5 tapaa paljastaa tiedostopolku Macissa

Tiedoston kopioiminen Macissa on yhtä helppoa kuin tiedoston valitseminen ja Command + C -pikanäppäimen painaminen. Tiedostopolun paljastaminen Macissa on kuitenkin suurempi tehtävä. On olemassa muutamia tapoja, joilla voit tehdä tämän eri monimutkaisuustasoilla. Tässä viestissä tarjoamme viisi tapaa paljastaa tiedostopolun Macissa ja antaa mielipiteemme siitä, mikä on paras.

1. Näytä tiedostopolku Finderissa

Ensin voit näyttää Finderissa koko tiedostopolun navigointipolkuluettelon. Voit tehdä tämän avaamalla Finder-ikkunan ja siirtymällä sitten yläreunan työkalupalkkiin.

Katso Näytä-valikon Näytä polkupalkki -vaihtoehto. Kun napsautat tätä tai käytät Optio + Komento + P -pikanäppäintä, se paljastaa tiedostopolun navigointipolun sarjana Finder-ikkunan alareunassa.

Voit kopioida itse polun nimen napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella asianmukaista kansiota ja valitsemalla "Kopioi ... polun nimeksi".

Itse asiassa tästä kannattaa puhua tarkemmin seuraavaksi.

2. Kopioi polun nimi kontekstivalikosta

Vähän tunnettu näkökohta macOS:n kontekstivalikoissa on, että voit vaihtaa lisätoimintoja Optio-näppäimellä. Aivan kuten tapa paljastaa ja kopioida polun nimi käyttämällä polkupalkkia, löydät tämän vaihtoehdon myös hiiren kakkospainikkeen pikavalikosta.

Tee tämä etsimällä sopiva tiedosto tai kansio ja napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella. Kun kontekstivalikko tulee näkyviin, pidä Optio-painiketta painettuna ja huomaa valikon muutos.

Kun napsautat "Kopioi ... polunnimenä" -vaihtoehtoa, leikepöytä pitää sen kiinni ja voit käyttää sitä haluamallasi tavalla.

3. Käytä "Siirry kansioon" -valikkovaihtoehtoa

On olemassa yksinkertaisempi tapa paljastaa tiedostopolku Finder-ikkunasta. Voit tehdä tämän käyttämällä "Siirry kansioon" -vaihtoehtoa.

Aloita avaamalla Finder-ikkuna haluamallasi tavalla. Kun se on auki, siirry yläreunassa olevaan työkalupalkkiin ja napsauta sitten "Go"-valikkoa. Vieritä täällä alas ja valitse "Siirry kansioon".

Vedä ja pudota tiedostosi avautuvassa valintaikkunassa polkukenttään. Tiedoston koko polku tulee näkyviin.

Se on suoraviivainen tapa saada tiedostopolku ja toimii, jos käytät Finderia usein.

4. Käytä päätettä paljastaaksesi tiedostopolun Macissa

Monet päätekomennot edellyttävät, että syötät tiedoston koko polun. Sellaisenaan Terminal-sovellus pystyy näyttämään minkä tahansa koneellasi olevan tiedoston täydellisen polun. Näin se tehdään.

Käynnistä ensin Terminal haluamallasi menetelmällä. Tämä voi olla Spotlightin käyttäminen, sen etsiminen Launchpadissa tai "Applications -> Utilities" -kansion selaaminen ja sen löytäminen sieltä.

Kun pääte avautuu, sinua tervehditään komentokehotteella. Normaalioloissa työskentelet komentorivillä tekstin avulla. Tässä tapauksessa voit vetää ja pudottaa tiedoston terminaaliin, jolloin koko polku tulee näkyviin ikkunaan.

Tämä on yksinkertainen käytettävyysratkaisu, joka säästää muutaman minuutin aikaa. Huomaa, että voit avata minkä tahansa kansion myös terminaalista.

5. Käytä Automator-sovellusta tiedostopolun paljastamiseen Macissa

Tietämättömille Automatorin avulla voit lisätä monia hyödyllisiä ominaisuuksia, jotka eivät ole oletuksena käytettävissä Macissasi. Tässä tapauksessa voit käyttää sitä paljastamaan tiedostopolun Macissa.

Löydät Automator-sovelluksen Sovellukset-kansiosta.

Kun avaat sen, Automator kysyy, minne uusi palvelu luodaan. Tämä voi olla missä tahansa, mutta käytämme oletuskansiota.

Seuraavaksi sinulta kysytään, millaisen asiakirjan haluat luoda. Valitse "Pikatoimi" ja vahvista sitten napsauttamalla Valitse.

Seuraavassa näytössä sinun on asetettava kaksi vaihtoehtoa Automator-ikkunan yläosaan. Lopullisten asetusten pitäisi olla "Työnkulku vastaanottaa nykyiset tiedostot tai kansiot Finderissa".

Kun olet tehnyt tämän, käytä näytön vasemmassa reunassa olevaa Toiminnot-hakukenttää löytääksesi "Kopioi leikepöydälle". Kun olet löytänyt sen, vedä se Työnkulku-paneeliin.

Tässä vaiheessa palvelusi on valmis. Kun olet tallentanut ja nimennyt automaatiosi, palaa Finderiin.

Napsauta tästä hiiren kakkospainikkeella tiedostoa, jonka polun haluat paljastaa, valitse Palvelut ja valitse automaatiosi nimi. Huomaat, että se on myös Pikatoiminnot-alivalikossa.

Automaatio kopioi kyseisen tiedoston koko polun leikepöydälle. Tässä vaiheessa voit liittää sen tekstinä minne haluat paljastaa sen polun.

Automator-menetelmä on tehokas tapa paljastaa tiedostopolku Macissa, ja sinulla on paljon mahdollisuuksia tehdä tiedostopolulla enemmän, kun se on sovelluksessa.

Käärimistä

Se ei ehkä ole jotain, jota kohtaat usein, mutta tiedoston koko polun paljastamisella on useita käyttötarkoituksia. Itse asiassa on olemassa useita tapoja paljastaa tiedostopolku Macissa, ja hyvä uutinen on, että voit valita kulloinkin tarpeisiisi sopivan.

Jos haluat piilottaa tiedostoja, kansioita tai työpöydän kuvakkeita Macissasi tai suojata kansiot sen sijaan salasanalla, meillä on ratkaisuja myös sinulle.

Indeksi
  1. 1. Näytä tiedostopolku Finderissa
  2. 2. Kopioi polun nimi kontekstivalikosta
  3. 3. Käytä "Siirry kansioon" -valikkovaihtoehtoa
  4. 4. Käytä päätettä paljastaaksesi tiedostopolun Macissa
  5. 5. Käytä Automator-sovellusta tiedostopolun paljastamiseen Macissa
  6. Käärimistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up