Kuinka korjata "Video Memory Management Internal" -virhe Windowsissa

"Videomuistin hallinnan sisäinen" -virhe on Blue Screen of Death (BSOD) -ongelma, joka voi johtaa järjestelmän epävakauteen ja huonoon videon suorituskykyyn. Voit korjata virheen puuttumalla sen syihin, mukaan lukien viallinen kiintolevy tai ajurit sekä viallinen RAM. Tämä viesti tutkii, kuinka korjata "Videomuistin sisäinen hallinta" -virhe Windowsissa.

Hyvä tietää: Onko sinulla ongelmia viimeisimmän Windows-päivityksen jälkeen? Opi mitä tehdä asialle.

Alustava vianetsintä

Seuraavat ovat nopeita ratkaisuja, jotka käyttöönotettuna voivat poistaa BSOD:n järjestelmästäsi ilman, että sinun tarvitsee tehdä lisätoimenpiteitä.

  • Tarkista GPU-ajurit – Koska vialliset ohjaimet ovat usein pääasiallinen syy videomuistivirheisiin, sinun tulee aluksi päivittää näyttösovittimen ajurit Laitehallinnan kautta. Virhe näyttää vahvasti liittyvän viallisiin NVIDIA-ajureihin. Jos tietokoneessasi on sellainen, poista ohjain käyttämällä yleisesti käytettyä ohjelmaa DDU-apuohjelma, lataa ja asenna sitten manuaalisesti uusin ohjain NVIDIAn viralliselta verkkosivustolta. Jos virhe ilmeni äskettäisen ohjainpäivityksen jälkeen, saatat haluta palauttaa näyttösovittimen ohjaimen ja tarkistaa, häviääkö ongelma.
  • Päivitä tietokoneesi – varmista, että olet asentanut uusimmat päivitykset tietokoneellesi ennen kuin jatkat. Nämä päivitykset sisältävät usein korjauksia tunnettuihin ongelmiin, kuten "Videomuistin hallinnan sisäinen" -virhe.
  • Suorita SFC-skannaus – SFC (System File Checker) -tarkistuksen suorittaminen voi korjata vioittuneet järjestelmätiedostot, jotka voivat laukaista virheen. Kun nämä tiedostot on korjattu, ongelma saattaa hävitä.

Jos kohtaat edelleen BSOD:n, vaikka olet ottanut nämä ratkaisut käyttöön, jatka seuraavilla kohdistetuilla korjauksilla.

1. Käytä Yhteensopivuustilaa sovellusten avaamiseen

Yhteensopivuustilan avulla vanhemmat ohjelmistot tai sovellukset toimivat sujuvasti uudemmissa Windows-versioissa. Jos kohtaat "Videomuistin sisäinen hallinta" -virheen suorittaessasi tiettyä ohjelmaa, sen suorittaminen yhteensopivuustilassa auttaa vähentämään mahdollisia ristiriitoja videomuistin kanssa.

Napsauta kyseistä ohjelmaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet kontekstivalikosta. Vaihda kohtaan Yhteensopivuus -välilehti, valitse vieressä oleva ruutu Suorita tämä ohjelma yhteensopivuustilassaja valitse käyttöjärjestelmäversio.

Jos et ole varma, mikä Windows-versio on yhteensopiva ohjelman kanssa, valitse Suorita yhteensopivuuden vianmääritys sen sijaan.

Valitse Kokeile suositeltuja asetuksia.

Klikkaus Testaa ohjelmaa ja odota muutama sekunti, että ohjelma avautuu yhteensopivuustilassa.

Kärki: voi olla hyödyllistä tietää kuinka asentaa RAM-muisti tietokoneellesi, jos tarvetta ilmenee.

2. Tarkista RAM-muisti

Viallinen RAM-muisti voi olla yksi syy "Videomuistin sisäinen hallinta" -virheeseen Windowsissa. Helppo ratkaisu voi olla tietokoneen RAM-muistin tarkistaminen Windowsin muistin diagnostiikkatyökalulla.

Avaa Suorita-työkalu painamalla Win + R. Kirjoita mdsched.exe ja paina Enter. Valitse Käynnistä nyt uudelleen ja tarkista ongelmat (suositus) vaihtoehto seuraavassa ikkunassa.

Kun työkalu on skannannut tietokoneesi RAM-muistin, laitteesi käynnistyy uudelleen.

Uudelleenkäynnistyksen jälkeen näet testitulokset näytölläsi. Jos työkalu on havainnut ongelmia, korjaa ne noudattamalla näytön komentoja.

