Näytönohjainohjaimen puhdas asennus Windowsissa

Grafiikkakorttien asentaminen voi olla hieman hankalaa. Tehonkulutuksesta tietokoneen fyysiseen tilaan, se ei ole niin helppoa kuin yksinkertaisesti ostaa tehokkain kortti ja asentaa se harkitsematta. Ohjaimet tekevät koko asennuksesta hieman monimutkaisemman, ja joskus huomaat, että haluat puhdistaa näytönohjaimen kokonaan. Vaikka GPU: n kaikki komponentit on mahdollista tarkistaa ja poistaa ohjaimista ohjelmistoihin, on paljon helpompi tapa varmistaa, että kaikki poistetaan.

Indeksi

  Miksi haluat tehdä tämän?

  Ennen kuin selitämme miten, puhutaanpa siitä, miksi haluat ehkä asentaa näytönohjainohjaimen puhtaasti. Vaikka se ei ole toiminta, jonka näette tekevän joka päivä, on olemassa useita tilanteita, joissa haluat harkita GPU-ohjaimien siistin sijoittamista.

  Ensinnäkin, sinulla voi olla ongelmia nykyisten ohjaimesi kanssa. Ehkä ne kaatuvat sinuun tai jopa aiheuttavat koko tietokoneesi kaatumisen tai BSOD: n. Jos näin tapahtuu sinulle, nykyisten ohjaimien uusien versioiden asentaminen voi auttaa.

  Vaihtoehtoisesti uudet ohjaimet voivat aiheuttaa ongelmia riippumatta siitä, mitä teet. Tässä tapauksessa kannattaa ehkä palata vanhempiin ohjaimiin. Ohjainten palauttaminen voi toimia, mutta tämä varmistaa vanhempien ohjainten täydellisen siivoamisen ja uudelleenasennuksen.

  Joskus sinulla ei ole ajuriongelmia, mutta ostit uuden näytönohjaimen. Siksi ennen uuden kortin asentamista tietokoneeseen voit puhdistaa tietokoneesi kaikista vanhaan korttiin liittyvistä ohjaimista. Voit sitten asentaa uuteen järjestelmään.

  Kuinka tehdä se

  Joten miten teet uuden grafiikkaohjaimen asennuksen?

  Kokoonpano

  Varmista ensin, että sinulla on asennettava grafiikkaohjain valmis, vaikka tavoitteesi olisi yksinkertaisesti asentaa sama ohjain uudelleen. Koska tämä menetelmä puhdistaa kaiken, tarvitset kopion asennettavista ohjaimista prosessin loppuun saattamiseksi. On paljon helpompaa, jos sinulla on tällaiset ohjaimet valmiina, jotta voit asentaa ne heti, kun puhdistus on valmis.

  Kun olet saanut ohjaimet valmiiksi, tarvitset myös Näytä ohjaimen asennuksen poisto-ohjelma . Tämä on avainohjelma, joka tekee kuljettajaohjelmiston puhdistamisesta helppoa. Se on yhteensopiva nVidian, AMD: n ja Intelin kanssa, joten älä huoli.

  Siivous

  Kun olet ladannut ohjaimet ja näytönohjaimen asennuksen poisto-ohjelman, käynnistä tietokone uudelleen vikasietotilassa. Jos sinulla on ongelmia tämän kanssa, voit lukea aiheesta oppaamme. Koska kuitenkin olet edelleen Windows-käyttöjärjestelmän sisällä, yksinkertaisin tapa on suorittaa MSConfig-menetelmä.

  Kirjoita ensin MSConfig hakuun ja napsauta näkyviin tulevaa ohjelmaa.

  Näytönohjainohjaimen puhdas asennus Windowsissa

  Siirry Käynnistys-välilehdelle. Täältä löydät "Safe boot" -valintaruudun. Valitse tämä ruutu ja jatka "Minimi" -vaihtoehtoa. Kun napsautat OK, tietokoneesi kysyy, haluatko käynnistää sen uudelleen. Jos haluat mennä suoraan siivoamaan, hyväksy tämä. Muussa tapauksessa, jos sinulla on töitä viimeistelyyn ja tallentamiseen, lykätä työtä ja käynnistä tietokone uudelleen itse.

  Näytönohjainohjaimen puhdas asennus Windowsissa

  Kun siirryt vikasietotilaan, etsi ja suorita Display Driver Uninstaller.

  Näytönohjainohjaimen puhdas asennus Windowsissa

  Vaihtoehdot

  Yllä olevan postilaatikon avulla voit valita asentamasi näytönohjaimen toimittajan. Varmista, että siinä näkyy oikea näytönohjaimen myyjä, jotta voit osoittaa oikein heidän ohjaimet!

  Poistovaihtoehdot ovat itsestään selviä. Voit poistaa tietokoneen ja käynnistää sen uudelleen, poistaa sen ilman uudelleenkäynnistystä, sitten poistaa asennuksen ja sammuttaa sen (uuden kortin asentamiseksi). Se, että Display Driver Uninstaller käynnistää tietokoneen uudelleen, helpottaa uudelleenkäynnistämistä normaaliin Windowsiin uusien ohjainten asentamiseksi, mikä tekee siitä vankan vaihtoehdon.

  Jotta Windows Update ei keskeytä puhtaan ohjaimen asennusta omilla ohjaimillaan, Display Driver Uninstaller lopettaa automaattisesti Windows-näytönohjainohjainten päivityksen. Tämä tarkoittaa, että voit asentaa haluamasi ohjaimet vapaasti sen sijaan, mitä Windows ajattelee haluavansa. Jos haluat mieluummin pitää tämän ominaisuuden käytössä, ota se käyttöön napsauttamalla tätä painiketta.

  Kun olet valmis, valitse luotava vaihtoehto. Display Driver Uninstaller poistaa ohjaimet ja ohjelmistot tietokoneeltasi. Kun olet valmis, voit asentaa uudet ohjaimet ja aloittaa alusta tyhjällä taululla. Muista, että sinun on myös nollattava näytönohjaimelle määritetyt asetukset.

  Tee puhdas pyyhkäisy

  Joillekin käyttäjille uusi ohjaimen asennus on avain ongelmien ratkaisemiseen. Vaikka teet kaiken käsin, mikään ei voita nopeaa ja tehokasta menetelmää napin painalluksella.

  Onko kuljettaja koskaan asentanut uudelleen hänelle korjattuja tietokoneongelmia? Kerro meille alla.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up