ovat päivittäisessä käytössä. Se sisältää kotipainikkeen, sivupalkin, välilehden yleiskatsauksen ja niin edelleen.

1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa työkalupalkin kohtaa ja valitse "Muokkaa työkalupalkkia". Voit sitten vetää minkä tahansa kohteen työkalupalkkiin.

2. Kun olet vetänyt kaikki kuvakkeet, joita haluat käyttää, napsauta "Valmis". Sitten kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan.

5. Vaihda hakukonettasi

Safari, kuten useimmat selaimet, antaa sinun valita muutaman eri oletushakukoneen välillä. Google on oletushakukone Safarissa, mutta se ei ole ainoa käytettävissä oleva vaihtoehto.

1. Siirry kohtaan Safari -> Preferences ja avaa Asetukset-ikkuna.

2. Napsauta "Hae"-välilehteä.

3. Näet välittömästi avattavan valikon, jonka avulla voit valita Googlen, Yahoo:n, Bingin, Ecosian tai DuckDuckGon välillä.

Tällä hetkellä omaa hakukonetta ei voi lisätä. Toistaiseksi Safari on päättänyt lisätä suosituimmat vaihtoehdot.

6. Tallenna sivut PDF-tiedostoina

Jos sinun on koskaan vietävä verkkosivusto PDF-muodossa, Safari tekee siitä erittäin yksinkertaisen. Siirry sivulle, jonka haluat tallentaa, ja napsauta sitten Tiedosto ja Vie PDF-muodossa.

Viimeinen jäljellä oleva vaihe on valita, mihin kiintolevyllä haluat tallentaa sivun. Voit sitten viitata PDF-tiedostoon milloin tahansa, ja se avautuu automaattisesti Safarissa, Esikatselussa tai valitsemassasi PDF-katseluohjelmassa.

7. Kanavanvaihdon jatkuvuus

Koska Safari on iOS:n ja Macin oletusselain, Apple on pitkään tutkinut, miten se saadaan saumattomaksi kahden järjestelmän välillä. Anna Handoff, Applen ratkaisu sähköpostin käynnistämiseen Macissa ja sen vastaanottamiseen iOS:ssä. Tämä toimii uskomattoman hyvin myös Safarin kanssa.

1. Aloita kirjautumalla sisään iCloud-tilillesi molemmilla laitteilla.

2. Siirry Mac-tietokoneella kohtaan "Järjestelmäasetukset -> Yleiset" ja napsauta Handoff-kohdan vieressä olevaa ruutua salliaksesi sen.

3. Mene iOS- tai iPad-käyttöjärjestelmässä kohtaan "Asetukset -> Handoff" ja siirrä kytkintä niin, että se on aktiivinen.

4. Kun olet aktivoinut, voit jatkaa tavallista selaamista Macillasi. Kun haluat jatkaa siitä, mihin jäit Macillasi iPhonella tai iPadilla, Safari-kuvakkeen yläpuolelle ilmestyy pieni kuvake. Napauta Safaria ja sen avulla voit valita minkä tahansa sivun, jonka haluat jatkaa selaamista.

8. Lukulista

Kirjanmerkit olivat eilisen uutinen. Nykyään kyse on Safarin lukulistasta. Olemme kaikki törmänneet mielenkiintoisiin artikkeleihin, joita haluamme lukea, mutta meillä ei ole tällä hetkellä aikaa. Kaikissa Apple-laitteissa lukulista on käytössä sivupalkin kuvakkeen kautta Safarissa Macissa tai käyttämällä kirjakuvaketta Safarissa iOS/iPadOS:ssä. Voit tarkastella koko artikkeliluetteloa valitsemalla silmälasikuvakkeen. Jos haluat lisätä uuden artikkelin, sinulla on kaksi vaihtoehtoa Macissa.

1. Ensimmäinen on napsauttaa "+"-merkkiä, joka näkyy verkkosivuston URL-osoitteen vieressä. Artikkeli tai sivusto tallentuu automaattisesti lukulistallesi.

2. Vaihtoehtoisesti voit napsauttaa Share Sheet -kuvaketta ja ensimmäinen vaihtoehto avattavassa valikossa on "Lisää lukulistaan". Valitse tämä ja artikkeli tallentaa itsensä automaattisesti lukulistallesi.

