Alexa vs Siri vs. Google Assistant: Mikä on paras ääni -avustaja?

Kuka avustaja on älykkäin vastaamaan kysymyksiin? Ja nopein? Löydämme yhdessä.

Suosituimmat ääniavustajat ovat Amazon Alexa, Apple Siri ja Google Assistant, joita on saatavana useissa elektronisissa laitteissa ja kodinkoneissa. Kaikki avustajat ovat hyviä, mutta jos halusimme arvioida paras saatavilla oleva ääniavustaja, kuka voittaisi haasteen näiden kolmen välillä? Voittajan määrittäminen ei ole helppoa, mutta voimme analysoida assistenttien kaikki vahvuudet ja väistämättömät puutteet, jotta voimme määrittää sarjan ehdoton voittajan.

Tässä perusteellisessa tutkimuksessa näytämme sinulle Mikä on älykkäin Alexan, Sirin ja Google Assistantin välilläjotta voimme valita uuden älykaiuttimen tai uudet kodin automaatiolaitteet sen avustajan perusteella, johon päätämme keskittyä.

Indeksi
  1. Ääniavustajien historia
  2. Amazon Alexan edut ja haitat
  3. Sirin vahvuudet ja heikkoudet
  4. Google Assistantin edut ja haitat

Ääniavustajien historia

"Ikääntynein" ääniavustajien joukossa on Siri, joka julkaistiin markkinoille vuonna 2010 iPhone-sovelluksena ja integroitu käyttöjärjestelmään pian sen jälkeen. Ensimmäisenä olemisen pitäisi tuoda etua kilpailijoihin nähden, mutta Applen tuotteiden erittäin suljettu luonne on johtanut siihen, että kilpailijat ohittavat Sirin helposti.

Amazon Alexa aloitti Echo-laitteiden ääniavustajana vuonna 2014 ja on nyt integroitu useisiin Amazon-laitteisiin. Amazon-laitteiden lisäksi se voidaan asentaa puheavustajaksi Android-puhelimiin (jotkut ovat syntyneet Alexan oletusassistenttina), mikä osoittaa paljon enemmän joustavuutta kuin Siri.

Nuorin on ehdottomasti Google Assistant, joka esiteltiin ensimmäisen kerran Android-puhelimissa vuonna 2016 Google Pixel -puhelimien saapuessa. Todellisuudessa se oli jo läsnä Google Now'n ääniavustajana, mutta se on kehittynyt siihen pisteeseen, että se voidaan sisällyttää kaikkiin uusiin Android-puhelimiin Android 6.0 -versiosta alkaen. Vaikka se on nuorin, se on kokenut eniten muutoksia tarjoten kovaa kilpailua kilpailijoilleen.

Amazon Alexan edut ja haitat

Amazon Alexan edut ovat todella lukuisia, ja niiden ansiosta siitä on tullut alan viitepiste hyvin lyhyessä ajassa: erinomainen integrointi kodin automaatiolaitteiden kanssayksinkertainen asennus, luonnollinen ja viritetty avustajaääni, nopea vastaus kaikkiin kysymyksiin ja integroitu puheverkkohaku.

Osa menestyksestä johtuu Alexan taidotpieniä sovelluksia, jotka voidaan integroida Alexa App -sovellukseen ja joiden avulla voit käyttää kolmannen osapuolen kotiautomaatiolaitteita ja lisätä uusia toimintoja Alexaan.

Alexan puutteista mainittakoon tietosuojaongelmakoska se vaikuttaa tarjotun palvelun laatuun: muuttamalla Alexan tietosuoja-asetukset (poistamalla tehtyjen tallenteiden transkriptio ja asettamalla niille enimmäissäilytysaika) Alexan suorituskyky laskee dramaattisesti niin, että hän tulee melkein "kuuroksi" komentoillemme.

Tämä virhe on ollut olemassa vuosia, mutta Amazon ei näytä haluavan korjata sitä: saadaksemme tarkan ja täsmällisen Alexan meidän on sovittava tallenteiden litteroinnista ja säilyttämisestä pitkään, mikä väistämättä heikentää yksityisyyttä, kun käytämme Echo-laitteita tai Alexa-sovellus.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka luoda mukautettuja vastauksia Alexalle ja Echolle ja edelleen Amazon Echo -mallien vertailu ja parhaat Alexa-laitteet.

