Kuinka ottaa kuvakaappaus Windowsin kirjautumisnäytöstä

Windowsin kirjautumisnäyttö on lukittu näyttö, joka ohjaa pääsyä käyttäjän työpöydälle eri kirjautumisvaihtoehtojen kautta. Turvallisuussyistä kirjautumisnäytössä ei voi tallentaa kuvakaappauksia useimmilla työkaluilla ja pikanäppäimillä. Tämä artikkeli kattaa käytettävissä olevat Windowsin kirjautumisnäytön kaappaustavat, jotka toimivat Windowsissa.

Lue myös: Windows 11 Snipping Tool ei toimi: 12 mahdollista korjausta

Miksi et voi ottaa kuvakaappausta Windowsin kirjautumisnäytöstä?

Kuvakaappaustyökalujen käytön lisäksi useimmissa PC- ja kannettavan tietokoneen näppäimistöissä on Print Screen -näppäin, jolla voit ottaa kuvakaappauksia työpöydältä. Kaikki nämä menetelmät käyttävät järjestelmäpyyntöä näytön elementtien kaappaamiseen JPEG-kuvan muodossa, joka sitten liitetään ohjelmaan, kuten Paintiin tai Word Processoriin.

Windowsin kirjautumisnäytössä on joitain rajoituksia kuvakaappausten sieppaamiseen Winlogon-nimisellä Run-komennolla, johon pääsee Käynnistä-valikosta. Se hallitsee käyttäjän kirjautumista, uloskirjautumista, käyttäjäprofiilin lataamista, lukitusnäytön tietoja ja todennusta.

On olemassa monenlaisia ​​haittaohjelmia, jotka varastavat salasanasi ja tiedostosi kuvakaappauksista. Tämän seurauksena Winlogonilla on sisäinen mekanismi, joka estää tällaisia ​​työkaluja pääsemästä kirjautumisnäyttöön.

Lue myös: Kuinka muuttaa Windowsin kirjautumisnäytön kuvaa

Kuinka voin tallentaa kirjautumiskuvakaappauksen Windows 10:ssä?

Windows 10:n kirjautumisruutukaappaus koostuu kahdesta osasta: lukitusnäytöstä ja kirjautumisikkunasta salasanalla/PIN-koodilla. Tässä on viimeisimmät tavat tallentaa kuvakaappaukset molemmista näytöistä.

Lukitusnäytön kuvakaappaus Windowsissa

Windowsin lukitusnäyttö koostuu taustakuvasta tai tyhjästä näytöstä, jossa on pikatilasovelluksia ja niiden ilmoituksia. Helpoin tapa ottaa lukitusnäytön kuvakaappaus on käyttää Print Screen -näppäintä työpöydän näytön kaappaamiseen. Se tallentaa kuvakaappauskuvan Windowsin leikepöydälle, joka voidaan kopioida ja liittää myöhemmin Paintiin, Wordiin tai muihin ohjelmiin.

Windows 10 -kirjautumiskuva

Windows 10:n kirjautumisnäyttö tulee näkyviin, kun napsautat lukitusnäyttöä kerran. Tulosta näyttö -komento ei valitettavasti toimi tässä kuvakaappausten kaappaamiseen, koska syötät arkaluontoisia tietoja, kuten salasanoja/PIN-koodeja. Sen sijaan paras tapa kaapata Windows 10 -kirjautumiskuvakaappaus on käyttää alkuperäistä Snip & Sketch -sovellusta, joka on käytettävissä Käynnistä-valikon hakukentästä.

Kun Snip & Sketch -sovellus on auki, valitse viivästetty ajastin leikkaamiseen, joko 3 tai 10 sekuntia, mikä antaa sinulle enemmän aikaa. Käytä pikanäppäimiä Win + L lukitaksesi työpöydän.

Kymmenen sekuntia on juuri tarpeeksi aikaa järjestää Windows 10 -kirjautumisnäyttö, mutta sinun on oltava hieman nopea. Halusitpa sitten esitellä kirjautumistiedot, näyttönäppäimistön, suurennuslasin tai tarraavat näppäimet, kaikki voidaan tallentaa. Snip & Sketch -ikkuna tulee automaattisesti näkyviin 10 sekunnin kuluttua ja tarttuu näyttöön.

Voit valita haluamasi kuvakaappausalueen. Kun olet kirjautunut takaisin työpöydälle, voit tallentaa leikepöydän kuvakaappauksen Paintissa, Wordissa tai muissa työkaluissa.

Windows 11 -kirjautumiskuva

Windows 11 on korvannut Snip & Sketchin uudella Snipping-työkalulla, joka voidaan käynnistää käyttämällä Win + Shift + S. Voit ottaa kuvakaappauksen kirjautumisnäytöstä Windows 11:ssä Snipping-työkalulla ottamalla käyttöön 3, 5 tai 10 sekunnin viive. . Kuva tallennetaan leikepöydälle ja se voidaan kopioida ja liittää Paintiin, Wordiin tai muihin ohjelmiin kirjautumisen jälkeen. Voit myös käyttää Snip & Sketchin (Windows 11:n oletussovellus) viivästettyä ajastinta kuvakaappausten tallentamiseen.

Windowsin etätyöpöydän kuvakaappaus

Sekä Windows 10:ssä että Windows 11:ssä voit käyttää isäntäkoneen etätyöpöytää (RDP) tallentaaksesi vierastietokoneen kuvakaappaukset. Yhdistä isäntälaitteella vieraslaitteeseen samassa IP-osoitteessa/Wi-Fi-verkossa käyttämällä vieraslaitteen nimeä ja muita kirjautumisasetuksia.

Kun pariliitos on muodostettu, käytä seuraavia komentoja ottaaksesi kuvakaappauksia.

