Kuinka poistaa Windows-sovellukset, joita et enää käytä? - Nopeasti ja oikein

Kun haluat vapauttaa tilaa kiintolevyltäsi tai parantaa tietokoneesi suorituskykyä, on aina kätevää poistaa Windowsin sovellukset ja ohjelmat, joita et enää käytä. Voit tehdä sen useilla eri tavoilla. Seuraavassa artikkelissa opit eri tapoja poistaa ohjelman ja mitä tehdä, jos et voi poistaa ohjelman asennusta.

Indeksi

  Kun poistat sovelluksen Windowsissa, poistetaanko kaikki sen tiedostot?

  Kun poistat sovelluksen windows käyttöjärjestelmä kaikki kansiot ja tiedostot katoaa tietokoneeltasijoissakin sovelluksissa ennen asennuksen poistamisen jatkamista voit valita ruudun, jossa kysytään, haluatko poistaa ohjelmassa tekemäsi määritykset.

  Jos valitset ruudun, ne häviävät kokonaan sovellustiedostot tietokoneellesi ja jos et, siellä on kansio, jossa on joitakin tiedostoja, jotta kun haluat asentaa ohjelman uudelleen tietokoneellesi, sille tekemäsi asetukset eivät vaurioidu. Samalla tavalla, kun poistat pelin, he jättävät kansion, jossa on tallennetut pelit ja siihen tekemäsi säädöt, jotta tietoja ei menetä, kun haluat asentaa sen uudelleen ja pelata uudelleen.

  Kuinka voit poistaa sovelluksia Windowsissa?

  Mahdollisesti haluat poistaa sovelluksen tai pelin säästääksesi muistitilaa tietokoneellasi tai lisätäksesi suorituskykyä. Onneksi on olemassa useita tapoja poistaa ne sovellukset tai pelit, joita et enää halua tietokoneellasi. Alla näytämme sinulle joitain nämä:

  Ohjauspaneelista

  1. Kun siirryt ohjauspaneeliin, tämä vaihtoehto sijaitsee Windowsin käynnistyksen oikeanpuoleisessa paneelissa.
  2. Kun ohjauspaneelin ikkuna tulee näkyviin, napsauta 'Ohjelmat' ja sitten ohjelmat ja ominaisuudet.
  3. Kun olet sisällä, näet luettelon tietokoneellesi asennetuista sovelluksista ja peleistä, valitse se, jonka haluat poistaa hiiren oikealla painikkeella ja poista se.

  Ajan myötä vuonna tulevia päivityksiä Windows-käyttöjärjestelmissä suoritettavat toiminnot voivat päätyä poistamaan vaihtoehdon ohjauspaneelista, koska konfiguroinnin kautta on helpompaa ja opettavampaa tehdä säätöjä tietokoneeseen.

  Kohdassa "Ohjelmat ja ominaisuudet"

  Jos haluat poistaa sovelluksia tai pelejä käyttämällä ohjelmat ja ominaisuudet -vaihtoehtoa, sinun on toimittava seuraavasti:

  1. Avaa Windowsin käynnistys ja napsauta oikealla puolella "Asetukset".
  2. Kun olet Windows-kokoonpanon sisällä, valitse "Sovellukset" -vaihtoehto ja sitten sovelluksia ja ominaisuuksia.
  3. Navigoi alas ja näet tietokoneellesi asennetut sovellukset, napsauta hiiren kakkospainikkeella poistettavaa ja valitse Poista.

  poistaa windows-sovellukset

  Aloitusvalikkoon siirtyminen

  Kun käytät sovellusta hyvin usein, ne lisätään automaattisesti aloitusvalikkoon, jotta voit käyttää niitä nopeammin. Kun haluat poistaa sen, toimi seuraavasti:

  1. Avaat Käynnistä-valikon työpöydän vasemmasta alakulmasta.
  2. Sovellukset näkyvät vasemmassa paneelissa, napsauta hiiren kakkospainikkeella poistettavaa sovellusta ja valitset ominaisuudet.
  3. Näyttöön tulee ikkuna, jossa siirryt hiirellä alas asennuksen poistovaihtoehtoon poistaaksesi sovelluksen tietokoneeltasi.

  Miksi et voi poistaa ohjelmaa Windowsissa?

  Jos et voi poistaa ohjelmaa, se voi johtua siitä, että ohjelmassa tai pelissä on jonkinlainen suojaus tai että tietokoneessasi on haitallinen tiedosto tai virus. poista nämä ohjelmat tai pelit On parasta asentaa tietokoneellesi ohjelma, joka voi poistaa minkä tahansa sovelluksen. Jos et halua asentaa ohjelmia tietokoneellesi, jotta ne eivät vie tilaa kiintolevyltäsi, voit ajaa ohjelmia USB-muistitikulta.

  Nämä sovellukset ovat yleensä maksullisia, mutta niissä voi olla a Ilmainen kokeilu muutaman päivän, joka riittää, jotta voit poistaa ne ohjelmat tai pelit, joita et enää halua tietokoneeltasi, joitain näistä sovelluksista ovat: App Falcon tai Revo Uninstaller. Jos ongelma johtuu haitallisesta tiedostosta tai viruksesta, sinun tulee tarkistaa tietokoneesi virustorjuntaohjelmalla.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up