Kuinka löytää kotireitittimen IP-osoite

Kuinka löytää reitittimen IP-osoite, jota käytetään selaimessa ohjauspaneelin käyttämiseen

Jokainen, joka surffaa Internetistä kotoa, tietää hyvin, että tämä on mahdollista reitittimen ansiosta, joka jakaa yhteyden kaikkiin laitteisiin (langattomiin tai langallisiin). Reitittimellä voi olla enemmän tai vähemmän toimintoja. Operaattoreiden tarjoama toiminto sisältää myös modeemin ja on enemmän tai vähemmän tehokas riippuen operaattorista, jonka olemme valinneet Internetin kotona. Tämä on mahdollista kaikille markkinoilla oleville malleille (mukaan lukien operaattorin toimittamat mallit) Pääsy ohjauspaneeliin Muuta joitain vakioasetuksia, kuten verkon nimi, WiFi-salasana ja sisäänkirjautumissalasana itse reitittimelle, verkkomme turvallisuuden lisäämiseksi ja parempaan hallintaan laitteisiin, jotka voivat muodostaa yhteyden. Pääsy näihin kokoonpanoihin Sinun on tiedettävä reitittimen IP-osoite tai tietty osoite.

Tässä oppaassa näytämme sinulle Kuinka löytää reitittimen IP-osoite Olemassa olevasta mallista riippuen keskitymme myös matkapuhelinoperaattoreiden tarjoamiin modeemimalleihin (joilla on monissa tapauksissa oma yhteysosoite).

Reitittimen tyypistä, valmistajasta (koskee myös Tim-, Vodafone-reitittimiä jne.) Tai mallista riippumatta, tässä käyttöohjeen osassa näytämme sinulle hämmentävän tavan löytää IP-osoite nopeasti, vaikka se olisikin. on muutettu epätyypilliseksi IP: ksi (joissakin verkkotyypeissä). Noudata ohjeita Voimme aina saada reitittimen IP-osoitteenAinoa vaatimus on yhteys modeemiin / reitittimeen WLAN-yhteyden kautta (tai jos et tiedä salasanaa) Ethernet-verkkokaapelilla.
Yhdistä Windows-tietokoneessa haluamaasi verkkoon, napauta verkkoyhteyskuvaketta oikeassa alakulmassa ja napauta kohdetta omaisuus Verkon alla olemme yhteydessä ja tarkista kohteen vieressä IPv4-DNS-palvelin.

Lähes kaikissa yhteyksissä DNS-palvelin on aina modeemi, joten voimme saada IP-osoitteen nopeasti tarvitsematta turvautua muihin temppuihin tai menetelmiin. Aiemmin, jos olemme muuttaneet manuaalisesti käyttämämme yhteyden DNS-palvelimia, on välttämätöntä, että käytämme jotakin muuta alla kuvattua menetelmää.

Löydä päämodeemin tai reitittimen IP-osoite avaamalla komentokehote (kirjoittamalla) cmd alla olevaan hakukenttään tai napsauttamalla Käynnistä-painiketta) ja kirjoita komento avautuvaan ikkunaan ipconfigjota seuraa avain Tulla sisään. Verkkotietojen ja asetusten alla meidän on tarkistettava ruutuun näkyvä IP-osoite Vakioyhdyskäytävä Tämä määrittää sen reitittimen tarkan IP-osoitteen, jota käytämme tällä hetkellä Internet-yhteyden muodostamiseen kotiverkossamme.

Tämä kenttä sijaitsee osion alla Langaton Wi-Fi-LAN-kortti Jos olemme yhteydessä langattomalla yhteydellä, se on osiossa Ethernet-kortti kun olemme yhteydessä reitittimeen.

Vaihtoehtoisesti voimme avata sen Verkkoyhteyskeskus että Vaihde Napsauta Windows-painiketta Muuta säätöparametrejaNapsauta hiiren kakkospainikkeella Internet-yhteyden nimeä ja napsauta sitten Tila -> yksityiskohdatnähdäksesi IP-osoitteen IPv4-standardiyhdyskäytävä(eli reititin).