 • Ctrl + Alt + PrintScreen kaappaa tavallisen PrintScreen-kuvakaappauksen vieraslaitteesta.
 • Ctrl + Alt + + kaappaa koko isäntänäytön vierastietokoneeseen.
 • Ctrl + Alt + - kaappaa aktiivisen ikkunan isäntänäytöstä vierastietokoneessa.

Mitkä menetelmät eivät enää toimi Windowsin kirjautumiskuvakaappausten tallentamiseen?

Aiemmin oli olemassa muutamia muita ratkaisuja, joilla voit ottaa kuvakaappauksen Windowsin kirjautumisnäytöstä. Windows 11:n ja uusimpien Windows 10 -päivitysten myötä nämä tietoturva-aukot on korjattu. Et voi enää käyttää näitä menetelmiä Windowsin kirjautumiskuvakaappauksen ottamiseksi.

 • Utilman.exe-rekisteriavaimen lisääminen: aivan viime aikoihin asti voit lisätä rekisteriavaimen nimeltä "utilman.exe" HKEY_LOCAL_MACHINE-sovellukseen ja osoittaa sen merkkijonoarvon sijainnin Snipping-työkaluun. Tämä tekisi Snipping-työkalun saataville "Ease of Access" -kohdan kirjautumisnäytön aikana. Nyt kun yrität tehdä tämän, Snipping Tool avautuu hetkeksi, mutta suljetaan sitten automaattisesti ja rekisteriasetus poistetaan automaattisesti.
 • Windowsin pelipalkki: Windowsin pelipalkki on natiivi näytön tallennustyökalu, joka voidaan käynnistää käyttämällä Win + G -näppäinyhdistelmää. Tallennusominaisuus ei kuitenkaan ulotu aina kirjautumisnäyttöön asti.
 • Ulkoinen näytön tallennusohjelmisto: kolmannen osapuolen näytön tallennustyökalut eivät enää pysty kaappaamaan Windowsin kirjautumisnäyttöä.
 • Leikkaustyökalu: Windows Snipping -työkalu on vanhentumassa Windows 10/11:ssä, eikä se enää tue lisäominaisuuksia, kuten kirjautumiskuvakaappauksia.

Windows Login Screenshots -sovellukset

Kirjautumisnäytön näytön kaappaus Windowsissa on varsin hyödyllistä seuraavissa tilanteissa:

 • Taustakuvien ja työpöydän teemojen jakaminen: haluatko tallentaa taustakuvasi ja työpöytäteemasi muiden kanssa? Kunnollinen kirjautumisruutukaappaus on houkuttelevampi, kirkkaampi ja suorempi kuin valokuvaus älypuhelimen kameralla.
 • Ohje-oppaiden sekä kirjallisten ja video-opetusohjelmien luominen Windowsissa: jos käytät Windows-oppaan kattamisen vaiheissa mainittua kirjautumisnäyttöä, on hyödyllistä ottaa kuvakaappauksia päätösruudusta.
 • Ongelmien karttoittaminen: Onko sinulla kirjautumisongelmia salasanaongelmien tai muiden pääsytekijöiden vuoksi? Verkon järjestelmänvalvoja voi ratkaista ongelmasi etänä etätyöpöytäyhteyden kautta nappattujen kirjautumiskuvakaappausten avulla.

Usein Kysytyt Kysymykset

1. Kuinka vaihdan pikatilasovelluksia Windowsin kirjautumisnäytössä?

Voit muuttaa pikatilasovelluksia "Lukitusnäyttö"-valikon vaihtoehdoista. Valitse sähköpostihälytykset, etätyöpöytä, kalenteri, Skype- tai Microsoft Teams -viestit, Microsoft Store, muistilaput ja monet muut.

2. Kuinka ohitan Windowsin kirjautumisnäytön?

Voit kirjautua automaattisesti sisään Windows-tietokoneeseen ohittaaksesi kirjautumisen ja jopa lukitusnäytön tällä automaattisella kirjautumismenettelyllä.

3. Kuinka vaihdan Windows 10/11 -kirjautumisnäytön taustakuvan?

Jos haluat vaihtaa taustakuvan Windows 10/11 -kirjautumisnäytössä, siirry kohtaan "Mukauttaminen -> Teemat ja liittyvät asetukset" Windows 10:ssä ja "Asetukset -> Mukauttaminen -> Tausta" Windows 11:ssä ja lisää valitsemasi taustakuva mistä tahansa kuvasta. .

Etsitkö hyvää taustakuvaa kirjautumisnäytöllesi? Tässä on monia houkuttelevia vaihtoehtoja 4k-muodossa. Voit myös ottaa helposti vierivän kuvakaappauksen Windows 10:ssä, mikä on hyödyllistä koko verkkosivun kuvan saamiseksi.

Indeksi
 1. Miksi et voi ottaa kuvakaappausta Windowsin kirjautumisnäytöstä?
 2. Kuinka voin tallentaa kirjautumiskuvakaappauksen Windows 10:ssä?
  1. Lukitusnäytön kuvakaappaus Windowsissa
  2. Windows 10 -kirjautumiskuva
  3. Windows 11 -kirjautumiskuva
  4. Windowsin etätyöpöydän kuvakaappaus
 3. Mitkä menetelmät eivät enää toimi Windowsin kirjautumiskuvakaappausten tallentamiseen?
 4. Windows Login Screenshots -sovellukset
 5. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. 1. Kuinka vaihdan pikatilasovelluksia Windowsin kirjautumisnäytössä?
  2. 2. Kuinka ohitan Windowsin kirjautumisnäytön?
  3. 3. Kuinka vaihdan Windows 10/11 -kirjautumisnäytön taustakuvan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up