Onko WiFi vaarallinen meille ja lapsille tai vauvoille?

Onko Wifi-yhteyden pitämisessä kotona aina aktiivisena (säteilyn vuoksi) vaaraa meidän ja lasten terveydelle?

Wi-Fi-yhteydestä on tullut osa jokapäiväistä elämäämme: käytännössä kaikkialla on käytettävissä Wi-Fi-yhteys langattomaan internetiin.

Kun käsittelet jotain, jota et näe sellaisenaan, pelko voi syntyä ja monet saattavat ihmetellä, jopa oikeutetusti, Eivätkö nämä radioaallot ole haitallisia tai aiheuta kasvaimia ihmisille, lapsille tai vastasyntyneille?

Seuraavassa artikkelissa näytämme sinulle koska Wi-Fiä ei voida pitää vaarallisena sellaisenaan (varsinkin verrattuna muihin sähkömagneettisiin laitteisiin), mutta mitä voi pahentaa sähkömagneettista saastetilannetta jo kotonamme tai asuinpaikassamme.

Juuri tästä syystä näytämme myös sinulle kuinka parantaa kaikkien langattomien laitteiden aiheuttamaa sähkömagneettista saastettajoten eivät vain ne, jotka käyttävät Wi-Fi-yhteyttä Internetissä.

1) Onko Wi-Fi-säteily huono sinulle?

Säteily voidaan jakaa kahteen kategoriaan: ionisoivaa säteilyä ja ionisoimatonta säteilyä. Nuo ionisoiva ne ovat säteilyä, joka kykenee "särkemään" atomit, joista asioita ja asioita muodostavat ne ovat erittäin vaarallisia ihmisille.

Esimerkkejä ionisoivasta säteilystä ovat ultraviolettisäteet ja ydinsäteily, jotka eivät ainoastaan ​​tuota lämpöä, vaan muuttavat myös kehomme atomien koostumusta ja voivat muuttaa solujen DNA:ta aiheuttaen syöpää. Auringon UV-säteiden säteily on myös vastuussa auringonpolttamisesta, joka johtuu pitkäaikaisesta suojaamattomasta altistumisesta auringolle, mikä vahingoittaa ihosolujen DNA:ta.

Ionisoimaton säteily (kuten Wi-Fi:n lähettämä säteily) sen sijaan ne kulkevat esineiden läpi ja voivat muuntaa kuljettamansa energian lämmöksi osuessaan esineeseen (kuten mikroaaltouunin tapauksessa). Kuten olemme oppineet aiemmin, muun muassa parantaa langattoman verkon vastaanottoa modeemit, reitittimet ja kantaman laajentimet tulee pitää poissa mikroaaltouunien läheltä, koska ne voivat aiheuttaa häiriöitä.

Tämä siksi Wi-Fi-verkot toimivat samalla taajuudella kuin mikroaaltouunisi ja, kuten viimeksi mainitut, ne käyttävät ionisoimatonta säteilyä. Ilmeisesti muuttuu teho: maidon lämmittämiseen mikroaaltouunissa käytetään mikroaaltoja, joiden teho on vähintään 800 wattia, kun taas Wi-Fi-antennit lähettävät 0,1 watin (tai hieman enemmän) mikroaaltoja.

2) Tuottaako Wi-Fi lämpöä?

Ionisoimaton säteily muuttuu haitalliseksi ja voi lämmittää atomeja korkeisiin lämpötiloihin vain jos teho on erittäin korkea: tästä syystä mikroaaltouuni käyttää a Faradayn häkki kehon ympärillä ja lasissa (ja tämä selittää, miksi mikroaaltouunin lasi on tumma ja sen sisällä näyttää olevan verkko).

Wi-Fi:llä on erittäin alhainen lähetysteho (reilusti alle 1 watin) ja joka pienenee mitä kauemmas siirrymme modeemista, reitittimestä tai säteilyä lähettävästä laitteesta. Tämä ei tarkoita, että Wi-Fi-aallot eivät lämmitä, mutta ne lämmittävät voi tuntea Wi-Fin lämmön meidän on asetettava itsemme alle 50 senttimetrin päähän lähetysantennista ja pysyttävä alttiina useita tunteja.