Kun olet saanut tämän IP-osoitteen, sinun tarvitsee vain syöttää se verkkoselaimen (Chrome tai Edge) osoiteriville avataksesi hallintaikkunan.

Macilla tai Macbookilla Nämä tiedot löytyvät napsauttamalla kirjautumiskuvaketta oikeassa yläkulmassa olevassa valikkorivissä ja valitsemalla kohde Avaa verkkoasetukset;; Muuten voimme avata valikon Järjestelmäasetukset, vie meidät osioon verkkoonjossa sinun tarvitsee vain napsauttaa käyttämämme yhteystyyppiä.
Reitittimen IP-osoite osoitetaan merkinnällä Reititin välilehdellä TCP / IP.

Heti kun pääsimme reitittimeen, tarkastelimme niitä 10 langattoman reitittimen päävaihtoehtoa: pääsy ja määritys Internetin kautta.

Android-laitteilla ja iPhoneilla Voimme käyttää sovellusta sormi Reitittimen IP-osoitteen lisäksi löydät myös tietoja täällä käytetystä mallista, tuotemerkistä, Mac-osoitteesta, avoimista porteista ja protokollista. Lataa tämä sovellus jatkaaksesi Google Play Kauppa tai Apple App Store.

Jos haluat käyttää sitä, avaa vain sovellus ja odota, että se lopettaa laitteiden etsimisen verkosta, johon olemme yhteydessä. Reititin näkyy aina täydellisen luettelon yläosassa, ja etualalla on IP-osoite. Reitittimen IP-osoitteen lisäksi voimme saada myös verkon muiden laitteiden IP-osoitteet, jos joudumme määrittämään portin tai etäkäytön, jotta vältetään pääsy jokaiseen laitteeseen oikean IP-osoitteen saamiseksi.

Markkinoiden pääreitittimien IP- ja pääsynimet

Tässä oppaan osassa olemme koonneet italialaisen operaattorin tarjoamien reitittimien ja reitittimien päävalmistajien IP-osoitteet, jotta saat heti oikean IP-osoitteen tuhlaamatta liikaa aikaa sovelluksiin tai päätelaitteisiin.
Operaattorin toimittamille modeemeille voimme kokeilla seuraavia IP- tai verkko-osoitteita:

  • Fastweb: Tämä operaattori voi käyttää Fastgatea (oma modeemi) syöttämällä IP-osoitteen verkkoselaimeen 192.168.1.254 tai nimi http: // myfastgate /.
  • TIM: Tälle operaattorille pääsemme kaikkiin toimitettuihin modeemeihin (myös kuituoptiikkaan) syöttämällä IP-osoite verkkoselaimeen 192.168.1.1 tai 192.168.0.1;; Vaihtoehtoisesti voimme käyttää verkko-osoitetta http: // modemtelecom.
  • Vodafone: Tätä operaattoria voidaan käyttää omistajareitittimeen joko syöttämällä se 192.168.1.1 joko kirjoittamalla verkko-osoite http: //vodafone.station/.
  • Tuuli tre: Tätä operaattoria voidaan käyttää omistajan reitittimeen 192.168.1.1 tai 192.168.0.1.

Jos käytämme yhteensopivaa kolmannen osapuolen modeemia yhteyden yhteydessä, löydämme nopeasti käytettävän IP-osoitteen tai verkkosivuston lukemalla alla olevat vinkit:

  • AVM Fritz! laatikko: Näillä edistyneillä modeemeilla pääsemme ohjauspaneeliin kirjoittamalla http://fritz.box/ tai IP-osoitteilla 192.168.178.1 tai 169.254.1.1.
  • S.Linksys ja TPLink: Tämän reitittimen IP-osoite on oletuksena 192.168.1.1 kirjoitettu verkkoselaimen osoiteriville.
  • Belkin: Oletus-IP-osoite eroaa hieman aiemmin näytetystä. Meidän on käytettävä sitä 192.168.2.1.
  • Netgear: Näissä reitittimissä ei ole IP-osoitetta, sinun tarvitsee vain avata sivusto http://www.routerlogin.net muuttaa asetuksia.
  • Asus: Näillä reitittimillä pääsemme ohjauspaneeliin syöttämällä IP-osoitteen 192.168.1.1.
Indeksi
  1. Reitittimen ip osoite

