Kuinka kauas televisiota tai näyttöä katsellaan näytön koon perusteella

Kuinka löytää optimaalinen etäisyys, jolle television tai näytön tulisi olla näytön koon ja resoluution perusteella

Päätä, onko meidän ostettava uusi televisio vai uusi näyttö PC:lle mahtavuus Emme voi ajatella vain estetiikkaa, vaan myös a kuinka kaukana tai lähellä näyttö voi olla kunnioittaa asemaamme, jossa istumme. Useimmat harrastajat noudattavat luonnollisesti "isompi on aina parempi" -filosofiaa, joka on usein totta, mutta ei aina.

Joskus suurempi näyttö ei välttämättä paranna kuvaa, ja enemmän kuluttaminen 4K UHD -resoluutiotelevisioon saattaa olla turhaa riippuen huoneen koosta ja etäisyydestä, jonka aiot istua ruudusta, unohtamatta haluamasi sisällön tyyppiä. toistamme.

Lyhyesti sanottuna, jos istut alas liian lähellä suurta televisiota pienemmällä resoluutiolla saatat nähdä näytön yksittäiset pikselit, mikä pilaa näön. Refleksin mukaan jos istut kauempana näytöstä ja ostat liian pienen 4K-television, et voi nauttia korkeammasta resoluutiosta etkä pysty erottamaan ylimääräisiä pikseleitä suurempaan televisioon verrattuna.

Indeksi
 1. Kuinka löytää oikea etäisyys televisiosta
 2. Esimerkkejä television etäisyyksistä, joita on noudatettava
 3. Näytetty sisältö
 4. Tv katseluetäisyys

Kuinka löytää oikea etäisyys televisiosta

Avaintekijä näytön koon välisessä tasapainossa, resoluutiota ja katseluetäisyyttä kutsutaan kulmaresoluutio joka kertoo silmän kyvystä erottaa esineen pienet yksityiskohdat. Vaikka kulmaresoluutio vaihtelee jokaisen yksittäisen henkilön näkemyksen mukaan, yleensä tietyn pisteen jälkeen kaikki menettävät kykynsä erottaa yksityiskohtia, kun ne ovat tietyllä etäisyydellä näytöstä ja jokainen näkee yksittäisiä pikseleitä, jos he pääsevät lähelle. liian.

Näiden tietojen perusteella on mahdollista löytää matematiikan avulla oikea seisomaetäisyys näytön koosta riippuen tai vastaavasti osta oikean kokoinen televisio Olohuoneen tai makuuhuoneen odotetun etäisyyden perusteella.

Sivustolla Rtings.com löydämme interaktiivisen kaavion, jota on helppo käyttää: ymmärtääksesi mikä television oikea koko on, siirrä osoitinta etäisyyden metreinä, jotta saat vastaavan tuumina (eli valitun television koon).
Voimme käyttää työkalua myös peukaloihin perustuen: liikuttamalla peukalokohdistinta saamme katselulle suositellun arvon, jotta voimme siirtää sohvia ja nojatuoleja näytettävän parametrin mukaan.

Toinen työkalu, jonka avulla voit selvittää, millä etäisyydellä television tai näytön näyttö näkyy on paikalla sivustolla Staric josta löydät optimaalisen kulmaresoluution.
Käyttääksesi kuvaajaa sinun on valittava näyttöetäisyys pystysuorasta y-akselista, joka yhdistetään resoluutioon ja mittaan x-akselilla.

Kuten taulukoista näkyy, ei kuitenkaan ole olemassa optimaalista kiinteää etäisyyttä, vaan etäisyyttä, joka riippuu henkilön näkökyvystä. Täydelliseen television kokoon ei ole ehdotonta vastausta, vaan pikemminkin alue, jossa tietystä koosta ja resoluutiosta tulee oikea.

Esimerkkejä television etäisyyksistä, joita on noudatettava

Ostamalla 4K UHD -television, jos odotettu etäisyys sohvan ja TV-kaapin välillä olisi 3 metriä, optimaalinen koko olisi 75 tuumaa, jotta 4K:n ja Full HD 1080p:n eron näkee. Toisaalta, jos haluat sijoittaa itsesi optimaalisella tavalla verrattuna vanhempaan televisioon 1080p-resoluutiolla 40 tuumaa, sinun on pysyttävä 2 metrin etäisyydellä, jotta et näe kokonaisuuden yksittäisiä pikseleitä.

Jos ostat 65 tuuman 4K-television, pysy 1,8 metrin päässä ruudusta parhaan tasapainon saavuttamiseksi, kun katsot samankokoista televisiota, mutta 1080p-resoluution tulisi olla 3 metriä. Alla on taulukko optimaalinen etäisyys metreinä ilmaistuna Full HD -televisiolle, jonka resoluutio on 1080p:

 • 19" näyttö 0,7 - 0,9 metriä
 • 22" näyttö 0,9 - 1,1 metriä
 • 24" näyttö 1-1,2 metriä
 • 28" näyttö 1,2-1,4 metriä
 • 32 "Näyttö/TV-ruutu 1,4-1,6 metriä
 • TV 40" 1,7-2 metriä
 • TV 42" 1,8-2,1 metriä
 • TV 46" 1,9-2,2 metriä
 • TV 50" 2,1-2,4 metriä
 • TV 55" 2,3-2,6 metriä
 • TV 58" 2,4-2,8 metriä
 • TV 60" 2,5-2,9 metriä
 • TV 65" 2,7-3,1 metriä
 • TV 75" 3,1-3,6 metriä
 • TV 80" 3,3-3,9 metriä
 • TV 85" 3,5-4,1 metriä

Jos haluamme ostaa 4K UHD Smart TV:n sen sijaan sinun tulisi istua lähempänä arvostaaksesi parasta visuaalista laatua. Alta voimme löytää etäisyyden ja koon välinen suhde seurata näytön koon mukaan.

