Parhaat ilmaiset työkalut Windows 11:n ja 10:n korjaamiseen

Windows-ongelmien ja -virheiden ratkaiseminen Microsoftin tai muiden ohjelmien automaattisilla työkaluilla

Vanhoissa Windows-versioissa järjestelmävirheen sattuessa emme todellakaan tienneet mitä tehdä, ja useimmissa tapauksissa pystyimme vain alustamaan ja menettämään kaikki ohjelmat ja asetukset, jotka meillä oli käytössä Windowsissa, kunnes sillä hetkellä (toivottavasti olimme jo tehneet henkilötietojen varmuuskopiointi!).

Onneksi tänään tilanne on parantunut paljon: Windows 11 tai Windows 10 käyttöjärjestelmänä voimme käyttää erilaisia ​​työkaluja Windowsin virheiden korjaamiseen ja PC-ongelmien ratkaisemiseen puoliautomaattisella tavalla, käytännössä kahdella hiiren napsautuksella. Microsoftin tarjoamien työkalujen lisäksi on olemassa myös useita muita automaattisia ohjelmia ja työkaluja, jotka voivat palauttaa Windowsin toimimaan oikein kaikilta osin.

Windowsiin sisäänrakennettu vianmääritys

Microsoft on sisällyttänyt uusimpiin Windows-versioihin tehokkaita työkaluja yleisimmien ongelmien ratkaisemiseen ilman järjestelmän alustamista. Näistä työkaluista on tullut erittäin tehokkaita ja ne voivat ratkaista pienet ja keskisuuret ongelmat täysin automaattisesti.

Windows 11:ssä voimme avata automaattisen vianmääritysnäytön painamalla näppäimistön WIN+I ja avaamalla valikon. Järjestelmänapsauttamalla valikkoa Ongelmien karttoittaminenvalitse Muut vianetsintätyökalut -valikko ja paina Suorita-painiketta ongelman tyyppiin liittyvän työkalun vieressä (verkko, Internet, Bluetooth jne.).
Sama valikko on käytettävissä myös Windows 10:ssä napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja napsauttamalla asetukset ja vie meidät matkalle Päivitys ja suojaus -> Vianmääritys -> Muut vianmääritykset.

Saat lisätietoja myös oppaistamme Automaattiset vianetsintätyökalut yleisiin ongelmiin.

Järjestelmän palauttaminen

Jos Microsoftin tarjoamat automaattiset työkalut eivät ole ratkaisseet ongelmaa, voimme aina luottaa Windowsin järjestelmän palautustyökalu, joka palauttaa vanhan kuvan järjestelmästä ennen kuin ratkaisematon ongelma tai vakava virhe tapahtui. Ainoa ongelma johtuu siitä, että Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä tämä työkalu on poistettu käytöstä ja se on aktivoitava ennen kuin ongelma ilmenee.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka Ota järjestelmän palautuspisteet käyttöön Windows 10:ssä ja 11:ssä Ja kuinka käyttää järjestelmän palautusta Windows 10:ssä ja 11:ssä.

Ohjelmat Windowsin korjaamiseen

Jos haluat kokeilla ulkoista ohjelmaa korjataksesi Windowsin ilmaiseksi, voimme ladata sen FixWin Windows 10:lle.
Ainoa vaikeus tässä ohjelmassa on se, että se ei ole italiaksi, vaan kokonaan englanniksi. Ohjelmassa suositellaan käytä korjauksia yksi kerrallaankäynnistä tietokoneesi uudelleen jokaisen korjauksen jälkeen ja luo uusi palautuspiste ennen kunkin ongelman ratkaisemista.

Kaikki ohjelman sisältämät korjaukset on luetteloitu eri osiin:

 • Ongelmia tutkia resursseja jossa voit esimerkiksi palauttaa roskakorikuvakkeen, jos se on kadonnut, CD/DVD-kuvakkeen tai kansion vaihtoehdot ja niiden näytön
 • Internet se on ehkä tärkein osio varsinkin jos käytät Internet Exploreria selaimena selaamiseen webissä. Korjausten joukossa on myös Internet-yhteyden korjaaminen ja TCP/IP:n nollaus.
 • Windows 10 sisältää järjestelmäkohtaisia ​​korjauksia.
 • Järjestelmätyökalut palauttaa järjestelmätyökalut, jos ne eivät enää käynnisty: komentokehote, rekisterieditori, tehtävähallinta, .msc-ikkunat, laitehallinta ja niin edelleen.
 • Vianetsintäkorjata yleiset virheet.
 • Muut korjaukset sisältää ennen kaikkea ratkaisuja graafisten ongelmien korjaamiseen ja kuvakkeiden oikeaan näyttöön; Ohjeen ja Windows Updaten palauttaminen on myös hyödyllistä.

Toinen hyödyllinen ohjelma Windowsin korjaamiseen on Windowsin korjaustyökalut, ohjelma, joka yhdistää kaikki tärkeimmät työkalut ongelmien ratkaisemiseen Windows PC:ssä yhteen näppäimistönäyttöön. Sen avulla voit käynnistää työkaluja, kuten checkdisk ja msconfig, sekä ladata ja käyttää työkaluja, kuten freefixer, HWMonitor, Autoruns, Aomei Backup, PatchmyPC, ADWcleaner, rKill ja paljon muuta.

Jos kaikki tähän mennessä kokeillemme ei ole toiminut, voimme myös käyttää Tweaking.com Windowsin korjaus, työkalusarja, jonka avulla voit ratkaista yleisimmät tietokoneongelmat yhdellä napsautuksella. Ohjelma on ehkä täydellisin kaikista, paras Windows 10:lle, joka voi todella korjata kaiken tyyppiset ongelmat, mukaan lukien tiedostojen käyttöoikeuksiin ja rekisteriavaimiin liittyvät ongelmat, Käynnistä-valikon ongelmat, tuntemattomat tiedostot, hosts-tiedostot, tulostin, jossa on Internet-yhteys, UAC-oikeudet ja paljon muuta.

FRST (Farbar Recovery Scan Tool) on ohjelma, joka tarkistaa tietokoneesi löytääkseen ja ratkaistakseen haittaohjelmien aiheuttamat rekisteriavaimiin ja järjestelmätiedostoihin liittyvät ongelmat.

Johtopäätökset

Windows pystyy nyt korjaamaan itsensä virheiden tai ongelmien sattuessa mutta vakavampien virheiden tapauksessa voi olla hyödyllistä käynnistää jokin yllä mainituista työkaluista, jotta voit palauttaa Windowsin oikean toiminnan ja palata töihin tai opiskelemaan tietokoneella.

Lopullinen ratkaisu, jos tietokone ei enää vastaa komentoihin, aina jumittuu tai ei edes avaa työpöytää, on nollaa tietokoneesi joten voit poistaa ohjelmia alustaessasi niitä poistamatta henkilökohtaisia ​​tiedostojasi.

Indeksi
 1. Windowsiin sisäänrakennettu vianmääritys
 2. Järjestelmän palauttaminen
 3. Ohjelmat Windowsin korjaamiseen
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up