Jos haluat lukea nämä artikkelit offline-tilassa, esimerkiksi lentokoneessa ollessasi, siirry kohtaan "Safari -> Preferences -> Advanced" ja napsauta "Tallenna artikkelit offline-lukemista varten automaattisesti".

9. Safari Reader

Safari Reader poistaa kaikki häiriötekijät kaikilta sivustoilta, joissa se on saatavilla, jolloin voit katsella valitsemaasi sisältöä keskeytyksettä. Huomaa, että se ei toimi kaikilla verkkosivustoilla, mutta toimii varmasti monilla.

1. Aktivoi Reader napsauttamalla nelirivistä kuvaketta, joka näkyy +-painikkeen vieressä URL-osoitteen vasemmalla puolella.

2. Lukijanäkymä otetaan käyttöön yhdellä painikkeen painalluksella. Napsauttamalla sitä uudelleen poistut lukijanäkymästä.

10. Aseta mukautettu Safari-kuvake

Jos haluat mukauttaa Safari-kuvaketta, se on yllättävän yksinkertaista.

1. Pidä Ctrl-painiketta painettuna, napsauta Safari-logoa ja valitse "Asetukset -> Näytä Finderissa".

2. Kun Finder latautuu, löydät itsesi Sovellukset-sivulta. Napsauta Safari-logoa uudelleen samalla, kun pidät Ctrl-näppäintä painettuna ja valitse "Hae tiedot".

Get Info -ikkunan vasemmassa yläkulmassa näet pienen Safari-kuvakkeen "Safari.app" -kohdan vieressä. Korosta se napsauttamalla sitä ja korvaa se sitten vetämällä korvaava kuvake.

11. Mukauta Safari-teemaa

Kun käytät Safaria ensimmäistä kertaa Macissa, näet tavallisen valkoisen ja harmaan käyttöliittymän. Tämä on hyvä, mutta se voi olla hieman tylsää joillekin käyttäjille. Onneksi voit muokata Safari-teemaa useilla tavoilla.

Vaihda tummaan tilaan

Voit esimerkiksi vaihtaa selaimesi näyttämään tumman tilan.

1. Siirry työkalupalkin vasemmassa yläkulmassa olevaan Apple-kuvakkeeseen ja valitse "Järjestelmäasetukset…" avattavasta valikosta.

2. Valitse "Yleiset".

Seuraavan ikkunan yläosassa näet "Ulkoasu" -vaihtoehdon. Napsauta "Tumma".

Muuta Safarin taustakuvaa

Toinen tapa muokata Safarin teemaa on säätää etusivusi taustakuvaa.

1. Napsauta "+" -painiketta Safari-selaimen oikeassa yläkulmassa avataksesi uuden sivun.

2. Valitse oikeasta alakulmasta kuvake, jossa on kolme liukusäätimellä varustettua viivaa.

3. Varmista, että Taustakuva-kohdan vieressä oleva valintaruutu on valittuna. Valitse sitten jokin sen alla olevista mukautetuista taustakuvista.

Safarin mukana tulevien taustakuvien käytön lisäksi voit lisätä omia. Napsauta "+" -kuvaketta jonkin muun kuvan sijasta.

Valitse kuva, jonka haluat käyttää Safarin taustakuvana.

Kun olet valinnut kuvan, sinun pitäisi nähdä muutokset tapahtuvan välittömästi.

Jos haluat tyhjentää taustan myöhemmin, voit napsauttaa näyttöä samalla, kun pidät Ctrl-painiketta painettuna ja valitse "Tyhjennä tausta".

12. Mukauta Safarin kotisivu

Kun olet mukauttanut Safarin teeman, voit hienosäätää kotisivua.

Kun näet "Usein vierailtu" -osion, kaikki tämän alueen sivut näkyvät aluksi pienempinä versioina todellisista verkkosivuista. Voit kuitenkin saada ne uudelleen näkyviin kuvakkeina.

1. Napsauta jotakin sivua samalla, kun pidät Ctrl-painiketta painettuna.

2. Valitse Näytä kuvakkeina.

Voit myös poistaa joitain suosikkejasi näkymästä. Kuten "Usein vierailtujen" -sivujen muuttamisen yhteydessä kuvakkeiksi, napsauta yhtä sivuista ja pidä samanaikaisesti Ctrl-painiketta painettuna. Valitse "Poista" avattavasta valikosta, ja muutokset tulevat voimaan.

