Kuinka toistaa DVD-levyjä Windows 10:ssä ilmaiseksi

Vaikka levypohjainen media saattaa mennä Dodon tapaan, se ei ole vielä kuollut. Monilla teistä, erityisesti keräilijöillä, on luultavasti melko suuret DVD- ja Blu-Rays-kirjastot. Valitettavasti ne teistä, joilla on Windows 10 -tietokone, joutuvat ongelmaan, jos yrität toistaa näitä levyjä. Microsoft poisti DVD-toiston Windows 10:ssä. Miksi he tekisivät niin? Rahaa tietysti!

Windows Media Playerillä on edelleen mahdollisuus toistaa DVD-levyjä. Microsoft on lukinnut tämän "ominaisuuden" saadakseen sinut avaamaan lompakkosi DVD-toiston "aktivoimiseksi".

Onneksi on olemassa tapoja kiertää Microsoftin DVD-panttivankikriisi.

Ilmeiset jutut

Tietenkin tarvitset DVD-aseman DVD-levyjen toistamiseen, mutta mitä teet, jos tietokoneessasi ei ole sellaista sisäänrakennettua? Nykyään, kuten levykeasemien kanssa, paras tapa lisätä DVD-asema tietokoneeseen on hankkia ulkoinen USB-asema (ellet aio käyttää sitä jatkuvasti, jolloin saattaa olla kannattavaa asentaa sellainen koneeseen) . Ulkoiset USB-DVD-asemat voidaan noutaa noin 10 dollarilla, ja niiden mukana tulee yleensä myös uudelleenkirjoittajia, jos haluat.

Ongelmia Windowsin DVD-soittimen kanssa

Ilman Windows Media Centeriä Windows 10:n sisäänrakennettu vaihtoehto DVD-levyjen toistamiseen on Windows DVD Player. Microsoft pitää sen piilossa näkyvistä, ja siihen pääsee parhaiten käsiksi painamalla Käynnistä-painiketta ja kirjoittamalla "windows dvd player". Voit yrittää käyttää tätä, mutta monet ihmiset ovat ilmoittaneet, että useat Windows 10 -päivitykset ovat tehneet siitä käyttökelvottoman.

Jos sinulla on ongelmia Windowsin DVD-soittimen kanssa, poista se, koska se voi häiritä kolmannen osapuolen DVD-ohjelmistoa toistamassa levyjä automaattisesti. Seuraavien mediasoittimien avulla voit toistaa kaikkia DVD-levyjäsi, ja parasta on, että ne ovat kaikki ladattavissa ja asennettavissa ilmaiseksi.

1. PotPlayer

PotPlayerin minimalistinen käyttöliittymä piilottaa uskomattoman tehokkaan mediasoittimen. Sen lisäksi, että voit toistaa käytännössä minkä tahansa mediatiedoston (DVD:t mukana), PotPlayer on integroitu videoeditori ja paljon mukautusvaihtoehtoja. Lisäksi se tukee 3D- ja 360 asteen videokuvaa.

PotPlayer on edistynyt mediasoitin, jota kehitetään aktiivisesti. Tämä tarkoittaa, että sovelluksen tulevien päivitysten pitäisi lisätä vielä enemmän toimintoja tähän jo ennestään vaikuttavaan soittimeen.

Johtuen siitä, että VLC Media Player voi toistaa käytännössä mitä tahansa mediatiedostoa, joka on siihen heitetty, on todennäköistä, että se on jo asennettu tietokoneellesi. MKV-, AVI-, MP4- ja monien muiden toistamisen lisäksi VLC voi toistaa myös levypohjaista mediaa.

VLC on melko spartalainen ohjelma, joten ei pitäisi olla yllättävää, että levyjen soittaminen on melko yksinkertaista. Aseta levy optiseen levyasemaan ja käynnistä VLC. Napsauta seuraavaksi "Media" vasemmassa yläkulmassa. Valitse valikosta "Avaa levy". Vaihtoehtoisesti voit painaa Ctrl + D.

3. 5KPlayer

Kuten VLC Media Player, 5KPlayer voi toistaa monenlaisia ​​tiedostomuotoja, mukaan lukien DVD-levyt. 5KPlayerin avulla käyttäjät voivat myös toistaa aluelukittuja DVD-levyjä. Lisäksi 5KPlayerissä on lukuisia muita käteviä ominaisuuksia, kuten AirPlay, DLNA-suoratoisto ja sisäänrakennettu YouTube-latausohjelma.

