Kuinka korjata TiWorker.exe korkean suorittimen tai levyn käyttöongelmat

Normaalisti et koskaan edes huomaa TiWorker.exe-prosessia käynnissä, koska sen pitäisi toimia hiljaa taustalla. Jos sinulla on kuitenkin tietokoneen suorituskykyongelmia, voit tarkistaa Tehtävienhallinnan vain löytääksesi TiWorker.exe-tiedoston, joka aiheuttaa korkean suorittimen tai levyn käyttöongelmia. Koska prosessin nimi ei varsinaisesti kuvaile sen toimintaa, on helppo ajatella, että se on virus, mutta se on itse asiassa laillinen Windows-prosessi, ja tämän ongelman vianmääritykseen ja korjaamiseen on useita tapoja.

Lue myös: 11 laillista Windows-prosessia, jotka voivat näyttää haittaohjelmilta

Mikä on TiWorker.exe?

Kun näet tämän prosessin kuluttavan resurssejasi, ensimmäinen ajatuksesi on luultavasti "mikä on TiWorker.exe?" ja seuraava on todennäköisesti "onko tämä turvallista?" Tämä prosessi on osa Windows Updatea, ja sitä kutsutaan myös nimellä WMI Worker tai Windows Modules Installer Worker. Maallikon termein se liittyy Windows-päivitysten tarkistamiseen ja suorittamiseen.

Yleensä sinun pitäisi nähdä tämän prosessin käyttävän resursseja vain, kun päivitys on todella käynnissä. Tämä sisältää sekä päivitysten asentamisen että poistamisen. Sen ei silti pitäisi maksimoida suorittimen tai levyn käyttöä yksinään, ja kun päivitys on valmis, sen pitäisi kadota. Kun suoritin päivityksiä tietokoneellani, TiWorker.exe:n tai WMI Workerin suorittimen käyttö maksimi noin 10 prosenttiin ja levyn käyttö pysyi alle 10 MB/s.

Jos huomaat, että tämä prosessi on käynnissä päivitysten valmistumisen jälkeen ja kuluttaa ahneesti resursseja, on aika aloittaa vianetsintä.

Lue myös: Kuinka korjata Wmpnetwk.exe korkea suorittimen ja muistin käyttö Windowsissa

Kuinka korjata korkean suorittimen ja levyn käyttöongelmia TiWorker.exe-sovelluksella

TiWorker-prosessissa ei ole vain yhtä tapaa korjata ongelmia. Sen sijaan käy jokainen vianmääritysvaihtoehto yksitellen läpi löytääksesi ongelmasi syyn.

1. Käynnistä tietokoneesi uudelleen

Niin yksinkertaiselta kuin se kuulostaakin, joskus prosessit vain katkeavat, ja yksinkertaisin tapa korjata korkean suorittimen ja levyn käyttöongelmat on käynnistää tietokone uudelleen. Kokeile aina tätä ennen kuin siirryt muihin vianetsintävaiheisiin.

2. Lopeta WMI Worker -prosessi

Jos Windows Update yrittää käynnistyä, mutta jumiutuu, yritä lopettaa Windows Module Installer Worker -prosessi.

 1. Paina Win + X ja valitse "Task Manager".
 2. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Windows Installer Module Workeria ja valitse "Lopeta tehtävä".

Joskus prosessi ei lopu ollenkaan tai se yksinkertaisesti käynnistyy uudelleen välittömästi ja siinä on edelleen suuria käyttöongelmia.

3. Tarkista päivitykset

Yksi helpoimmista korjauksista on suorittaa Windows-päivitysten tarkistus manuaalisesti. TiWorker.exe saattaa katkaista puhelun etsiessään päivityksiä.

