Käytä Windows Defenderiä offline-tilassa pysyvien infektioiden poistamiseen

Windows Defender on oletusvirustorjuntaohjelmisto, joka on esiasennettu Windows-järjestelmääsi. Vaikka Windows-alustalle on saatavilla paljon kolmannen osapuolen virustentorjuntaratkaisuja, Windows Defender tekee työnsä melko hyvin, ja toisin kuin muut virustentorjuntaratkaisut, se ei ole resurssihukka.

Siitä huolimatta, vaikka käytät parhaita virustentorjuntaratkaisuja, voit saada tartunnan pysyvällä viruksella tai haittaohjelmalla, joka integroituu syvästi järjestelmääsi. Tämäntyyppisiä infektioita ei voida poistaa tavallisilla menetelmillä. Tämän käsittelemiseksi Microsoft esitteli Windows Defender offline-tilassa. Näin voit käyttää sitä päästäksesi eroon noista ikävistä viruksista ja haittaohjelmista.

Windows Defenderin käyttäminen offline-tilassa

Jos haluat käyttää Windows Defenderiä offline-tilassa, lataa ensin sovellus järjestelmäarkkitehtuurin mukaan käyttämällä alla olevia latauslinkkejä. Kun olet ladannut, käynnistä sovellus ja jatka napsauttamalla "Seuraava" -painiketta.

Tässä näytössä voit lukea ja hyväksyä ehdot napsauttamalla "Hyväksyn" -painiketta.

Koska aiomme luoda käynnistettävän Windows Defenderin USB-aseman, aseta tyhjä USB-muistitikku (1 Gt tai enemmän) ja valitse sitten toinen valintanappi: "USB-muistitikulla, jota ei ole suojattu salasanalla.

Nyt sovellus saattaa näyttää varoitusviestin, joka kertoo, että se alustaa USB-aseman. Napsauta vain "Seuraava" -painiketta jatkaaksesi.

Heti kun olet tehnyt sen, ohjelmisto lataa automaattisesti kaikki tarvittavat tiedostot ja luo käynnistettävän USB-aseman.

Kun olet luonut käynnistettävän USB-aseman, napsauta "Finish" -painiketta suorittaaksesi toimenpiteen loppuun.

Liitä nyt äskettäin luotu USB-asema, käynnistä järjestelmä uudelleen ja käynnistä se sitten. Jos et pysty käynnistämään USB-asemalta, varmista, että käynnistysprioriteetti on asetettu oikein BIOSissa.

Kun olet käynnistänyt USB-asemalta, sinua tervehtii tyypillinen Windows Defender -käyttöliittymä. Lisäksi se alkaa automaattisesti tarkistaa asennuksesi mahdollisten infektioiden varalta. Oletusarvon mukaan Windows Defender käynnistää pikatarkistuksen.

Omassa tapauksessani olen tartuttanut järjestelmän itse vain nähdäkseni, pystyykö se havaitsemaan ja puhdistamaan tartunnan. Kun tarkistus on suoritettu, se näyttää sinulle tulokset, ja jos infektioita on, näet ne napsauttamalla "Näytä tiedot" -linkkiä "Puhdista PC" -painikkeen alla. Puhdistaaksesi infektion, napsauta "Puhdista tietokone" -painiketta.

Huomautus: Jos et löydä tartuntoja ensimmäisellä kerralla, yritä tarkistaa järjestelmäsi "Täysi" tai "Mukautettu" asetuksilla "Skannausasetukset"-luokassa.

Heti kun napsautat Puhdista PC -painiketta, Windows Defender poistaa tartunnat.

Kun olet puhdistanut, sulje Windows Defender -ikkuna käynnistääksesi uudelleen ja kirjautuaksesi sisään tavalliseen Windows-järjestelmääsi.

Kuten näet, Windows Defender Offline on hyödyllinen, jos järjestelmäsi on saanut todella ilkeän ja pysyvän viruksen tai haittaohjelman tartunnan, joka on upotettu järjestelmään ja jota on vaikea puhdistaa tavallisilla menetelmillä.

Kommentoi alla ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi alla olevassa kommenttilomakkeessa Window Defenderin käytöstä offline-tilassa.

Indeksi
  1. Windows Defenderin käyttäminen offline-tilassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up