Kuinka kirjautua automaattisesti sisään Windows-tietokoneeseen

Jos käytät Windows-laitettasi pääasiassa kotona tai muussa suojatussa ympäristössä, voit sallia sen kirjautua automaattisesti sisään järjestelmänvalvojan tilillesi. Tämä auttaa sinua ohittamaan järjestelmän salasanan työpöydän nopeampaa käyttöä varten. Välitön sisäänkirjautuminen on hyödyllistä myös, jos sinun on käynnistettävä tietokone usein uudelleen, lähetettävä se teknikolle tai palattava järjestelmään, kun se on lukittu. Katsotaanpa menetelmiä, joilla voidaan helposti ottaa käyttöön ja poistaa käytöstä Windowsin automaattinen kirjautuminen.

Windows 10 automaattinen kirjautuminen

Oletuksena tarvitset järjestelmän salasanan kirjautuaksesi Windows-tietokoneeseen. Se edellyttää aina tämän salasanan määrittämistä, kun se on alkuperäisessä tehdastoimituskunnossa. Sen lisäksi on olemassa useita toisen kerroksen kirjautumisvaihtoehtoja, kuten dynaaminen lukitus, Windows Hellon PIN-koodi, kuvasalasana tai fyysinen suojausavain. Automaattisen sisäänkirjautumisen ottaminen käyttöön Windows 10 -laitteella tarkoittaa kaikkien näiden todennusvaiheiden poistamista, mukaan lukien järjestelmän salasana.

Miksi haluat nyt tehdä niin? Tässä ovat yleisimmät syyt harkita automaattista sisäänkirjautumista Windowsissa.

 • Vältä käyttäjän salasanan/PIN-koodin kirjoittamista: Vaikka salasanan/PIN-koodin toistuva syöttäminen uudelleen voi tuntua ajanhukkaa, vaikka se on vain muutama näppäinpainallus. Jos olet varma, ettei kukaan muu pääse käyttämään laitettasi, on nopeampaa ottaa automaattinen kirjautuminen käyttöön Windowsissa. Lisäksi monimutkaiset salasanat ja PIN-koodi unohtuvat helposti. Jos näin käy sinulle, sinun tulee olla turvakysymykset käden ulottuvilla, muuten sinut lukitaan Windows-laitteellesi – ja vain tehdasasetusten palauttaminen voi palauttaa sinut sisään. Salasanan/PIN-koodin kirjoittamatta jättämisen todennäköisyys pienenee. lukittu pois omalta laitteeltasi.
 • Tietokoneen automaattinen uudelleenkäynnistys virtakatkon jälkeen: jos asut alueella, joka on altis odottamattomille sähkökatkoille, automaattisen sisäänkirjautumisen ottaminen käyttöön Windowsissa saa sinut nopeasti takaisin tiettyyn käyttäjätiliin yksinkertaisen automaattisen uudelleenkäynnistyksen avulla, kun virta on jälleen päällä.
 • Headless-palvelimien hallinta: päättömät palvelimet ovat tietokoneita, joissa ei ole oheislaitteita, kuten näppäimistöjä, hiiriä ja näyttöjä. Ne sijaitsevat telineessä ja niitä hallinnoi keskuskonsoli SSH:n, Telnetin tai muiden verkkoprotokollien kautta. Jos olet etäjärjestelmänvalvoja, on nopeampaa määrittää Windows kirjautumaan automaattisesti sisään tällaisiin päättömiin laitteisiin.

Lue myös: Kuinka muuttaa Windowsin kirjautumisnäytön kuvaa

Kuinka kirjautua sisään Windows 10:een ilman salasanaa

Jotta voit ottaa automaattisen kirjautumisen käyttöön Windowsissa, sinun on ensin peruutettava todennus, kuten Hello PIN, toissijaisella tasolla, minkä jälkeen peruutettava järjestelmän salasana ensisijaisella tasolla. Jos haluat poistaa PIN-koodin, siirry "Kirjautumisvaihtoehdot" -kohtaan hakukentässä ja valitse "Windows Hello PIN". Napsauta "Poista" jatkaaksesi. Sinun on vahvistettava PIN-koodin poisto järjestelmän salasanalla vain kerran.