 1. Siirry kohtaan "Käynnistä -> Asetukset -> Windows Update". Voit myös yksinkertaisesti etsiä "Windows Update" Käynnistä-valikosta.
 2. Napsauta oikeanpuoleisessa ruudussa "Tarkista päivitykset" -painiketta. Jos päivityksiä on käynnissä tai sinun on käynnistettävä tietokoneesi uudelleen, tämä vaihtoehto ei tule näkyviin.
 1. Kun olet tarkistanut ja asentanut saatavilla olevat päivitykset, käynnistä tietokoneesi uudelleen, jos sinua ei kehoteta tekemään niin.

Tarkista sitten Tehtävienhallinta uudelleen nähdäksesi, onko TiWorker.exe-tiedostossa edelleen suuria suorittimen ja levyn käyttöongelmia. Jos näin on, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Lue myös: Kuinka jäähdyttää korkeaa suorittimen lämpötilaa

4. Käytä Windows Updaten vianmääritystä

Kuten monissa Windowsin ominaisuuksissa, siellä on virallinen vianmääritystyökalu, eikä Windows Update ole poikkeus.

 1. Avaa Käynnistä-valikko ja kirjoita "ohjauspaneeli". Valitse luettelosta "Ohjauspaneeli".
 1. Kirjoita ohjauspaneelin hakupalkkiin "järjestelmän ylläpito" ja avaa Järjestelmän ylläpito -työkalu valitsemalla "Vianmääritys".
 1. Napsauta Seuraava jatkaaksesi. Tämä tarkistaa automaattisesti järjestelmäsi mahdollisten virheiden varalta, ei vain Windows Updaten avulla. Jos jotain löytyy, Windows yrittää ratkaista ongelman.

Windows 11:ssä voit myös suorittaa Windows Updaten vianmäärityksen erikseen.

 1. Siirry Käynnistä-kohtaan ja kirjoita "vianetsintä". Valitse luettelosta "Vianmääritysasetukset".
 1. Valitse "Muut vianetsintäohjelmat" ja napsauta sitten "Windows Update" -kohdan vieressä Suorita.

Tämä toimii samalla tavalla kuin System Maintenance -työkalu, mutta kohdistuu vain Windows Updateen, joten se saattaa valmistua nopeammin.

Lue myös: Kuinka korjata korkea muistin käyttö Windowsissa

5. Etsi vioittuneet tiedostot

Joskus ongelmalla ei ole mitään tekemistä Windows Updaten kanssa, ja kaikki liittyy satunnaiseen korruptoituneeseen tiedostoon.

Vioittuneet tiedostot voivat vaikuttaa järjestelmän kaikkiin osiin ja jopa tehdä tehtäväpalkin reagoimattoman. Windowsilla on ratkaisu, joka auttaa etsimään tällaisia ​​tiedostoja ja korjaamaan ne automaattisesti. Tämä edellyttää SFC (System File Checker)- ja DISM (Deployment Image Servicing and Management) -työkalujen käyttöä komentokehotteesta.

 1. Paina Win + R ja kirjoita cmd. Avaa komentokehote painamalla OK. Sinun on käytettävä tätä varten järjestelmänvalvojan tiliä. Jos et käytä järjestelmänvalvojan tiliä, siirry Käynnistä-kohtaan ja kirjoita komentokehote. Valitse komentokehotteesta "Suorita järjestelmänvalvojana".
 1. Kirjoita kehotteeseen sfc /scannow ja paina Enter. Skannaus voi kestää hetken. Sinun on käynnistettävä tietokoneesi uudelleen, kun se on valmis. Jos SFC ei voi korjata vioittuneita tiedostoja, sinun on myös suoritettava DISM.
 1. Palaa komentokehotteeseen ja kirjoita:
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

 1. Käynnistä uudelleen prosessin päätyttyä nähdäksesi, korjaako tämä virheen.

6. Sulje TiWorker.exe pois virustorjuntaohjelmistosta

Yksi vähemmän ilmeisistä tavoista korjata TiWorker.exe korkean suorittimen ongelmia on sulkea prosessi pois virustorjuntaohjelmistostasi. Vaikka se on laillinen Windows-prosessi, joskus jopa Windows Defender reagoi kielteisesti siihen.