Jos virhe ilmenee edelleen, yritä suorittaa Windowsin muistidiagnostiikkatyökalu edistyneessä tilassa. Työkalu toimii oletuksena vakiotilassa, mutta voit suorittaa perus- tai laajennetun tilan tarkastaaksesi tietokoneesi RAM-muistia tarkemmin.

3. Tarkista kiintolevy

Kiintolevyt voivat ajan myötä aiheuttaa ongelmia, kuten huonoja sektoreita, tietojen vioittumista tai mekaanisia vikoja. Näiden ongelmien varhainen tunnistaminen voi auttaa sinua ryhtymään toimiin tietojen katoamisen tai järjestelmän kaatumisen estämiseksi. Aloita tutustumalla viestiimme kiintolevyn kunnon tarkistamisesta Windowsissa.

Vaikka kaikki nämä menetelmät ovat hyviä kiintolevyn kunnon tarkistamiseen, ne eivät korjaa ongelmaa puolestasi. Jos näiden tarkastusten tulokset ovat vähemmän kuin positiivisia, sinun tulee ryhtyä toimiin välittömästi. Käytä ensinnäkin Windowsin sisäänrakennettua tiedostohistoriatoimintoa kaikkien tärkeiden tiedostojen varmuuskopiointiin. Varmista myös, että tallennat työsi useammin ja pidä toinen asema tai laite valmiina kiintolevyn täydellisen vian varalta.

Kärki: onko markkinoilla uutta GPU:ta? Katso näytönohjaimen ostajan oppaastamme vinkkejä oikean vaihtoehdon valitsemiseen.

4. Lopeta ylikellotus

Ylikellotus on prosessi, joka parantaa laitteiston suorituskykyä, jolloin se voi käsitellä tietoja ja suorittaa tehtäviä nopeammin kuin alun perin suunniteltu.

Vaikka ylikellotus voi parantaa tietokoneesi suorituskykyä, se voi myös johtaa ongelmiin, kuten epävakauteen ja ylikuumenemiseen, jotka voivat lopulta aiheuttaa virheitä, kuten "Videomuistin sisäinen hallinta". Tämän seurauksena voi olla hyvä idea poistaa ylikellotus käytöstä ja minimoida virheen mahdollisuus.

Tämä voidaan tehdä palauttamalla BIOS-asetukset oletusasetuksiinsa.

Käynnistä tietokone ja paina tietokoneen BIOS-näppäintä, kuten F2 tai Delete, kunnes BIOS-näyttö avautuu. Tarkka BIOS-avain riippuu emolevyn valmistajasta.

Napsauta tietokoneen asetuksissa Ylläpito -> BIOS-päivitysvalitse Lataa oletuksetja napsauta sitten Poistu.

5. Palauta Windows

Jos mikään yllä olevista menetelmistä ei toiminut, sinun on ehkä palautettava Windows. Tämä palauttaa Windows-asennuksesi tehokkaasti puhtaaseen tilaan, samalla tavalla kuin se oli, kun asensit sen ensimmäisen kerran tai ostit tietokoneen. Tämän pitäisi poistaa järjestelmästäsi kaikki videomuistivirheet.

Onneksi voit nollata Windowsin menettämättä tietojasi, mutta asioiden varmuuden vuoksi on suositeltavaa tehdä varmuuskopio kaikista tärkeistä tiedostoista ja asiakirjoista etukäteen.

Tiedoksi: opi löytämään Windows-tuoteavaimesi ja aktivoimaan käyttöjärjestelmäversiosi.

Päästä eroon ärsyttävistä sinisen näytön virheistä

Valitettavasti Blue Screen of Death -virheet ovat melko yleisiä Windowsissa. Jos olet tekemisissä "Järjestelmäpalvelupoikkeuksen" BSOD:n kanssa, katso oppaastamme, mitä tehdä seuraavaksi. Vaihtoehtoisesti, jos järjestelmääsi vaivaa "DPC Watchdog -rikkomus" -ongelma, meillä on myös luettelo korjauksista.

Indeksi
  1. Alustava vianetsintä
  2. 1. Käytä Yhteensopivuustilaa sovellusten avaamiseen
  3. 2. Tarkista RAM-muisti
  4. 3. Tarkista kiintolevy
  5. 4. Lopeta ylikellotus
  6. 5. Palauta Windows
  7. Päästä eroon ärsyttävistä sinisen näytön virheistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up