Kuinka korjata Windows MBR Ubuntusta

Jos olet kokeillut Windows-järjestelmän kaksoiskäynnistystä Linuxilla, olet todennäköisesti kohdannut joitain muutoksia, jotka eivät ehkä pidä. Kun asennat Linuxin tähän ympäristöön, GRUB-käynnistyslatain korvaa Windowsin käynnistyslataimen Master Boot Record (MBR) -tietokoneessa.

Tämä pätee myös päinvastaisessa tapauksessa: jos olet ensin asentanut Linuxin ja sitten päättänyt asentaa Windowsin, Windowsin käynnistyslatain korvaa GRUB: n ja huomaat, että Linux-työpöydälle ei ole mitään mahdollisuutta käynnistää. Tai ehkä olet päättänyt, että Linux ei ole sinua varten ja haluat poistaa sen kokonaan, jättäen Windowsin yksin.

Molemmat näistä tilanteista voivat olla ongelmallisia uudelle käyttäjälle, mutta onneksi pienellä kärsivällisyydellä ja huomiolla on tapoja palauttaa käynnistyslatausohjelma ja korjata prosessin aikana MBR.

Merkintä Huomautus: Lisäkenaariona, joka vaikuttaa moniin käyttäjiin, Windows 10 Anniversary Update näyttää korvaavan käynnistyslataimen itsestään selvänä.

Indeksi

  Vaatimukset

  Ensimmäinen vaihe on ladata ja luoda Linux Live CD tai USB. Ubuntu on ylivoimaisesti yksinkertaisin ja helpoimmin käytettävä jakelu, vaikka tähän voidaan käyttää useimpia Linux-jakeluja. Siirry toisella tietokoneella Ubuntun verkkosivulle ja lataa arkkitehtuurillesi sopiva kopio. Jos olet epävarma, hanki 32-bittinen versio, koska se käynnistyy millä tahansa koneella.

  Kuinka korjata Windows MBR Ubuntusta

  Noudata tätä opasta luodaksesi Linuxin live-USB: n Windowsiin.

  Liittyvät Kuinka asentaa minimaalinen Ubuntu vanhaan tietokoneeseen

  Käynnistä Ubuntu live USB: lle

  Kun live-media on luotu, seuraava askel on käynnistää Ubuntu BIOSin kautta ja valita valikosta "Kokeile Ubuntua asentamatta". Jos se epäonnistuu, varmista, että Suojattu käynnistys on POIS PÄÄLTÄ BIOS-järjestelmässä, muuten järjestelmäsi ei koskaan käynnisty GRUB-latauslaitteeseen salliakseen Linux-valinnan.

  Kun työpöytä on käynnistynyt, sinun on avattava Terminal, joka sijaitsee Sovellukset-valikossa.

  Kuinka korjata Windows MBR Ubuntusta

  Merkintä - Huomaa, että olet tekemisissä suoraan kiintolevyn kanssa ja lue opas kokonaan ennen kuin teet mitään muutoksia, muuten koko järjestelmä voi muuttua epävakaaksi tai vioittuneeksi.

  Helpoin tapa korjata MBR on käyttää pientä apuohjelmaa nimeltä "boot-repair" sen sijaan, että työskentelisit suoraan terminaalissa.

  Tapa 1: Käynnistyksen korjaus -apuohjelma

  Ensin sinun on lisättävä arkisto. Laji:

  sudo add-apt-repository ppa: yannubuntu / boot-repair
  sudo apt -päivitys
  sudo apt install boot-loader >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> > >>>>>>>>>>>>>)

  Kun se on asennettu, etsi sovellus Sovellukset-valikosta ja napsauta aloittaaksesi.

  Kuinka korjata Windows MBR Ubuntusta

  Kun apuohjelma käynnistyy, valitse korjaustyyppi. Useimmille ihmisille tämä on suositeltava korjaus.

  Kuinka korjata Windows MBR Ubuntusta

  Kun apuohjelma on valmis, voit käynnistää järjestelmän ja valita Windows tai Linux GRUB-valikosta. Apuohjelman suorittaminen antaa sinun myös säätää tai tutkia joitain muita vaihtoehtoja, jos tarvitset monimutkaisempaa käynnistyskorjausta. Napsauttamalla "Palauta MBR" voit käyttää MBR-korttia.

  Kuinka korjata Windows MBR Ubuntusta

  Jos juutut, Ubuntulla on opas heidän verkkosivuillaan .

  Menetelmä kaksi: Syslinux

  Tämä on hieman edistyneempi ja vaatii työskentelemään päätelaitteen kanssa. Jos et ole varma, siirry ensimmäiseen menetelmään.

  Avaa pääte kuten aiemmin ja kirjoita:

  sudo apt-get install syslinux

  Kun olet valmis, kirjoita seuraava ja muista nimetä sda-asema uudelleen:

  sudo dd jos = / usr / lib / syslinux / mbr.bin / = dev / sda

  Vaihtoehtoisesti voit nollata MBR kirjoittamalla:

  sudo apt-get install mbr
  sudo install-mbr -i n -p D -t 0 /dev/sda

  Menetelmä kolme: LILO

  Käynnistä Live CD: lle tai USB: lle ja päätelaitteen sisällä:

  sudo apt-get install lilo
  sudo lilo -M /dev/sda mbr

  missä "/ dev / sda" on aseman nimi. Tämän pitäisi korjata MBR.

  Johtopäätös

  Jos käynnistät Windows ja Linux kahdesti, MBR on erittäin helppo korvata. Yllä olevat vaiheet auttavat sinua palauttamaan MBR: n. Toivomme, että sinulla on nyt toimiva käynnistettävä Windows-järjestelmä.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up