 • 40-45" 1,16 - 1,30 metriä
 • 46-50" 1,33 - 1,45 metriä
 • 51-55" 1,48 - 1,59 metriä
 • 56-60" 1,62 - 1,74 metriä
 • 61-65" 1,77 - 1,88 metriä
 • 66-70" 1,91 - 2,03 metriä
 • 71" alkaen vähimmäisetäisyys 2,06 metriä

Noudatamme annettuja ohjeita löytääksemme aina oikean katseluetäisyyden.

Näytetty sisältö

Pöydän kortteja muuttavat myös näytöllä tai televisiossa toistamamme sisällön tyyppi, mikä vaikuttaa käytettävissä olevaan resoluutioon ja säilytettävään etäisyyteen, jos toistamme 1080p-sisältöä 4K-näytöillä.

 • Perinteiset tv-kanavat: jos katsomme pääasiassa perinteisiä TV-kanavia, on parempi pitää 1080p:n arvoja suurempi etäisyys, varsinkin jos emme käynnistä HD-kanavia usein. Tämä johtuu siitä, että perinteiset kanavat lähettävät 576p-tarkkuudella, ja jos ne ovat liian lähellä, näemme pikseleitä näytöllä. Jos käytämme kanavia 501:stä eteenpäin, voimme seurata FullHD-ohjeita.
 • TV-sarjoja ja elokuviaSuoratoistopalvelut, kuten Netflix, Disney+ ja Amazon Prime Video, suoratoistavat lähes kaiken sisällön FullHD-laadulla, osa sisällöstä 4K UHD -laatuisena. Tässä tapauksessa on aina suositeltavaa luottaa eniten käyttämämme resoluution etäisyyksiin (siis FullHD), jotta voit myös hyötyä erinomaisesta 4K UHD:sta ilman liiallisia yksityiskohtien menetyksiä.
 • Taivas: satelliitissa monet kanavat lähetetään jo 4K UHD, S, joten pysytään taulukossa ultrateräväpiirtotarkkuudesta käytettäessä satelliittialustaa.
 • Videopelit: yhä useammat videopelit tehdään 1080p- tai 2160p-grafiikkamoottoreilla korkeampaa virkistystaajuutta unohtamatta. Jos meillä on olohuoneen konsoli, noudatamme aina 4K UHD:n ohjeita, kun taas pelitietokoneissa noudatamme FullHD:n ohjeita (etenkin pelaamiseen suunniteltujen näyttöjen kohdalla).

Siksi sovitamme valitun näytön tai television koon katselutarpeisiimme, jotta saadaan aina paras lopputulos.

Tv katseluetäisyys

TV-katseluetäisyys tarkoittaa etäisyyttä, jolla televisiota tai näyttöä katsotaan. Se on tärkeä tekijä katselukokemuksessa ja näytön kokoon perustuvan valinnan yhteydessä. Katseluetäisyys vaikuttaa siihen, miten hyvin kuvan yksityiskohdat näkyvät ja kuinka mukavalta katselu tuntuu.

On suositeltavaa valita oikea katseluetäisyys ottaen huomioon näytön koko. Liian läheltä katsottaessa suuret näytöt voivat aiheuttaa epämukavuutta ja heikentää kuvanlaatua. Liian kaukaa katsottaessa pienet näytöt voivat puolestaan vaikuttaa epäselviltä ja vaikeasti luettavilta.

Nyrkkisääntönä katseluetäisyydelle voidaan pitää sitä, että TV:n tai näytön etäisyyden tulisi olla noin 1,5 - 2,5 kertaa näytön halkaisija. Esimerkiksi 40-tuumaisen näytön katseluetäisyyden tulisi olla noin 1,5 - 2,5 metriä. Tämä antaa parhaan mahdollisen katselukokemuksen ja takaa, että kuvan yksityiskohdat näkyvät selkeästi.

Katseluetäisyyden valinnassa kannattaa kuitenkin ottaa huomioon myös omat mieltymykset ja tilanteen vaatimukset. Esimerkiksi elokuvien katselussa voi olla mukava istua hieman lähempänä näyttöä saadakseen täyden immersiivisen kokemuksen. Toisaalta, jos televisiota katsotaan ryhmässä, katseluetäisyyttä kannattaa hieman kasvattaa, jotta kaikki voivat nähdä kuvan selvästi.

Johtopäätökset

Noudattamalla tässä oppaassa annettuja ohjeita tiedämme hyvällä tarkkuudella, millä etäisyydellä televisiota tai näyttöä nähdään, myös näytön koon perusteella. Etäisyyslaskin ja kaavio ovat loistavia työkaluja, jotka auttavat sinua löytämään optimaalisen koon parhaan katselukokemuksen saamiseksi televisioille ja tietokonenäytöille, mutta auttavat myös välttämään rahan tuhlaamisen, kun ostat uutta näyttöä.

Edelleen samasta aiheesta voimme lukea oppaamme kuinka valitse LCD-näyttö ja näytön tarkkuus.

Jos toisaalta halusimme säätää television asetuksia saadaksesi hyvän tasapainon kontrastin, kirkkauden ja kylläisyyden välillä, kehotamme sinua lukemaan oppaan kuinka säätää television asetuksia nähdäksesi näytön paremmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up