Kuinka käyttää ääntäsi kirjoittamiseen Wordissa ja Google Docsissa

Katsotaanpa, kuinka yksinkertaista on kirjoittaa tekstiasiakirjaan käyttämällä vain ääntä Microsoft Wordin tai Google -dokumenttien avulla

Ne, jotka ovat käyttäneet tietokoneita monta vuotta, tietävät, että he voivat kirjoittaa asiakirjan nopeasti käyttämällä tavallista näppäimistöä. Mutta tekniikka jatkuu vääjäämättömästi, ja muutaman vuoden kuluttua näppäimistöstä tulee varmasti vaihtoehto, koska voimme kirjoittaa suoraan äänellämme. Samaan aikaan voimme jo ennakoida aikoja käyttämällä Google -dokumenttien ja Microsoft Wordin sanelutoimintoa, jotta voimme kirjoittaa minkä tahansa asiakirjan vain äänellä.

Katsotaan seuraavassa oppaassa kuinka sanella äänellä Google Docsissa ja Microsoft Wordissa täysin ilmainen. Aluksi meillä ei todennäköisesti ole samaa nopeutta, joka erottaa meidät näppäimistöstä kirjoittaessamme, mutta vähimmäisharjoituksella pystymme laatimaan minkä tahansa tyyppisen virtuaalisen asiakirjan käyttämällä vain ääntä.

Ennen kuin voit kirjoittaa asiakirjoja äänelläsi, varmista, että tietokoneessa on käynnissä oleva mikrofoni. Pöytätietokoneissa mikrofoni on integroitu verkkokameraan, kun taas kannettavissa tietokoneissa on pieni reikä näytön yläosassa tai alareunassa (lähellä kosketuslevyä), joka tarjoaa mikrofonin toiminnallisuuden.

Tarkista Windows 10 -käyttöjärjestelmällä tietokoneeseen integroidun mikrofonin täydellinen toiminta avaamalla vasemmassa alakulmassa oleva Käynnistä -valikko ja avaamalla sovellus asetuksetSiirry Järjestelmä -valikkoon, avaa valikko Audio ja tarkistetaan osion alta Syöttö. Muista valita avattavasta valikosta mikrofoni ja yrittää puhua, jotta voit tarkistaa toiminnon kohteen alla olevan rivin kautta Testaa mikrofoni.

Laitteiston ohjauksen lisäksi meidän on varmistettava, että sovelluksilla on pääsy mikrofonin käyttöoikeuksiin: tätä tarkistusta varten siirrymme kohtaan Asetukset -> Yksityisyys -> Mikrofonipolku ja varmista, että otsikon alla oleva kytkin on aktiivinen Salli sovellusten käyttää mikrofonia ja että sovellusten vieressä olevat kytkimet ovat aktiivisia Microsoft Word Ja Google Chrome (jos käytämme Googlen selainta järjestelmäselaimena).

Indeksi

  Kuinka käyttää ääntäsi Google -dokumentteihin kirjoittamiseen

  Voit sanella Google Docsiin kirjoitettavan tekstin menemällä osoitteeseen palveluun omistettu sivusto, painamme eteenpäin Siirry Google -dokumentteihin, kirjaudu sisään millä tahansa Google -tilillä (myös YouTube- tai Android -tili on kunnossa) ja paina uudessa näytössä Tyhjä avataksesi uuden tekstiasiakirjan. Heti kun näemme klassisen tekstieditorin ikkunan ilmestyvän, paina yläreunan valikkoa Työkalut ja napsauta Äänikirjoitus (voimme käyttää myös pikanäppäintä Ctrl + Vaihto + S).

  Heti sen jälkeen, kun olet aktivoinut äänen selaimessa, paina ikkunassa olevaa mikrofonikuvaketta, joka ilmestyy asiakirjan viereen. Kun olet napsauttanut mikrofonikuvaketta, editori pyytää pääsyä tietokoneen kameraan: annamme luvan ja alamme puhua tietokoneen mikrofonin suuntaan, jotta voimme kirjoittaa asiakirjaan käyttämällä vain ääntä. Lopuksi suljemme mikrofonikuvakkeen painamalla uudelleen.