Jos haluat lisätä TiWorker.exe-tiedoston virustorjunnan sallittujen luetteloon, tarvitset sen koko kansion polun. Avaa Tehtävienhallinta, napsauta hiiren kakkospainikkeella TiWorker.exe-tiedostoa Tiedot-välilehdellä, valitse "Avaa tiedoston sijainti" ja kopioi koko yläreunassa näkyvä polku.

Lisää tämä tiedostopolku virustorjuntaohjelman poissulkemisluetteloon. Tarkat vaiheet tämän tekemiseksi vaihtelevat käyttämäsi virustorjuntaohjelman mukaan.

Lue myös: Windows Defenderin käyttäminen komentokehotteesta

7. Tyhjennä Software Distribution Folder -kansio

Tämä on yksi aikaa vievistä tavoista korjata korkean suorittimen ja levyn käyttöongelmat, jotka liittyvät TiWorker.exe-tiedostoon. Kuitenkin, kun mikään muu ei toimi, se on myös erittäin tehokas.

Päivitykset tallennetaan tietokoneellesi Software Distribution -kansioon. Aina kun tiedosto vioittuu, Windows Update ei välttämättä vastaa oikein, mikä johtaa järjestelmän resurssien korkeampaan kulutukseen. Tässä tapauksessa sinun on pakotettava Windows Update lataamaan uudelleen kaikki kansioon tallennetut päivitykset. On hyvä idea varmuuskopioida tiedostot ennen tämän tekemistä siltä varalta, että päivitys ei asennu uudelleen oikein. Itse asiassa aina varmuuskopioi tiedostot ennen suuria Windows-päivityksiä.

 1. Paina Win + R ja kirjoita services.msc.
 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella "Windows Update" ja valitse luettelosta Pysäytä lopettaaksesi päivityspalvelun.
 1. Siirry seuraavaksi Resurssienhallinnan avulla asemaan, johon Windows on asennettu. Useimmille käyttäjille tämä on C:.
 2. Siirry kohtaan "Windows -> Ohjelmiston jakelu". Jos olet huolissasi, että jokin menee pieleen, varmuuskopioi tämä kansio USB-asemalle ennen kuin jatkat. Kun olet valmis, poista kansion sisältö kokonaan.
 1. Käynnistä tietokoneesi uudelleen ja katso, alkaako TiWorker.exe toimia normaalisti.

Koska Windows tarkistaa päivitykset, kun käynnistät tietokoneen, se on todennäköisesti aktiivinen välittömästi, mutta sen ei pitäisi käyttää kohtuuttomia suorittimen tai levyn käyttöresursseja. Tietenkin valmistaudu ainakin muutamaan järjestelmän päivityskierrokseen riippuen siitä, kuinka paljon kansioon on tallennettu.

Lue myös: Hyödyllisiä suorituskomentoja jokaisen Windowsin käyttäjän tulisi tietää

8. Muuta TiWorker.exe-prioriteettia

Muuta TiWorker.exe-tiedoston prioriteettia estääksesi sitä käyttämästä järjestelmäresursseja muiden korkean prioriteetin prosessien yläpuolella. Tämä ei aina toimi, mutta kannattaa yrittää.

 1. Kirjoita Win + X ja valitse "Task Manager". Napsauta Tiedot-välilehteä. Vieritä alaspäin, kunnes näet TiWorker.exe.
 2. Napsauta prosessia hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Aseta prioriteetti" ja aseta prioriteetiksi Low.

Lue myös: 10 tapaa avata Task Manager Windowsissa

Usein Kysytyt Kysymykset

1. Voinko vain poistaa TiWorker.exe-tiedoston?

Ei. Tämä on tärkeä Windows-prosessi, ja se tarvitaan Windows-päivityksen suorittamiseen. Ainoa kerta, kun tämä prosessi kannattaa poistaa, on, jos käytät vanhentunutta Windowsin versiota etkä saa enää Windows-päivityksiä. Muuten saat virheilmoituksia aina, kun yrität tarkistaa tai asentaa päivityksiä tietokoneellesi.