Sirin vahvuudet ja heikkoudet

Siri integroituu erittäin hyvin Apple-laitteiden kanssa (ei voisi olla toisin!): se käynnistyy yhdessä iPhonen ja iPadin kanssa, se voidaan konfiguroida vastaamaan vain ääneemme ja on myös mahdollista vaihtaa avustajan ääntä, joten valita naisen tai miesten äänen välillä. Hyvin integroituminen järjestelmään mahdollistaa Käytä puhelimen toimintoja nopeasti koskematta näyttöönvoit avata sovelluksia ja lähettää viestejä tärkeimmissä viestisovelluksissa ilman käsiäsi.

Integrointi kotiautomaation kanssa on huomaamatonta (ottaen huomioon Apple HomeKit -protokollan rajoitetun leviämisen), sekä vastaukset erilaisiin kysymyksiin kuuluisista henkilöistä, säästä, päivän uutisista, osakekursseista ja niin edelleen.

Kaikki viat ovat Applen suljetun ympäristön aiheuttamia: Siri ei toimi kovin hyvin muiden kuin Applen sovellusten kanssapuheverkkohaut eivät ole yhtä tarkkoja kuin kilpailijat ja Siri-kaiuttimet (HomePod mini) saapui markkinoille liian myöhään ja maksoi liian paljon.

Sirillä voimme lukea oppaamme Lisää hyödyllisiä sanoja Sirille (iPhonen ja iPadin äänikomennot).

Google Assistantin edut ja haitat

Google -avustaja syntyi Android -puhelimien ääniasiastavustajana ja sillä on suurimmat edut: se voidaan käynnistää puhelimessa jopa näytön ollessa pois päältä, se voi muuttaa järjestelmän asetuksia, avata laitteen sovellukset ja lähettää viestejä tärkeimmissä viestisovelluksissa.

Toinen erittäin mielenkiintoinen ominaisuus ontiedon puu: aloittamalla haun on mahdollista käynnistää uusia komentoja viimeksi käynnistetyn komennon perusteella, jotta voidaan syventää keskustelua luonnollisella tavalla (esim. "Hei Google, kuinka vanha tuo VIP on?" ja sen jälkeen "Hei Google, missä kaupungissa?").

Kotiautomaatiotuki on erittäin hyväsekä tuki Googlen kehittämille protokollille (kuten Google Cast), jotka tekevät siitä Amazon Alexan (joka on edelleen voittamaton kotiautomaation puolella) ja sen Echo-laitteiden arvokkaan vastustajan.

Ainoat Google Assistantin puutteet ovat äänen sävy, joka on edelleen hieman liian robotti joissakin vastauksissa (etenkin puhehakuihin liittyvissä) ja hinta on edelleen korkea patentoiduille kaiuttimille (Google Nest Mini 59 €), jotka itse asiassa maksoivat jopa kaksinkertaisesti Echon hintaan verrattuna (paitsi kampanjat), kun otetaan huomioon myös se, että niitä ei voi ostaa Amazonista (ilmeisistä syistä!).

Google Assistantissa voimme lukea ai-oppaitamme parhaat kaiuttimet ja kaiuttimet Google Assistantilla Älä viitsi mitä Google Nest voi tehdä: ääniavustaja, musiikki ja kodin automaatio.

Johtopäätökset

Paras ääniavustaja on epäilemättä Amazon Alexa: muutamassa vuodessa se on kyennyt nousemaan korkeammalle tasolle Echosin tarjousten ansiosta, ja se on nyt läsnä monissa italialaisissa kodeissa minkä tahansa kodin automaatiolaitteen lähes täydellisen tuen ansiosta. Google Assistant on hyvin lähellä sitä tarjottujen tulosten laadun ja kodin automaation tuen suhteen, mutta todellisten tarjousten puuttuminen kaiuttimista vaikeuttaa sen leviämistä.

Puutteista ei kuitenkaan ole pulaa: Alexa ei toimi niin kuin pitäisi, jos poistamme joitain tietosuojalupia ja Google Assistantilla ei vieläkään ole kovin luonnollinen ääni (se kuulostaa silti liian robotilta).

Siri on hyvä ääniavustaja iPhonessa mutta se näyttää melko epäkypsältä monista näkökulmista: tämä on outoa, kun otetaan huomioon, että Apple yrittää aina nostaa tuotteensa luokan kärkeen. Kotiautomaation puolella olemme jäljessä ja kalliiden kaiuttimien saapuminen ilahduttaa vain niitä, jotka ovat todella intohimoisia Applen tuotteista.

Saat lisätietoja lukemalla oppaitamme kuinka muuttaa Alexan, Sirin ja Google Assistantin ääntä Älä viitsi Kuinka käyttää Alexaa tai Google Assistantia autossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up