  Palvelu tarjotaan yksinomaan aktiivisen Internet -yhteyden kanssa ja se toimii todella hyvin, koska käytetään italiaa koskevia Google -sanakirjoja ja ennustamoottoria, joka on jo nähty myös Android -älypuhelimiin integroidulla Google -näppäimistöllä; jos haluamme vaihtaa sanelukielen, meidän tarvitsee vain avata uudelleen ikkuna, jossa on mikrofonikuvake, ja painaa heti sen yläpuolella avattavasta valikosta, jotta voimme valita yhden monista kielistä ääni sanelun tuki.

  Jotta voimme käyttää Google -dokumentteja paremmin, voimme myös lukea oppaamme Parempia temppuja kirjoittamiseen Google Docsilla parhaimmillaan.

  Kuinka käyttää ääntäsi kirjoittaaksesi Microsoft Wordiin

  Jos meillä on yksi Microsoft 365 -lisenssi, voimme käyttää Microsoft Wordin äänisantoa ja koota asiakirjamme äänellä. Aktivoi toiminto painamalla valikossa Koti yläreunassa ja paina painiketta Määrätä läsnä oikeassa yläkulmassa; heti kun ohjelma varoittaa meitä, alamme puhua, jotta voimme nähdä sanojen muotoutuvan asiakirjassa.

  Jos sanelutoiminto ei ole käytettävissä, se tarkoittaa, että meillä ei ole aktiivista Microsoft 365 -lisenssiä, vaan vain kopio perinteisestä Officesta (maksamme vain kerran, jota kutsutaan myös Retailiksi). Jotta voisit sanella jopa perinteisellä Office -kopiolla, suosittelemme, että luet seuraavan luvun, jossa näytämme sinulle yksinkertaisen tempun sanella missä tahansa sovelluksessa (mukaan lukien LibreOffice) tai verkkosivustolla.

  Käytä sisäänrakennettua sanelua Windows 10: ssä

  Windows 10 tarjoaa sanelutyökalun, joka voidaan mukauttaa mihin tahansa verkkosivustoon ja mihin tahansa sovellukseen, mukaan lukien Microsoft Word in Retail ja LibreOffice. Jotta voimme käyttää Windows 10 -sanelua, meidän tarvitsee vain viedä hiiren kohdistin sovellukseen tai sivustoon, johon haluamme kirjoittaa äänellä, ja painaa pikanäppäintä Windows + H (WIN + H).

  Heti kun kirjoitus ilmestyy Kuunteleminen voimme aloittaa puhumisen nähdäksemme tekstin maagisesti näytöllä, kun jatkamme sanelua. Jos meillä on ongelmia Windows 10 -käyttöoikeuksien kanssa, voimme ratkaista ne ottamalla meidät polulle Asetukset -> Yksityisyys -> Äänikomennot ja aktivoi näytön kytkin. Myös tässä tapauksessa käytössä olevan tietokoneen on oltava yhteydessä Internetiin, jotta se voi käyttää Microsoftin tarjoamaa sanelujärjestelmää palvelimiensa kautta.

  Päätelmät

  Jotta voit sanella asiakirjoja äänelläsi, sinun ei tarvitse hakea rahaa: Windows 10: n sisältämän järjestelmän ja Googlen tarjoaman äänikomennon avulla voimme käyttää ääntä useimpien asiakirjojen kirjoittamiseen. tarkkuus, erittäin korkea. Jos olemme Microsoft 365 -lisenssin onnekkaita haltijoita, voimme myös hyödyntää tätä ominaisuutta saneluun Microsoft Wordissa nopeuttaaksemme suurempien asiakirjojen kirjoittamista.

  Edelleen sanelun aiheesta voimme myös kopioida äänitallenne sanelun alaisena joidenkin online -ohjelmien ja palveluiden kautta sekä myös muuntaa äänitteet PC: lle tekstiksi.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up