Reitittimen ip osoite

Reitittimen IP-osoite on tärkeä tieto kotiverkon hallinnassa. Reitittimen IP-osoite on verkon tunniste, joka mahdollistaa laitteiden yhteyden muodostamisen verkkoon. Tämä osoite on tarpeen, kun haluat muokata reitittimen asetuksia tai tarkistaa verkon tilan.

Kuinka löydät reitittimen IP-osoitteen? Ensimmäinen tapa on tarkistaa reitittimen valmistajan tarjoama dokumentaatio. Useimmiten reitittimen IP-osoite on merkitty laitteen pohjaan tai takapaneeliin. Jos et löydä sitä fyysisesti, voit käyttää komentokehotetta. Avaa komentokehote ja kirjoita "ipconfig" (ilman lainausmerkkejä). Etsi kohta "Oletusyhdyskäytävä" ja sen vieressä näet reitittimen IP-osoitteen.

Miksi reitittimen IP-osoite on tärkeä? Reitittimen IP-osoite antaa sinulle mahdollisuuden muokata reitittimen asetuksia tarpeen mukaan. Voit esimerkiksi muuttaa verkon nimeä ja salasanaa, hallita portteja tai määrittää verkkosuodattimia. Lisäksi reitittimen IP-osoite on tarpeen, kun haluat tarkistaa verkon tilan ja yhteyden nopeuden.

Mitä tehdä, jos et pääse reitittimen asetuksiin? Jos et pääse reitittimen asetuksiin kirjoittamalla IP-osoitetta selaimen osoiteriville, tarkista, että olet yhdistetty oikeaan verkkoon. Varmista myös, että käytät oikeaa IP-osoitetta. Jos et muista reitittimen IP-osoitetta tai et ole varma, mikä se on, voit palauttaa reitittimen tehdasasetukset pitämällä reset-nappulaa painettuna muutaman sekunnin ajan.

Kokonaisuudessaan reitittimen IP-osoite on tärkeä tieto, joka mahdollistaa kotiverkon hallinnan ja muokkaamisen tarpeen mukaan. Muista tarkistaa reitittimen valmistajan dokumentaatio tai käyttää komentokehotetta, jos et löydä IP-osoitetta fyysisesti. Reitittimen IP-osoite antaa sinulle mahdollisuuden muokata asetuksia ja tarkistaa verkon tilan. Jos et pääse reitittimen asetuksiin, varmista, että olet yhdistetty oikeaan verkkoon ja käytät oikeaa IP-osoitetta.

Päätelmät

Kuten oppaasta näkyy, se, että reitittimen IP-osoite on sama ja helppo muistaa monissa malleissa, tekee reitittimen asetuksista paljon haavoittuvamman. Jos jollakin on pääsy koti- tai työpaikkaverkkoon, kaikkien laitteiden IP-osoitteen ja tunnistetietojen löytäminen ja, jos haluat, kaiken Internetissä tekemäsi seuranta ei ole vaivaa. .

Tästä syystä Vaihtoehdot, jotka on vaihdettava välittömästi reitittimessä tämä on erityisen tärkeää Vaihda reitittimen salasana ja oletusyhteys.
Toisessa oppaassa näytimme kuinka toipua Vakiosalasana ja sisäänkirjautuminen kaikille reitittimille;; Toisaalta, jos emme ymmärrä täysin riskejä, joita otamme jättämällä oletusasetukset, kehotamme sinua lukemaan oppaamme Kuka näkee IP-osoitteemme ja mitä he voivat tehdä sillä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up