Hello PIN -koodin lisäksi samaa mekanismia käytetään kuvan salasanan, Windows Hello -sormenjäljen tai muiden toissijaisten todennustyökalujen poistamiseen.

Kun toissijainen todennus on poistettu, on aika peruuttaa järjestelmän salasana. Siirry sisäänkirjautumisvaihtoehtojen Salasana-kenttään ja jatka napsauttamalla Muuta. Kirjoita nykyinen järjestelmäsalasanasi seuraavaa vaihetta varten.

Näet nyt kolme tyhjää kenttää: "uusi salasana", "vahvista salasana" ja "salasanavihje". Temppu automaattisen sisäänkirjautumisen ottamiseksi käyttöön on pitää kaikki kolme kenttää tyhjinä ja ohittaa se napsauttamalla "Seuraava".

Salasanan ("ei salasanaa") vaihtaminen kestää vain muutaman sekunnin. Napsauta "Valmis", kun se on ohi.

Sinun pitäisi nähdä muutokset kirjautumisvaihtoehtojen Salasana-kentässä. Sen pitäisi sanoa: "Tililläsi ei ole salasanaa. Sinun on lisättävä salasana, ennen kuin voit käyttää muita kirjautumisvaihtoehtoja."

Windowsin automaattinen kirjautumisnäyttö tulee näkyviin tämän jälkeen. Sinun tarvitsee vain napsauttaa "kirjaudu sisään" -painiketta etkä enää täytä salasanoja/PIN-koodeja.

Aseta Windows 10 kirjautumaan sisään automaattisesti

Yllä olevat automaattisen kirjautumisen vaiheet riittävät useimmille satunnaisille käyttäjille. Mutta jos tarvitset todella täysin automaattisen kirjautumisen, kuten päättömille palvelimille, voit poistaa järjestelmän käyttäjätunnuksen ja salasanan käyttöoikeudet. Näin sinun ei tarvitse edes käsitellä lukitusnäyttöä.

Avaa hakukentässä tai Win + R -pikanäppäimessä Suorita-komento nimeltä "netplwiz".

Automaattista sisäänkirjautumista varten sinun tarvitsee vain poistaa valinta kentästä "Käyttäjien on annettava käyttäjätunnus ja salasana voidakseen käyttää tietokonetta".

Etkö ole fani siitä, että käyttäjätunnus/salasana vaatimukset kumotaan kokonaan? Automaattiseen sisäänkirjautumiseen on toinenkin menetelmä Sysinternals Autologon -apuohjelmalla, jota käsittelemme alla.

Ota automaattinen sisäänkirjautuminen käyttöön Windows 10:ssä Sysinternals Autologonin avulla

Windows 10:ssä on oma natiivi tietoturva-apuohjelma nimeltä Sysinternals Autologon, joka salaa käyttäjän tunnistetiedot sujuvan, täysin automaattisen pääsyn Windowsiin. Tämä on turvallisin tapa sallia täysin automaattinen kirjautuminen Windowsiin, koska se ei häiritse laitteesi oletusjärjestelmän asetuksia. Voit myös kytkeä sen päälle/pois päältä yhdellä napsautuksella.

ladata ZIP-tiedosto ja pura kansio. Suorita exe-tiedosto, joka on yhteensopiva käyttöjärjestelmäarkkitehtuurin kanssa (enimmäkseen x64).

Anna järjestelmän salasana, jotta Autologon pääsee järjestelmään automaattisesti. Napsauta "Ota käyttöön" vahvistaaksesi toiminnon.

Näet ilmoituksen, jossa lukee: "Autologon on määritetty onnistuneesti. Huomautus: automaattisen sisäänkirjautumisen salasana on salattu."

Kuinka poistaa automaattinen kirjautuminen käytöstä Windows 10: ssä

Turvallisuussyistä on tärkeää tietää, kuinka automaattinen sisäänkirjautuminen poistetaan käytöstä Windows 10:ssä. Jos käytät Sysinternals Autologon -apuohjelmaa, sinun ei tarvitse ottaa salasanoja pois käytöstä tai ottaa käyttöön usein.

