Kuinka luoda työpöydän pikakuvakkeita macOS: ssä

Aina kun lataat ja asennat ohjelman tai sovelluksen Windows-tietokoneeseen, voit luoda pikakuvakkeen työpöydälle. Tämän pikakuvakkeen tarkoitus on antaa sinulle nopea pääsy sovellukseen. Työpöydän pikakuvakkeen luominen macOS:ssä on myös erittäin helppoa, mutta mahdollisuus tehdä niin ei vain ole niin ilmeinen.

Voit lisätä kansioiden ja sovellusten pikakuvakkeita joko Macin telakkaan tai työpöydälle. Tässä artikkelissa käsitellään muutamia menetelmiä ja vinkkejä työpöydän pikakuvakkeiden luomiseen macOS:ssä.

Indeksi
  1. Kuinka luoda työpöydän pikakuvakkeita Macissa
  2. Finderin näkyvyysasetukset työpöydän pikakuvakkeille
  3. Pikanäppäinten käyttäminen pikanäppäimen luomiseen
  4. Käärimistä

Kuinka luoda työpöydän pikakuvakkeita Macissa

Ensimmäinen menetelmä on yksinkertaisin tapa, koska siinä käytetään hiiren kakkospainikkeella kontekstivalikkoa "aliaksen" luomiseen. Voit sitten siirtää sen minne tahansa Macissasi.

Tee tämä etsimällä tiedosto tai kansio, jolle haluat luoda aliaksen, ja napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella. Napsauta pikavalikosta Luo alias.

Huomaa, että löydät tämän vaihtoehdon myös Finderin Tiedosto-valikosta.

Tämä luo pikakuvakkeen samaan paikkaan ja korostaa tiedostonimen.

Täältä voit vetää ja pudottaa aliaksen mihin tahansa muualle järjestelmässäsi, mukaan lukien työpöydälle, aivan kuten tavallisen tiedoston.

Sovellukset – eli Sovellukset-kansion sisältö – toimivat eri tavalla kuin muut tiedostot ja kansiot. Vaikka voit luoda aliaksen tässä kuvatulla tavalla, on olemassa nopeampi tapa. Vedä sovellus pois Sovellukset-kansiosta, jolloin uuteen paikkaan luodaan alias.

Jos haluat nähdä alkuperäisen kansion milloin tahansa, napsauta hiiren kakkospainikkeella pikakuvaketta ja napsauta "Näytä alkuperäinen".

Vaikka muutat alkuperäisen tiedoston, kansion tai sovelluksen sijaintia, pikakuvake linkittää siihen silti. Tämä on kätevä käyttäjälähtöinen ratkaisu työpöydän pikakuvakkeiden luomiseen macOS:ssä.

Finderin näkyvyysasetukset työpöydän pikakuvakkeille

Et ehkä tiedä, että Finderilla on myös tapa vaihtaa pikakuvakkeita. Jos siirryt työkalupalkin kohtaan Finder -> Preferences, voit muuttaa muutamia eri asetuksia.

Voit esimerkiksi valita, näytetäänkö työpöydällä kiintolevyt, ulkoiset asemat ja muuta.

Jos vaihdat Sivupalkki-välilehteen, voit myös mukauttaa Finder-ikkunassa näkemiesi kohteiden luetteloa.

Tämä antaa sinulle loistavan tavan käyttää levyjä ja muita kansion pikakuvakkeita mistä tahansa Finder-ikkunasta.

Pikanäppäinten käyttäminen pikanäppäimen luomiseen

Toinen tapa luoda työpöydän pikakuvake sisältää pikanäppäimien käytön.

Avaa ensin kansion tai sovelluksen sijainti. Paina ja pidä painettuna Optio + Komento-näppäimiä yhdessä ja vedä sitten tiedosto, kansio tai sovellus uuteen sijaintiinsa luodaksesi pikakuvakkeen.

Joskus voit kopioida tai siirtää koko kansion sen pikakuvakkeen luomisen sijaan. Jos näin käy sinulle, voit peruuttaa siirron painamalla Command + Z. Sieltä voit seurata prosessia uudelleen.

Vanhemmat macOS-versiot (pre-Catalina) käyttivät myös Command + L -pikanäppäintä aliaksen luomiseen samaan paikkaan. Voit tietysti siirtää aliasta samalla tavalla kuin mitä tahansa muuta tiedostoa järjestelmässäsi.

Käärimistä

Työpöydän pikanäppäimet ovat erinomaisia ​​eniten käytettyjen tiedostojen, kansioiden ja sovellusten kuratointiin yhdessä paikassa. Se ei ole ainoa käyttötarkoitus, mutta se voi lisätä tehokkuutta ja tuottavuutta.

Vaikka tämä opetusohjelma kattaa vain työpöydän pikakuvakkeiden luomisen macOS:ssä, Macin käyttämiseen on monia muita tehokkaita tapoja. Voit esimerkiksi napsauttaa tai jakaa näytön ikkunoita macOS:ssä ja pitää sovellusikkunat "aina päällä".

Käytätkö työpöydän pikanäppäimiä vai ovatko ne kiellettyjä? Kerro meille alla olevassa kommenttiosiossa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up