Kuinka testata RAM-muistin suorituskykyä Windows-tietokoneellasi

RAM-muistin suorituskyvyn testaamiseen tietokoneessa liittyy kaksi järjestelmämuistin näkökohtaa: nopeus ja vakaus. Edellinen kertoo, kuinka nopeasti RAM-muistisi voi käyttää ja siirtää tietoja suorittimen ja muiden komponenttien välillä. Jälkimmäinen määrittää, kuinka luotettavasti RAM voi toimia ilman virheitä, kaatumisia tai jumittumista. Tämä opas tutkii, miten voit testata RAM-muistin suorituskykyä Windows-tietokoneellasi sekä sisäänrakennetuilla työkaluilla että ulkoisilla menetelmillä.

Tarkista RAM-muistin käyttö Task Managerissa

On erittäin helppoa tarkistaa RAM-muistin käyttö Windowsissa Task Managerin avulla. Avaa se tehtäväpalkista tai käytä Ctrl + Shift + Esc. Mene Esitys -> Muisti, josta löydät kaikki olennaiset RAM-suorituskykyäsi koskevat tilastot. Tarkista seuraavat asiat:

 • RAM-muistin nopeus, jonka pitäisi olla jotain 2667 MHz
 • Kuinka paljon RAM-muistia on Käytössä vs. Saatavilla.
 • The Välimuistissa RAM-muistin käyttö GB.

Kärki: Oletko huolissasi Windowsin työpöytäsovellusten suuresta muistin käytöstä? Opi ratkaisemaan se.

Suorita muistin diagnostiikkatesti

Windows tarjoaa sisäänrakennetun työkalun nimeltä Windows Memory Diagnostic, joka sijaitsee System32-kansiossa. Tämä työkalu voi tunnistaa muistiongelmia ja arvioida RAM-muistin suorituskykyä. Avaa se joko suoraan Windows-hausta tai kirjoittamalla mdsched-komento Cmd:ssä.

Molemmissa tapauksissa järjestelmä kehottaa sinua välittömästi käynnistämään tietokoneen uudelleen. Se antaa kaksi vaihtoehtoa: Käynnistä uudelleen nyt ja Tarkista ongelmat, kun seuraavan kerran käynnistän tietokoneen.

Kun tietokone käynnistyy uudelleen, se suorittaa nopeustestejä ja muistitarkistuksia taustalla, mikä kestää useita minuutteja.

Kun tietokoneesi käynnistyy uudelleen, avaa Event Viewer -sovellus ja siirry kohtaan Tapahtumien katseluohjelma (paikallinen) -> Windowsin lokit -> Järjestelmä. Napsauta hiiren kakkospainikkeella avataksesi löytö valikko ja kirjoita "MemoryDiagnostics-Results". Tulos osoittaa mahdolliset muistivirheet ja kuinka hyvin tai huonosti RAM-muistisi toimii.

Kärki: opettele määrittämään RAM-asema ja käyttämään sitä Windowsissa lisätallennustilan hankkimiseksi.

Tarkista RAM-muistin suorituskyky Windowsin pelipalkin avulla

Windowsin pelipalkki (aiemmin Xbox Game Bar) on kätevä työkalu, joka menee peleihin pidemmälle. Se voi myös valvoa RAM-muistin käyttöä, kun selaat Internetiä tai työskentelet vaativien sovellusten, kuten Adobe Premiere Pron, kanssa. Tämä on loistava valinta Jos haluat tehdä RAM-suorituskykytestin verkossa lataamatta ohjelmistoa tai maksamatta RAM-arvioinnista.

Avaa pelipalkki Windows-haulla tai Win + G:llä riippumatta siitä, mitä teet tietokoneellasi. The Esitys widget-näytöt RAM ja VRAM käyttö prosentteina kokonaismuistista, sekä prosessori, GPUja FPS tiedot.

Hyvä tietää: kuinka paljon RAM-muistia voit lisätä tietokoneellesi ilman ongelmia? Meillä on vastauksia Windowsille, Linuxille ja Macille.

Performance Monitorin käyttö

Windowsissa on toinen erinomainen apuohjelma, Performance Monitor, joka antaa erittäin yksityiskohtaisen arvion RAM-muistin suorituskyvystä. Avaa se Haku-valikosta tai kirjoittamalla perfmon -kenttään Juosta komento, Win + R.

Alla Esitys -> MuistiEtsi % sitoutuneita tavuja käytössä ja Käytettävissä Mt.

Tarkemman analyysin saamiseksi mene pidemmälle Tiedonkeruusarjat -> Järjestelmä -> Järjestelmän suorituskyky (oikealla puolella) ja napsauta hiiren kakkospainikkeella alkaa. Se tallentaa raportin alle C:\Perflogsja voit avata sen Windows-kansiosta selaimen, kuten Chromen, Firefoxin tai Edgen, kautta.