Palaa sisäänkirjautumisvaihtoehtojen näyttöön ja napsauta Salasana-osiossa Lisää. Järjestys on päinvastainen verrattuna automaattisen sisäänkirjautumisen käyttöönottoon: sinun on ensin asetettava ensisijainen järjestelmän salasana, ennen kuin voit lisätä PIN-koodin ja muita toissijaisia ​​todennusmekanismeja.

Kun salasana on vahvistettu, napsauta "Finish" ottaaksesi salasanaominaisuuden käyttöön.

Sinun pitäisi nähdä uusi tila sisäänkirjautumisasetusten näytön Salasana-osiossa: "Tilisi salasana on määritetty kirjautumaan Windowsiin, sovelluksiin ja palveluihin."

Lisää lisäksi Hello PIN järjestelmän salasanalla. Sen tulee olla 4–127 merkkiä ja se voi sisältää aakkosnumeerisia ja erikoismerkkejä.

Usein Kysytyt Kysymykset

Kuinka avaan Windowsin lukituksen automaattisen kirjautumisen aikana?

Windowsin lukitseminen pysyy samana Win + L -pikanäppäimellä. Avataksesi laitteen lukituksen, sinun tarvitsee vain napsauttaa sisäänkirjautumissivua, joka ei vaadi salasanaa/PIN-koodia.

Mitä turvatoimia tulee tehdä ennen Windowsin automaattisen kirjautumisen käyttöönottoa?

Seuraavat turvatoimet ovat käteviä ennen automaattisen kirjautumisen käyttöönottoa:

 • Varmista, että käytät Windows-tietokonettasi yksityisessä paikassa, mieluiten kotona tai muussa suojatussa ympäristössä, sillä salasanojen ja käyttäjätunnuksen/salasanan käytön estäminen tulee tehdä huomaamattomasti.
 • Jos matkustat kannettavan tietokoneen kanssa julkiseen paikkaan, sinun tulee poistaa automaattinen sisäänkirjautuminen käytöstä.
 • Kirjoita salasanat tai PIN-koodit muistiin jonnekin, kuten puhelimeen, siltä varalta, että unohdat helposti. Liian monet todennusvirheet voivat estää pääsyn tietokoneellesi.
 • Jos unohdat PIN-koodisi, voit nollata sen uudelleen. Mutta sitä varten tarvitset järjestelmän salasanan.
 • Varmista, että Microsoft-tilisi salasana (jota tarvitset, jos unohdat PIN-koodin), on pitkä, aakkosnumeerinen, käyttää erikoismerkkejä ja sisältää sekä isoja että pieniä kirjaimia.

Mikä on turvallisin tapa kirjautua Windows-tietokoneellesi?

Mikä tahansa Windows Hello -tekniikoista on turvallisin tapa käyttää Windows-laitteita. Windows Hello -ohjelma on saanut FIDO2-sertifikaatin, mikä tekee koko todennusprosessista erittäin turvallisen. Mutta jos kamerasi tai kosketusskannerisi ei ole nuuskalla, on yhtä turvallista käyttää Windows Hellon PIN-koodia, kunhan et unohda sitä ja et jaa sitä muiden kanssa.

Vaikka suosittelemme järjestelmän salasanaa tai PIN-koodia tunkeilijoiden suojaamiseksi, Windowsin automaattinen sisäänkirjautuminen voi olla varsin kätevää rajoitetussa käytössä. Useimpia Windowsin oletusasetuksia voidaan muokata tilapäisten tehtävävaatimusten mukaan: voit esimerkiksi poistaa SmartScreen-suodattimen käytöstä ja ottaa sen uudelleen käyttöön myöhemmin.

Indeksi
 1. Windows 10 automaattinen kirjautuminen
 2. Kuinka kirjautua sisään Windows 10:een ilman salasanaa
 3. Aseta Windows 10 kirjautumaan sisään automaattisesti
 4. Ota automaattinen sisäänkirjautuminen käyttöön Windows 10:ssä Sysinternals Autologonin avulla
 5. Kuinka poistaa automaattinen kirjautuminen käytöstä Windows 10: ssä
 6. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Kuinka avaan Windowsin lukituksen automaattisen kirjautumisen aikana?
  2. Mitä turvatoimia tulee tehdä ennen Windowsin automaattisen kirjautumisen käyttöönottoa?
  3. Mikä on turvallisin tapa kirjautua Windows-tietokoneellesi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up