Tämän altistuksen jälkeen huomaamme lämpimämmän ihoalueen, mutta mikään ei todellakaan huolestuta ihmisten terveydelle. Varotoimenpiteenä se on kuitenkin suositeltavaa pysy yli 50 senttimetrin päässä modeemista tai Wi-Fi-aaltolähettimestävarsinkin jos kehossamme on lääkinnällisiä laitteita (tahdistimet ja vastaavat).

3) Wi-Fi on turvallisempi kuin solutornit

Kahdessa ensimmäisessä luvussa ymmärsimme, että Wi-Fi-verkkoon liittyvä riski on käytännössä olematon pelissä olevilla tehoilla, jopa siinä määrin, että voimme todeta, että mikä tahansa matkapuhelin on paljon vaarallisempi kuin kaksi tai kolme Wi-Fi-lähetintä talossa.

Matkapuhelimet liitetään lähetin-vastaanottimen antenneihin, jotka käyttävät erittäin matalia taajuuksia (jotta pystyvät kattamaan pidemmän matkan) ja suuria tehoja (jopa 3000 wattia antennia kohden). Matkapuhelimen antennin lähellä asuminen voi johtaa pitkäaikaisiin ongelmiinja puhelin on aina kädessäsi jatkuvasti yhteydessä 4G- tai 5G-verkkoon tietojen lataamista varten.

Jos sinun on todella huolehdittava ihmisten, lapsen tai vastasyntyneen terveydestä olisi parasta olla seisomatta liian lähellä puhelimia puhelun aikana tai kun katsomme elokuvaa suoratoistona, koska näissä skenaarioissa mobiilidataverkon langattomat aallot saavuttavat maksimivoimakkuutensa.

Lopuksi emme voi unohtaa mainita väitettyä sairautta nimeltä sähköherkkyys (ES) tai sähköyliherkkyys (EHS). Toinen Wikipedia tämä on tuntematon sairaus, joka johtuu ehkä sähkömagneettisia kenttiä pelkäävien stressistä tai psykiatrisista ongelmista.

4) Kuinka vähentää sähkömagneettista saastumista

Koska Wi-Fi ei ole vaarallinen ihmisten terveydelle, meidän on silti analysoitava isompi kuva: Wi-Fi Se kuitenkin lisää ympärillämme olevia monenlaisia ​​sähkömagneettisia aaltojamatkapuhelimista hälytysjärjestelmiin, mukaan lukien satelliittiantennit, TV-signaalit, automaattisten porttien kaukosäätimet ja autojen kaukosäätimet.

Sähkösumun vähentämiseksi kotona (varsinkin jos olemme erittäin herkkiä aiheesta) voimme noudattaa yksinkertaisia ​​​​käyttäytymissääntöjä, joita voidaan helposti soveltaa kaikkiin skenaarioihin:

Näillä yksinkertaisilla vinkeillä nukumme paremmin yöt ja vältämme lasten ja vastasyntyneiden ylialtistumisen säteilylle.

Johtopäätökset

Ei ole näyttöä siitä, että Wi-Fi olisi vaarallinen ihmisille yleensä, myös lapsille ja vauvoille. Jotkut ihmiset voivat kuitenkin kokea sivuvaikutuksia, kuten päänsärkyä tai väsymystä, jos he ovat alttiina voimakkaille sähkömagneettisille kentille pitkään. Joka tapauksessa on aina suositeltavaa välttää liiallista altistumista mille tahansa sähkömagneettisen säteilyn lähteelle, mukaan lukien Wi-Fi. On selvää, että epäilyissä tai huolenaiheissa on aina suositeltavaa keskustella lääkärin kanssa.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaat erot matkapuhelin- ja 5G-taajuuskaistojen välillä ja klo eroja 2,4 GHz ja 5 GHz Wi-Fi-verkkojen välillä.

Indeksi
  1. 1) Onko Wi-Fi-säteily huono sinulle?
  2. 2) Tuottaako Wi-Fi lämpöä?
  3. 3) Wi-Fi on turvallisempi kuin solutornit
  4. 4) Kuinka vähentää sähkömagneettista saastumista
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up