13. Luo mukautettuja kirjanmerkkikansioita

Kun muokkaat Safaria Macissasi, sinun kannattaa ajatella tuottavuutta, ei vain estetiikkaa. Yksi parhaista tavoista järjestää vierailluimmat sivusi on luoda mukautettuja kirjanmerkkikansioita, joihin ne kaikki tallennetaan.

1. Napsauta vasemmassa yläkulmassa olevaa kuvaketta, joka sijaitsee punaisen, keltaisen ja vihreän ympyrän vieressä.

2. Napsauta mitä tahansa kirjanmerkkivälilehdellä samalla, kun pidät Ctrl-näppäintä painettuna.

3. Valitse Uusi kansio ja anna sille nimi.

4. Lisää sivuja tähän kansioon vetämällä.

14. Mukauta Safari-sijaintia

Kuten iPhonesi, myös Macisi voi helposti seurata missä päin maailmaa olet. Se käyttää tätä useista syistä, kuten laitteesi päivämäärän ja kellonajan muuttamisesta.

Sivustot voivat kuitenkin myös seurata sinua – ja jotkut käyttäjät saattavat haluta heidän tekevän niin. Jos et halua tiettyjen sivustojen tietävän, missä Safarissa olet, toimi seuraavasti:

1. Napsauta "Safari" Apple-logon vieressä ja valitse "Preferences…" avattavasta valikosta.

2. Selaa tällä hetkellä avoinna olevia verkkosivustojasi ja valitse, haluatko sallia vai estää pääsyn.

Voit myös estää tulevia sivustoja seuraamasta sinua. Siirry alareunaan, jossa lukee "Kun vierailet muilla verkkosivustoilla". Jos haluat peruuttaa luvan, avaa avattava valikko ja valitse "Estä".

Usein Kysytyt Kysymykset

1. Voinko muuttaa Safari-selaimen väriä?

Vaaleasta tummaan tilasta säätämisen lisäksi et voi mukauttaa Safarin värejä Macissasi ilman kolmannen osapuolen ohjelmistoa.

2. Voinko vaihtaa Macin oletusselainta?

Joo. Jos haluat muuttaa Macin oletusselainta, siirry kohtaan "Järjestelmäasetukset -> Yleiset -> Oletusverkkoselain". Avaa pudotusvalikko ja vaihda haluamaasi selaimeen.

3. Miksi Safari-kuvake ei muutu Macissani?

Joissakin tapauksissa saatat huomata, että Macin Safari-kuvake ei muutu. Sinun on ehkä suljettava sovellus ja avattava se uudelleen. Jos tämä ei auta, yritä muuttaa laitteesi luku- ja kirjoitusoikeuksia.

Käärimistä

Safari on yksi tärkeimmistä Applen alkuperäisistä sovelluksista, ja sen mukauttamisen avulla voit esitellä persoonallisuuttasi ja parantaa tuottavuuttasi. Yllä olevat vinkit Safarin mukauttamiseen ovat vain jäävuoren huippu. Älä unohda, että voit myös lisätä laajennuksia laajentaaksesi sen toimintoja. Käytätkö Safaria Macissasi tai jotain vahvoista vaihtoehdoista?

Indeksi
 1. 1. Kiinnitä välilehdet
 2. 2. Mykistä välilehdet
 3. 3. Järjestä välilehdet uudelleen
 4. 4. Mukauta Safari-työkalupalkkia
 5. 5. Vaihda hakukonettasi
 6. 6. Tallenna sivut PDF-tiedostoina
 7. 7. Kanavanvaihdon jatkuvuus
 8. 8. Lukulista
 9. 9. Safari Reader
 10. 10. Aseta mukautettu Safari-kuvake
 11. 11. Mukauta Safari-teemaa
  1. Vaihda tummaan tilaan
  2. Muuta Safarin taustakuvaa
 12. 12. Mukauta Safarin kotisivu
 13. 13. Luo mukautettuja kirjanmerkkikansioita
 14. 14. Mukauta Safari-sijaintia
 15. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. 1. Voinko muuttaa Safari-selaimen väriä?
  2. 2. Voinko vaihtaa Macin oletusselainta?
  3. 3. Miksi Safari-kuvake ei muutu Macissani?
 16. Käärimistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up