Kuinka korjata ulkoinen kiintolevy, joka ei tunnista Macia?

Jos olet miettinyt, kuinka voin korjata ulkoinen kovalevy jota Macini ei tunnista? Tässä artikkelissa annamme sinulle ratkaisun tähän ongelmaan ja annamme myös neuvoja siltä varalta, että käyttöjärjestelmä ei asenna levyäsi automaattisesti.

Indeksi
  1. Mikä voi aiheuttaa sen, että kiintolevyä ei tunnisteta Mac-laitteella?
  2. Kuinka voit korjata ulkoisen kiintolevyn, jota Mac ei näytä?
  3. Onko olemassa ohjelmistoa, joka voi auttaa palauttamaan tiedostoja ulkoisilta kiintolevyiltä?
  4. Ulkoinen kovalevy macbookille

Mikä voi aiheuttaa sen, että kiintolevyä ei tunnisteta Mac-laitteella?

Yksi ensimmäisistä syistä, miksi levy voi ei tunnisteta MACissa kiintolevyllä on tiedostojärjestelmä, joka ei ole yhteensopiva Macin kanssa. Näin tapahtuu monissa tapauksissa, joissa asemaa käytetään Windowsissa ja sitten sitä on käytettävä Macissa, joten yhteensopivuusongelmien vuoksi sitä ei tueta. näyttää oikein. Tämä tapaus voi tapahtua sekä Macista Windowsiin että päinvastoin.

Toisaalta voi olla, että yksikössä on sisäinen ongelma esimerkiksi sektoreilla ja että järjestelmä ei tunnista sitä, näissä tapauksissa on tarpeen käyttää järjestelmän työkaluja yksikön korjaamiseen. On tärkeää tietää, että on erittäin todennäköistä, että järjestelmä piilottaa levyn suojana, tämä tapahtuu yhteensopimattomuustapauksissa tai jos havaitaan tiedosto, joka voi vaarantaa järjestelmän.

Kuinka voit korjata ulkoisen kiintolevyn, jota Mac ei näytä?

Ulkoisen levyn korjaamiseen Macissa käytämme järjestelmän alkuperäistä sovellusta, jonka avulla voimme paitsi tarkastella asennettuja levyjä myös suorittaa tarkastuksia. Ensimmäinen askel on avata Levytyökalu, joka löytyy nopeasti järjestelmän käynnistysvalikosta.

Kun työkalu on käytössä, meidän on etsittävä ulkoinen levymme vasemman paneelin luettelosta, jossa luetellaan kaikki tietokoneeseen kytketyt yksiköt. Jos sinulla ei ole pääsyä asemaan, todennäköisesti aseman nimi on hieman haalistunut, jos näin on, se tarkoittaa ei ollut asennettu. Asenna se manuaalisesti napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella yksikön nimeä ja merkitsemällä sitten vastaava vaihtoehto.

Jos tämä ei toimi, meidän on napsautettava yksikköä näyttääksesi meille yläpaneeli. Ensimmäisenä vaihtoehtona meillä on stetoskoopilla varustettu kuvake, joka toimii yksikön ensiapuna ja on erinomainen tapa tarkistaa, onko siinä virheitä. Tämän prosessin lopussa yksikön pitäisi jo näkyä normaalisti.

Missä on ulkoinen kiintolevy, jota ei ole tunnistettu?

Jos levyä ei ole asennettu, on erittäin todennäköistä, että se on piilotettu käyttäjältä, joten sitä ei ole mahdollista käyttää normaalisti. Näissä tapauksissa levy on levyvalikossa, joten päästäksemme siihen, meidän on asennettava se tai korjattava se muulla tavalla.

Mitä tehdä, jos ulkoista kiintolevyä ei löydy tietokoneesta?

Jos levyä ei löydy, meidän on ensin tehtävä tarkista jokainen yhteys. Näissä tapauksissa ulkoisen aseman olemassaolo auttaa paljon, koska on helppo nähdä, onko kaapeli rikki tai jos jokin yksikön LED-valoista ei syty oikein. Jos kaikki tämä on oikein, on parasta turvautua muihin monimutkaisempiin vaiheisiin, jotka selitämme alla.

Onko mahdollista, että kiintolevy on asetettu oikein, mutta se on asennettava?

