Mikä SSD -asema on parempi: SATA tai PCIe, M.2 tai U.2, NVMe tai SATA Express?

Minkä tyyppisiä SSD-levyjä on olemassa (M.2 tai U.2, NVMe tai SATA) ja mikä SATA- ja PCIe-liitännöistä on parempi, nopeampi tai halvempi

Perinteisiä kiintolevyjä korvaavat SSD-levyt ovat ehkä tärkein innovaatio tietokoneille viime vuosina. SSD-levyn ansiosta mikä tahansa tietokone käynnistyy ja ohjelmien lataaminen on huomattavasti nopeampaa, vaikka se olisi vanha.

Tähän mennessä tekniikka on edennyt siihen pisteeseen, että se tarjoaa erilaisia ​​vaihtoehtoja yksinkertaiselle SATA SSD: lle: voimme itse asiassa löytää M.2 SATA ja uusi NVMe, jotka hyödyntävät PCI-Express-paikan nopeutta saavuttaakseen luku- ja kirjoitusnopeuksia, joita ei ole ennen nähty muilla levytyypeillä.

Vaikka toisessa artikkelissa olimme nähneet parhaat SSD -asemat, tässä näemme eroja erityyppisten SSD-levyjen välillä että tiedät kumpi näistä kahdesta tyypistä on parempi tapauksesta riippuen.

LUE MYÖS: Pidä tietokoneesi SSD nopeana; vaihtoehdot Windows 10: ssä ja 11: ssä

Indeksi

  Mikä on SATA SSD?

  SATA (Sarja -ATA) on yhteystyyppi, jota SSD-levyt käyttävät tietojen vaihtamiseen järjestelmän kanssa. Tämäntyyppinen liitäntä tehdään a SATA kaapeli, joka yhdistää yhteensopivan levyn emolevyyn sopivien porttien kautta.
  Tämän tyyppistä liitäntää käytetään sekä perinteisille mekaanisille levyille että 2,5 tuuman SSD-levyjen liittämiseen; käyttämällä SATA SSD -levyä saamme varmasti suuremmat nopeudet kuin mekaaninen levy (jopa 600 Mt sekunnissa SATA 3: n kanssa).

  Kapean SATA-kaapelin lisäksi meidän on myös kytkettävä sähköjohtoa: se on saatavana suoraan tietokoneen virtalähteestä.

  Mikä on M.2 SATA?

  Klassisen SATA (kaapeli) -tekniikan ensimmäinen kehitys onM.2 SATA, logiikkakortti, joka liitetään suoraan emolevyyn ilman kaapeleita.
  Tämän kortin kanssa meidän ei enää tarvitse käyttää SATA-kaapeleita, koska kaikki kulkee siinä olevien kontaktien kautta. Nopeus on identtinen perinteisen SSD -levyn kanssa, jos hyödynnämme sitä SATA 3 protokollana (600 Mt / s), mutta joissakin emolevyissä on mahdollista käyttää SATA Express -palvelua suuremman siirtonopeuden saavuttamiseksi (jopa 2 Gt sekunnissa).

  Huomaa, että näissä M.2 -korteissa on kaksi "hammasta" koskettimissa, joten voit tunnistaa ne nopeasti verrattuna malleihin, jotka tukevat PCIe: tä (josta keskustelemme seuraavassa luvussa).

  Mikä on M.2 PCIe (NVMe)?

  PC:n sisäisten muistien suurin kehitys on epäilemättäM.2 PCIe, Tunnetaan myös NVMe.
  Tämä kortti käyttää protokollaa PCI Express liittämistä varten, jolloin saavutetaan huomattavasti SATA-yhteyksiä suuremmat nopeudet (jopa SATA Expressiä suuremmat).

  Jos protokollaa käytetään PCI Express 3.0 x4 suurin siirtonopeus on n 4 Gt sekunnissa; jos sen sijaan hyödynnämme PCI Express 4.0 x4 siirtonopeus kasvaa n 8 Gt sekunnissa, erittäin korkea arvo (ymmärtääkseen lähes 8 kertaa nopeammin kuin klassinen SATA SSD, joka on kytketty kaapelilla).

  Näissä M.2 -korteissa on vain yksi "hammas" koskettimissa, joten ne on helppo tunnistaa verrattuna M.2 SATA -korttiin.
  LUE MYÖS: Mitä M.2 -SSD -levyt ovat, miten ne asennetaan ja mistä niitä saa

  Mitä eroa on M.2:lla ja U.2:lla?

  M.2 ("M kohta kaksi") e U.2 ("U kohta kaksi") ovat määrittämiensä tekijöiden vakioita muoto, SATA- ja PCIe -laitteiden koko ja asettelu. M.2 on kortin muodossa ja on tällä hetkellä yhteensopivin, joten suositeltava. Sen sijaan U.2 tunnistaa NVMe-liittimen 2,5 tuuman levyille, joka on suunniteltu tarjoamaan suurempaa kapasiteettia liiketoimintaympäristössä hyödyntämällä NVMe: n nopeuksia.
  Itse asiassa U.2 on samanlainen kuin SATA, mutta kaapeli on paljon leveämpi ja mahdollistaa sen M.2 NVMe:n nopeudet (eli 4 Gt sekunnissa).

  Tämä muotokerroin on harvinainen kotiympäristössä, koska M.2:t ovat enemmän kuin tarpeeksi korkean suorituskyvyn ja erittäin mielenkiintoisten kapasiteettien (jopa 1 tai 2 TB) saavuttamiseen. U.2:lla saamme kapasiteettia yli 4 TB, mutta tällä hetkellä tämän tyyppisiä levyjä ne ovat niin kalliita, että ne ovat saatavilla vain palvelimille tai yrityskäyttäjille.

  Ostoopas

  Kun olemme nähneet tarkasti SSD:n eri kehitysversioiden väliset erot, katsotaan yhdessä parhaat mallit, joita voit ostaa Amazonista, joka on aina ollut PC-elektroniikkakomponenttien vertailukohta.

  Parhaat 2,5 tuuman SATA SSD -levyt

  Paras M.2 SATA

  Paras M.2 (NVMe) PCIe 3.0 x4

  Paras M.2 (NVMe) PCIe 4.0 x4

  Paras U.2 NVMe

  Päätelmät

  Yhteenvetona voidaan todeta, että nopeimmat muistit ovat NVMe PCIe, jota tukevat kaikki uusimman sukupolven emolevyt. Jos meillä on vanha PC, jossa on M.2, kannattaa tarkistaa käyttöohjeesta, onko se yhteensopiva SATA:n vai PCIe:n kanssa, koska molemmat tekniikat olivat olemassa aiemmin.

  Jos toisaalta meillä on tietokone ilman M.2-paikkaa, suosittelemme ostamaan perinteisen 2,5 tuuman SSD-levyn, saat sellaisen silti. suurempi nopeus kuin mekaaninen levy (nyt todella liian hidas nykyisille käyttöjärjestelmille ja ohjelmille).

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up