Järjestelmän suorituskykyraportti perehtyy syvälle RAM-muistin käyttöön ja kertoo sinulle huippuprosessi ja lukea kirjoittaa arvot. Jos siirryt raportissa alemmas, näet käytettävissä olevat sovellukset ja kuinka paljon RAM-muistia kuluu sovelluskohtaisesti.

Kärki: tarkista RAM-muistin kunto Windowsissa, jos laite ei toimi hyvin.

Testaa RAM-muistin suorituskykyä arviointityökalulla

Windowsin alkuperäisten menetelmien lisäksi voit käyttää monia erilaisia ​​ulkoisia työkaluja RAM-muistin suorituskyvyn testaamiseen.

MemTest64 on yksi parhaista RAM-arviointityökaluista Windows-käyttäjille 64-bittisessä järjestelmässä. Se on helppo asentaa ja täysin ilmainen. Klikkaus Aloita testi. On suositeltavaa testata RAM-muistin suorituskyky huippuarvoilla, joten sinun kannattaa valita Testattu arvo as Enimmäismääräjonka pitäisi Juokse loputtomasti.

Kun testi on suoritettu muutaman minuutin ajan, napsauta Lopeta testi. Näet kuluneet sekunnit vasemmassa sarakkeessa. Työkalu suorittaa erilaisia ​​RAM-suorituskykytestejä lataamalla näytetestimalleja. Jos virheitä ilmenee, se näyttää ne.

Huomautus: jos käytät 32-bittistä konetta, käytä MemTest86 sen sijaan.

Ensiluokkaisista RAM-suorituskykytyökaluista suositellaan seuraavia:

 • AIDA64 Extreme: se antaa laajan valikoiman RAM-suorituskykytestejä, mukaan lukien muistitestit (luku, kirjoitus, kopiointi). AIDA64 Extreme avulla ymmärrät, kuinka hyvä tietokoneesi RAM on muihin laitteisiin verrattuna. (Hinta: 59,95 $ / 3 PC:tä pysyvä lisenssi)
 • PassMark-suorituskykytesti: Tämä PassMark työkalu on ollut standardi tietokoneiden suorituskyvyn testausalalla 90-luvulta lähtien. Se myös vertaa RAM-muistiasi maailman parhaisiin lopputuloksilla. (Hinta: 27,20 $/1 PC:n pysyvä lisenssi)

Varoitus: Näiden ulkoisten RAM-arviointityökalujen käyttö voi lämmittää tietokonettasi. Opi jäähdyttämään korkeaa suorittimen lämpötilaa.

Mitä tehdä, jos RAM-muistin suorituskykytesti epäonnistuu

RAM on laite, joka joko toimii tai ei. Arviointityökalut voivat osoittaa nämä virheet helposti. On kuitenkin tilanteita, joissa testi voi epäonnistua, mikä osoittaa, että RAM-muistissa on ongelmia. Noudata alla olevia menettelyjä:

 • Pienennä RAM-välimuistia: ilmainen Microsoft-apuohjelma nimeltä RAMMap voi auttaa.
 • Suorita Levyn puhdistus: Windowsin levyn puhdistaminen ja sen jälkeen puhdas käynnistys voi ratkaista monia hitaita PC-ongelmia.
 • Sammuta an ylikuumentunut laite: prosessori voi kestää hieman lämpöä, mutta jos tietokoneesi on erittäin kuuma ja näyttö jäätyy, on parempi lopettaa testi välittömästi. Käytä tarvittaessa tietokoneen virtapainiketta.
 • Aseta RAM-moduulit takaisin paikoilleen: tämä koskee vain niitä ääritapauksia, joissa et voi ymmärtää, miksi RAM toimii väärin, vaikka arviointityökalut eivät näytä virheitä. Avaa emolevy ja aseta RAM-moduulit takaisin. Saatat tarvita ammattiapua, jos tällainen siirto mitätöisi kannettavan tietokoneen valmistajan takuun.

Jos teet paljon graafisesti intensiivistä työtä laitteellasi, sinun kannattaa harkita VRAM-muistin lisäämistä. RAM-muistin suorituskyky riippuu myös käytössä olevien muistikanavien määrästä, ja siinä kaksikanavaiset RAM-muistit tulevat kuvaan.

Indeksi
 1. Tarkista RAM-muistin käyttö Task Managerissa
 2. Suorita muistin diagnostiikkatesti
 3. Tarkista RAM-muistin suorituskyky Windowsin pelipalkin avulla
 4. Performance Monitorin käyttö
 5. Testaa RAM-muistin suorituskykyä arviointityökalulla
 6. Mitä tehdä, jos RAM-muistin suorituskykytesti epäonnistuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up