Vaikka 5KPlayer on ladattavissa ja asennettavissa ilmaiseksi, osa ominaisuuksista on lukittu. Jotta nämä ominaisuudet voidaan ottaa käyttöön, käyttäjien on rekisteröitävä ohjelmisto sähköpostiosoitteella. Rekisteröityminen on kuitenkin ilmaista.

4. Leawo Blu-Ray-soitin

Jos tietokoneessasi on optinen Blu-Ray-levyasema, sinun kannattaa harkita Leawo Blu-Ray-soitin. Tämä sovellus on ensisijaisesti suunnattu niille, jotka etsivät Blu-Ray-toistoa; Se tukee kuitenkin myös tavallisia DVD-levyjä. Tämän seurauksena sinun ei tarvitse asentaa kahta erillistä sovellusta varmistaaksesi kaiken levypohjaisen mediasi toiston.

Käyttöliittymä on ehdottomasti saanut suunnitteluvihjeensä Windows Media Playerista, mikä tarkoittaa, että useimmat käyttäjät pitävät sitä uskomattoman helppokäyttöisenä. Huomaa, että Leawosta puuttuu joitain tavallisissa Blu-Ray-soittimissa olevia ominaisuuksia, ja se on rajoitettu 1080p-resoluutioon. Kuitenkin niille, jotka etsivät ilmaista tapaa katsella Blu-ray-tiedostoja Windows 10:ssä, Leawo Blu-Ray Player tekee työnsä.

5. KMPlayer

Toinen avoimen lähdekoodin vaihtoehto, KMPlayer, on kevyt paketti, joka on täynnä koodekkeja kaikille todennäköisesti käyttämillesi videomuodoille. Se on myös nopea ja toimiva DVD-soitin, joka toistaa elokuvasi korkealla laadulla. Jos haluat toistaa DVD-levyn KMPlayerilla, avaa sovellus, napsauta hiiren kakkospainikkeella tyhjää kohtaa ikkunassa, valitse "Avaa -> Avaa kansio" ja siirry DVD-levyllä olevaan kansioon.

Lue myös: 7 parasta Kodi-lisäosaa kaikkiin suoratoistotarpeisiisi

6. Kodi

Listan päätteeksi on yksi parhaista saatavilla olevista medianhallintaohjelmista, Kodi. Kodi, joka tunnettiin aiemmin nimellä XBMC, on tehokas ohjelma, joka ei vain näytä hyvältä, vaan tukee monenlaisten medioiden, kuten DVD-levyjen, toistoa. Lisäksi voit määrittää Kodin toistamaan DVD-levyjä automaattisesti, kun ne asetetaan tietokoneellesi.

Käynnistä Kodi ja siirry asetuksiin. Valitse sieltä "Soittimen asetukset". Valitse näytön vasemman reunan valikosta "Levyt". Etsi lopuksi vaihtoehto, jossa lukee "Toistaa DVD-levyjä automaattisesti" ja varmista, että vaihtokytkin on käännetty päälle-asentoon. Se siitä! Nyt joka kerta kun asetat DVD-levyn tietokoneellesi Kodin ollessa käynnissä, DVD-levy toistetaan automaattisesti.

Aseta DVD-levyt automaattiseen toistoon Windows 10:ssä

Joten olet valinnut suosikki-DVD-soittimesi ja haluat nyt sen siirtyvän suoraan toimintaan heti, kun asetat DVD-levyn laitteeseen. Jos haluat saada DVD-levyt toistumaan automaattisesti, siirry Ohjauspaneeliin ja napsauta sitten "Automaattinen toisto".

Vieritä luettelossa kohtaan "DVD-levyt", napsauta sitten "DVD-elokuva"- ja "Parannettu DVD-elokuva" -kohdassa avattavia valikoita ja valitse haluamasi DVD-soitin.

Onko mielestäsi naurettavaa, että Microsoft yrittää veloittaa sinua DVD-toiston sallimisesta? Mitä ohjelmaa käytät DVD-levyjen toistamiseen Windows 10 -tietokoneissa? Kerro meille kommenteissa!

Indeksi
  1. Ilmeiset jutut
  2. Ongelmia Windowsin DVD-soittimen kanssa
  3. 1. PotPlayer
  4. 3. 5KPlayer
  5. 4. Leawo Blu-Ray-soitin
  6. 5. KMPlayer
  7. 6. Kodi
  8. Aseta DVD-levyt automaattiseen toistoon Windows 10:ssä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up