Kuinka rajoittaa pääsyä Windowsin hallintatyökaluihin

Windowsissa on useita hallintatyökaluja, ja käytön ja hallinnan helpottamiseksi ne ovat kaikki käytettävissä yhden ikkunan kautta, jonka nimi on osuvasti "Hallintatyökalut" Ohjauspaneelissa. Hallintatyökalut-osion apuohjelmat, kuten paikallinen suojauskäytäntö, tietokoneen hallinta, komponenttipalvelut jne., ovat erittäin tehokkaita ja voivat tehdä melkein mitä tahansa järjestelmän kokoonpanojen muuttamisesta rajoitusten poistamiseen.

Jos olet Windowsin järjestelmänvalvoja, on luonnollista, että haluat estää käyttäjiä pääsemästä helposti hallintatyökaluihin. Tämä rajoitus auttaa estämään käyttäjiä pääsemästä käsiksi kaikkiin hallintatyökaluihin helposti.

Kuten useimmat Windowsin asiat, voit rajoittaa tai poistaa käytöstä hallintatyökaluja ryhmäkäytäntöeditorin tai Windowsin rekisterin avulla. Jos sinulla on pääsy ryhmäkäytäntöeditoriin, on suositeltavaa käyttää sitä tehtävän suorittamiseen, koska se on helpompi hallita.

Käytä ryhmäkäytäntöeditoria

Voit poistaa hallintatyökalut käytöstä ryhmäkäytäntöeditorilla painamalla "Win + R", kirjoittamalla gpedit.msc ja painamalla Enter-painiketta avataksesi Windowsin ryhmäkäytäntöeditorin.

Kun ryhmäkäytäntöeditori on avattu, siirry seuraavaan kansioon.

Käyttäjämääritykset -> Hallintamalli -> Ohjauspaneeli

Etsi nyt käytäntö "Piilota tietyt ohjauspaneelin kohteet" ja kaksoisnapsauta sitä avataksesi käytäntöasetusten ikkunan.

Valitse tässä ikkunassa valintanappi "Käytössä". Vaikka olet nyt ottanut käytännön käyttöön, et ole määrittänyt sitä poistamaan hallintatyökaluja käytöstä. Napsauta Asetukset-paneelin alla olevaa Näytä-painiketta.

Yllä oleva toiminto avaa "Näytä sisältö" -ikkunan. Valitse tästä tyhjä tyhjä ja kopioi ja liitä siihen seuraava rivi. Kun olet lisännyt rivin, napsauta "Ok" -painiketta vahvistaaksesi muutokset.

Microsoft.AdministrativeTools

Napsauta tässä pääikkunassa "Ok" -painiketta tallentaaksesi muutokset. Siinä on kaikki tekemistä. Käynnistä vain järjestelmä uudelleen, etkä enää näe Hallintatyökalut-vaihtoehtoa Windowsin Ohjauspaneelissa.

Windowsin rekisterieditorin käyttö

Jos sinulla ei ole pääsyä ryhmäkäytäntöeditoriin, voit saavuttaa saman käyttämällä Windowsin rekisterieditoria. Aloita painamalla "Win + R", kirjoittamalla regedit ja painamalla Enter-painiketta avataksesi rekisterieditorin.

Siirry tässä seuraavaan näppäimeen.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced

Vieritä nyt vasemmassa ruudussa, etsi arvo "StartMenuAdminTools" ja kaksoisnapsauta sitä. Jos et löydä vastaavaa avainta, luo uusi DWORD-arvo tällä nimellä napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla vaihtoehto "Uusi -> DWORD-arvo".

Yllä oleva toiminto avaa "Muokkaa DWORD-arvoa" -ikkunan. Syötä tähän arvotiedot muodossa "0" ja tallenna muutokset napsauttamalla "Ok"-painiketta.

Jos haluat koskaan palauttaa muutokset, muuta vain arvoksi "1" ja olet valmis.

Siinä kaikki, ja Windowsin hallintatyökalujen poistaminen käytöstä on niin helppoa. Tämä ei tietenkään ole idioottivarma tapa rajoittaa käyttäjiä täysin käyttämästä hallintatyökaluja, mutta se vaikeuttaa kaikkien näiden tehokkaiden työkalujen käyttöä.

Toivottavasti se auttaa, ja kommentoi alla ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi tämän yksinkertaisen menetelmän käytöstä hallintatyökalujen poistamiseen Windowsissa.

Indeksi
  1. Käytä ryhmäkäytäntöeditoria
  2. Windowsin rekisterieditorin käyttö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up