Vaikka voit teknisesti silti käyttää Windowsin vanhempia versioita turvallisesti ilman päivityksiä, on suositeltavaa päivittää kaikki tietoturvapäivitykset ja pysyä ajan tasalla.

2. Jos poistan Windows Updaten käytöstä, poistuuko TiWorker.exe?

Jos poistat Windows Updaten kokonaan käytöstä (poistamalla kaikki siihen liittyvät palvelut käyttämällä services.msc-tiedostoa Suorita-komennolla), TiWorker.exe:n pitäisi lakata toimimasta, kun tietokone on käynnistetty uudelleen. Kun otat Windows Updaten uudelleen käyttöön, prosessi kuitenkin palautuu.

Jos kyseessä on vain Windows Updaten tilapäinen jäätyminen, tämä voi itse asiassa korjata virheen. Jos TiWorker.exe- tai Windows Update -sovelluksessa on taustalla oleva ongelma, tämä ei kuitenkaan ratkaise ongelmaa.

3. Onko vanhemmissa tietokoneissa enemmän ongelmia TiWorker.exe-tiedoston kanssa?

Tämä on joskus totta. Vanhemmat tietokoneet, joilla on vähemmän resursseja, kärsivät kovemmin kaikista käynnissä olevista järjestelmäprosesseista. Päivitysten aikana vanhempi kone ei ehkä pysty tekemään mitään muuta välttääkseen resurssien käytön kokonaan.

Jos huomaat, että TiWorker.exe näyttää korkeaa suorittimen ja levyn käyttöä vain päivitysten aikana, tämä voi olla yleinen ongelma. Jos prosessi päättyy normaalisti päivitysten valmistumisen jälkeen, saatat joutua ajoittamaan päivitykset aikoina, jolloin et käytä tietokonettasi aktiivisesti.

Lue myös: Mitä haittaohjelmien torjuntapalvelu on suoritettava? Miksi suorittimen ja muistin käyttö on korkea?

4. Voiko virus esiintyä nimellä TiWorker.exe?

Hakkerit ovat älykkäitä ja luovat usein viruksia jäljitelläkseen Windows-prosesseja tai jopa liittääkseen niihin. Eli kyllä ​​se on mahdollista. On hyvä idea suorittaa virustentorjunta, jos TiWorker.exe on käynnissä, kun Windows Update ei etsi aktiivisesti päivityksiä tai asenna niitä. Useimmat hyvämaineiset virustorjuntasovellukset pystyvät tunnistamaan virustunnisteet ja varoittamaan, että jokin on vialla. Voit jopa käyttää Windows Securityä tai Windows Defenderiä.

Useimmiten hakkerit kohdistavat prosesseihin, jotka ovat käynnissä koko ajan, jotta ne eivät havaitse niitä paremmin.

Indeksi
 1. Mikä on TiWorker.exe?
 2. Kuinka korjata korkean suorittimen ja levyn käyttöongelmia TiWorker.exe-sovelluksella
  1. 1. Käynnistä tietokoneesi uudelleen
  2. 2. Lopeta WMI Worker -prosessi
  3. 3. Tarkista päivitykset
  4. 4. Käytä Windows Updaten vianmääritystä
  5. 5. Etsi vioittuneet tiedostot
  6. 6. Sulje TiWorker.exe pois virustorjuntaohjelmistosta
  7. 7. Tyhjennä Software Distribution Folder -kansio
  8. 8. Muuta TiWorker.exe-prioriteettia
 3. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. 1. Voinko vain poistaa TiWorker.exe-tiedoston?
  2. 2. Jos poistan Windows Updaten käytöstä, poistuuko TiWorker.exe?
  3. 3. Onko vanhemmissa tietokoneissa enemmän ongelmia TiWorker.exe-tiedoston kanssa?
  4. 4. Voiko virus esiintyä nimellä TiWorker.exe?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up