Kuinka avata palomuuriportit Windows 10:ssä? - Yksinkertainen opetusohjelma

Palomuuriportit mahdollistavat datapakettien kulkemisen verkkoyhteyden kautta. Yleensä käyttöjärjestelmä estää osan pääsystä estääkseen tietokoneesi saastuttamasta viruksia tai haittaohjelmia. Kuitenkin, voit muuttaa tätä parametria jos opit avaamaan palomuuriportteja Windows 10:ssä.

Indeksi

  Mitä edellytyksiä minun on täytettävä avatakseni palomuuriportit tietokoneessani?

  Edellytyksiä, jotka sinun on täytettävä tietokoneesi palomuuriporttien avaamiseksi, ovat mm säännön luominen määrittääksesi prosessin, kun käytät tietokoneen ohjauspaneelia tai asetussivulta. Samoin voit käyttää lisäasetuksia hallitaksesi portteja ja yhteysprotokollia.

  Luo sääntö

  Riippumatta menetelmästä, jonka valitset palomuuriporttien avaamiseen Windows 10:ssä, sinun on luotava a saapuva sääntö, jonka mukaan sinun on määritettävä portti, liikenteen tyyppi ja menettely, jonka haluat määrittää. Voit myös luoda mukautettuja sääntöjä mille tahansa sovellukselle protokollien ja porttien määrittämiseksi.

  Kuinka avata ja sulkea palomuuriportti tietokoneeni ohjauspaneelista?

  On mahdollista avata ja sulkea palomuuriportti tietokoneesi ohjauspaneelista. Voit tehdä tämän avaamalla Windowsin Ohjauspaneelin järjestelmän hakupalkki. Valitse sitten "Windows Defender" -vaihtoehto ja napsauta "Palomuuri". Valitse sitten "Lisäasetukset", joka sijaitsee vasemmassa sivupaneelissa.

  Paina seuraavaksi "Saapuvat säännöt" ja "Uusi sääntö". Ilmoita säännön tyyppi ja valitse Portti. Napsauta sitten "Seuraava" ja valitse TCP- tai UDP-liikenne. Lisäksi sinun on valittava portin numero, johon sääntöä sovelletaan. Paina 'Seuraava', määritä milloin sääntöä sovelletaan ja anna sille nimi.

  Kun olet luonut säännön, voit nähdä sen kohdasta Palomuurin asetusikkuna. Koska sääntö on määritetty avaamaan palomuuriportti, siinä on vihreä kuvake. Jos teet lohkon, kuvake muuttuu punaiseksi X-symbolin vieressä.

  Kuinka luoda palomuuri asetussivulta?

  Lisäksi se on mahdollista luo palomuuri asetussivulta. Voit saavuttaa tämän avaamalla Windowsin asetukset järjestelmän hakupalkista tai suoraan aloitusvalikosta. Voit myös käyttää näppäinyhdistelmää 'Win+I'. Valitse asetuksista "Päivitys ja suojaus" ja valitse "Windowsin suojaus".

  Etsi "Suojausalueet" -osio ja valitse "Palomuuri ja verkon suojaus". Avaat heti Windows Defender -tietoturvakeskuksen. 'Lisäasetuksissa' valitse 'Inbound Rules', valitse Portti, valitse liikenne (TCP tai UDP), salli liikenne, aika Käytä sääntöä ja anna sille nimi.

  Aktivoi palomuuri

  Samoin voit muokata asetuksia aktivoidaksesi palomuurin. Voit tehdä tämän avaamalla ohjauspaneelin ja valitsemalla 'Järjestelmä ja suojaus'. Napsauta sitten "Windows Defenderin palomuuri" ja "Ota Windows Defenderin palomuuri käyttöön tai poista se käytöstä". vasen sivupaneeli. Valitse lopuksi Ota Windowsin palomuuri käyttöön -ruutu.

  avaa portit Windowsin palomuurin asetuksista

  Poista palomuuriportti käytöstä

  varten poista palomuuriportti käytöstä, avaa "Järjestelmä ja suojaus" ohjauspaneelista. Napsauta sitten "Windows Defenderin palomuuri" ja "Lisäasetukset". Valitse sitten Saapuvat säännöt ja etsi sen portin säännön nimi, jonka haluat poistaa käytöstä. Lopuksi napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja paina "Poista sääntö käytöstä".

  Salli tai estä liikenne ohjelmille

  Voit myös sallia tai estää ohjelmien liikenteen. Voit tehdä tämän palaamalla palomuurin asetuksiin ohjauspaneelista ja valitsemalla Salli sovellus tai ominaisuus. Näet heti luettelon sovelluksista ja palveluista. Lisää uusi ohjelma napsauttamalla Salli toinen sovellus.

  Jos haluat estää liikennettä ohjelmaan, siirry palomuurin asetuksiin ja valitse vaihtoehto "Salli sovellus tai ominaisuus". Valitse seuraavaksi estettävää ohjelmaa vastaava valintaruutu ja paina 'Poista'-painiketta. Paina lopuksi 'OK'-painiketta.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up