Kuinka lukita tietokone etänä Windows 10: ssä

Windows 10: ssä on pieni ominaisuus, jonka avulla voit paitsi seurata laitettasi myös lukita sen etäyhteyden kautta. Tämä ominaisuus on hyödyllinen, jos laitteesi katoaa tai varastetaan. Onneksi Microsoftin avulla on helppo seurata ja lukita liitettyä laitetta tarvittaessa ja tarvittaessa.

Indeksi

  Ota Find My Device käyttöön Windows 10: ssä

  Ennen kuin voit löytää Windows 10 -laitteesi, sinun on kirjauduttava järjestelmään Microsoft-tilillä ja otettava sitten käyttöön Etsi laite. Tämä on toiminto, jonka avulla voit lukita laitteen.

  Jos käytät järjestelmääsi paikallisena käyttäjänä, avaa Asetukset-sovellus, siirry kohtaan "Tilit -> Omat tietosi" ja napsauta "Kirjaudu sisään Microsoft-tilillä". Seuraa nyt ohjatun toiminnon ohjeita tilin linkittämisprosessin loppuun saattamiseksi. Kun olet linkittänyt järjestelmän Microsoft-tiliin, laite näkyy Microsoft Devices -sivulla.

  Liittyvät Kuinka pyyhkiä Windows-tietokone etänä

  Kun olet valmis, voit nyt ottaa käyttöön laitteeni hakutoiminnon. Yleensä Etsi laite -ominaisuus aktivoituu automaattisesti, jos valitsit yksityisyyden oletusasetukset asennettaessa tai päivitettäessä Windows 10 -käyttöjärjestelmää. Jos ei, sinun on otettava ominaisuus käyttöön manuaalisesti.

  1. Voit tehdä tämän avaamalla asennussovelluksen uudelleen ja siirtymällä kohtaan Päivitys ja suojaus -> Etsi laite. Vasemmassa ruudussa näet, että "Etsi laite" -asetuksena on "Pois". Muuta sitä napsauttamalla "Muuta" -painiketta.

  Kuinka lukita tietokone etänä Windows 10: ssä

  2. Aseta kytkin kohtaan "Tallenna laitteen sijainti säännöllisesti" asentoon ON. Näin se näyttää Asetukset-sovelluksessa sijainnin seurannan käyttöönoton jälkeen.

  Kuinka lukita tietokone etänä Windows 10: ssä

  Tästä lähtien Windows 10 lähettää ajoittain sijaintitietoja Microsoftille, jotta se voi löytää laitteesi tarvittaessa. Kun Windows 10 päivittää sijaintitiedot, näet tehtäväpalkissa sijaintikuvakkeen.

  Etsi ja lukitse Windows 10 -laitteesi

  Kun olet määrittänyt seurannan onnistuneesti, voit seurata Windows 10 -laitettasi ja estää sen suoraan Microsoftin laitesivulta. Prosessi on hyvin samanlainen kuin Android-laitteen seuranta Google-tilisi kautta.

  1. Aloita siirtymällä sivulle Microsoft-laitteet . Tämä on sivu, jossa Microsoft listaa kaikki laitteesi, jotka on linkitetty tiliisi. Etsi laitteesi ja napsauta "Näytä tiedot" -linkkiä.

  Kuinka lukita tietokone etänä Windows 10: ssä

  2. Laitetietosivulla Microsoft näyttää paljon tietoja, kuten laitteen suojaustilan, levytilan, Windows-päivityksen tilan, BitLocker-salauksen tilan ja niin edelleen. Koska haluamme etsiä laitteemme, napsauta "Etsi laite" -linkkiä.

  Kuinka lukita tietokone etänä Windows 10: ssä

  3. Heti kun napsautat linkkiä, Microsoft yrittää saada sijaintitietosi. Windows 10 näyttää myös ilmoituksen siitä, että järjestelmänvalvoja käyttää laitteen nykyistä sijaintia. Jos Microsoft ei voi saada nykyisiä sijaintitietojasi, koska laitteesi ei ole yhteydessä Internetiin tai jostain syystä, se näyttää viimeisen tunnetun sijainnin.

  Kuinka lukita tietokone etänä Windows 10: ssä

  4. Sijainnin tarkkuus vaihtelee laitteen sijainnin ja Internet-yhteyden tyypin mukaan.

  Liittyvät Kuinka asentaa Microsoft Store -sovellukset Windows 10: een etänä

  5. Lukitse laite napsauttamalla "Lukitse" -painiketta oikeassa yläkulmassa.

  Kuinka lukita tietokone etänä Windows 10: ssä

  6. Napsauta ponnahdusikkunassa Seuraava-painiketta ja Microsoft lukitsee laitteen.

  Kuinka lukita tietokone etänä Windows 10: ssä

  Jos laite on yhteydessä Internetiin, se estetään välittömästi. Muussa tapauksessa se estetään, kun seuraavan kerran muodostat yhteyden Internetiin. Kun laite on lukittu, se voidaan avata vain syöttämällä Microsoft-tilin salasana.

  Huomaa, että kun avaat laitteen lukituksen, sinun on nollattava Microsoft-tilisi salasana. Lisäksi, jos Microsoft havaitsee epäilyttävän käyttäytymisen, se voi pyytää sinua vahvistamaan sen lähettämällä linkin vaihtoehtoiseen sähköpostiosoitteeseesi tai yksilöllisen koodin rekisteröityyn matkapuhelinnumeroon.

  Tämä ei tietenkään ole typerä tapa, ja monia asioita voi mennä pieleen kadonneen laitteen seurannassa ja lukitsemisessa. Pidä aina varmuuskopio kaikista tärkeistä tiedoista. Salaa tärkeät ja arkaluontoiset tiedostot, jos mahdollista, jotta ne eivät joutuisi vääriin käsiin. Tämä on erityisen tärkeää kannettaville tietokoneille, jotka matkustavat paljon.

  On niin helppoa ottaa käyttöön Oma laite ja lukita kadonnut Windows 10 -tietokone Microsoft-tililläsi.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up