Jos järjestelmä havaitsee, että asemassa on virheitä, on erittäin todennäköistä, että se listaa sen järjestelmään, mutta se ei ole käyttäjän käytettävissä. Näissä tapauksissa meidän on avattava levyapuohjelma uudelleen ja asennettava levy manuaalisesti valikon kautta, joka näytetään, kun napsautamme yksikköä hiiren kakkospainikkeella.

Tämä on myös mahdollista, jos napsautamme yksikköä ja valikosta, jossa ensiapuvaihtoehto tulee näkyviin, etsimme viimeistä vaihtoehtoa, jossa lukee "mount". Tällä tavalla levyn pitäisi näkyä järjestelmässä, ellei siinä ole virhettä.

Onko olemassa ohjelmistoa, joka voi auttaa palauttamaan tiedostoja ulkoisilta kiintolevyiltä?

Mac-järjestelmässä on erittäin mielenkiintoinen apuohjelma palauttaa vahingoittuneet levyt tai joita järjestelmä ei tunnista. Tämä prosessi suoritetaan vain tilanteissa, joissa ei ole muuta vaihtoehtoa, joten sinun tulee tietää, että voit menettää asemaan tallennetut tiedot.

Tämä prosessi suoritetaan FSCK:n kautta, sisäänrakennettu järjestelmäsovellus, jota voidaan käyttää vain Mac-komentokonsolin kautta nimeltä terminaali, joka voidaan aktivoida äänikomennoilla. Kun olet konsolissa, sinun on lueteltava laitteet valitaksesi ne, joihin tämä vaikuttaa. Tätä varten käytämme 'diskutil'-komentoa, jonka jälkeen joudumme kirjoittamaan välilyönnin 'list'.

Kun teemme tämän, annamme enter ja luettelon kaikki Maciin liitetyt levytjoten meidän on tunnistettava vahingoittunut ohjaamalla meitä sen tallennustilan ja nimen perusteella, kun sitä paikannetaan, meidän on katsottava sen nimeä oikealla järjestelmässä, esimerkiksi /dev///disk3.

Näillä tiedoilla on aika käynnistää tietokone uudelleen ja avata palautusvalikko komennolla ja S-näppäimillä. Kun täällä on kirjoitettava melko pitkä komento, kirjoitetaan ensin (/sbin/fsck_hfs –fy) ilman sulkeita. Sitten meidän on jätettävä välilyönti ja kirjoitettava korjattavan yksikön nimi. Tällä painamme enteriä ja odotamme prosessin päättymistä.

 

Ulkoinen kovalevy macbookille

Ulkoinen kovalevy Macbookille on erittäin hyödyllinen lisävaruste, joka tarjoaa lisää tallennustilaa MacBook-tietokoneelle. Ulkoisella kovalevyllä voit varmuuskopioida tiedostosi ja säilyttää ne turvassa. Macbookin ulkoisen kovalevyn avulla voit myös siirtää suuria tiedostoja helposti ja nopeasti. Ulkoiset kovalevyt ovat yleensä yhteensopivia Macbookin kanssa ja niitä on saatavilla eri kapasiteeteissa ja tyyleissä.

Ulkoinen kovalevy voidaan liittää Macbookiin käyttämällä USB- tai Thunderbolt-liitäntää. USB-liitäntä on yleisempi ja sopii useimpiin Macbook-malleihin. Thunderbolt-liitäntä taas tarjoaa nopeamman tiedonsiirron, mutta se on yleensä rajoitettu tiettyihin Macbook-malleihin. On tärkeää varmistaa, että ulkoinen kovalevy on yhteensopiva Macbookin kanssa ennen ostamista.

Ulkoinen kovalevy voi olla joko HDD (kiintolevy) tai SSD (kiintolevy). HDD on yleensä edullisempi vaihtoehto ja tarjoaa suuremman tallennuskapasiteetin. SSD taas on nopeampi ja kestävämpi, mutta se on yleensä kalliimpi. Valinnan tekeminen riippuu käyttötarpeistasi ja budjetistasi.

Ulkoinen kovalevy Macbookille on helppo asentaa ja käyttää. Kun liität sen Macbookiin, se yleensä tunnistetaan automaattisesti. Voit siirtää tiedostoja ulkoiselle kovalevylle vetämällä ja pudottamalla ne tai käyttämällä tiedostojen siirtämiseen soveltuvaa ohjelmaa. Muista kuitenkin aina irrottaa ulkoinen kovalevy Macbookista turvallisesti ennen sen poistamista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up