Palaa Windows 11: n perinteiseen hiiren kakkospainikkeeseen

Kuinka palauttaa normaali klassinen Windows -valikko, kun napsautat hiiren kakkospainikkeella tiedostoa Windows 11: ssä

Yksi merkittävimmistä muutoksista Windows 11: ssä verrattuna Windows 10: een ja Windows 7: een on uusi kontekstivalikko, joka tulee näkyviin painamalla hiiren oikeaa painiketta tiedostossa tai kansiossa. Se on yksi ensimmäisistä asioista, jonka huomaat Windows 11: n asentamisen jälkeen, kun napsautat tiedostoa hiiren kakkospainikkeella, a moderni ja kompakti menu, helpompi käyttää, mutta jos Poista, Kopioi, Leikkaa ja Liitä vaihtoehdot ovat hieman piilossa ja useita muita komentoja puuttuu.

Varmasti se on vain tapa, Windows 11: n pikavalikossa Kopioi, liitä, leikkaa ja poista näppäimiä edustaa kuvakkeet kun kaikki puuttuvat vaihtoehdot löytyvät napsauttamalla Muita vaihtoehtoja, joka tuo esiin normaalin valikon, jota olemme aina käyttäneet monien vuosien Windows -järjestelmissä.

Jos et kuitenkaan halua tottua Windows 11: n uuteen hiiren oikean painikkeen valikkoon ja haluat palaa perinteiseen ja perinteiseen Windowsin kontekstivalikkoon, voit tehdä muutoksia rekisteriavaineditorissa sen palauttamiseksi.

Muista aina, että muuttamalla järjestelmärekisteriä väärin voit vaarantaa tietokoneesi epävakauden tai jopa käyttökelvottomuuden (joten jos sitä ei ole koskaan käytetty, olisi parempi välttää tai tehdä täydellinen varmuuskopio) palata perinteiseen hiiren kakkospainikkeeseen Windows 11: ssä.

1) Etsi termi regedit Käynnistä -valikosta ja napsauta sitten "Rekisterieditori", kun se näytetään.

2) Ikkunassa Rekisterieditori, siirry tähän avaimeen (voit liittää sen rekisterieditorin yläosassa olevaan osoiteriville):

ComputerHKEY_CURRENT_USERSOFTWARECLASSESCLSID

Valitse sitten CLSID ja napsauta sitten hiiren kakkospainikkeella tyhjää aluetta ja valitse Uusi> Avain, liitä tämä arvo avaimen nimeksi:

{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}

3) Valitse samalla tavalla {86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2} ja luo sitten uusi nimetty avain InprocServer32.

Jos kaikki on tehty oikein, alla on kaksi uutta kansiota CLSID, toisella on nimi {86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2} ja sen alapuolella toinen ns. InprocServer32.

Valita InprocServer32 ja napsauta sanaa ikkunan oikeassa reunassa Oletus yläreunassa ja sitten heti OK -painikkeella, jotta arvokenttä olisi tyhjä, joka muuten jää päälle (arvoa ei ole asetettu).

Sulje editori, käynnistä tietokone uudelleen ja yritä napsauttaa hiiren kakkospainikkeella tiedostoa tai kansiota, löydät vanhan klassisen Windows-valikon, jossa on kaikki luetellut vaihtoehdot.

Jos muutat mieltäsi ja haluat palauttaa oletusarvoisen WIndows 11 -valikon hiiren kakkospainikkeella, avaa rekisteri uudelleen yllä kuvatulla tavalla ja poista sitten avain {86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2} luomamme (poista se napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella).

Jos sinulla on ongelmia näiden rekisterimuutosten kanssa, voit myös tehdä ne eri tavalla ja suoremmin:

Avaa napsauttamalla Käynnistä-painiketta hiiren kakkospainikkeella Windows -pääte järjestelmänvalvojan oikeuksilla ja kopioi ja liitä seuraava komento:

reg add "HKCUSOFTWARECLASSESCLSID{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}InprocServer32" /ve /f
taskkill /im explorer.exe /f
explorer.exe

Voit palauttaa oletusarvoisen Windows 11 -valikon hiiren kakkospainikkeella komennolla:

reg delete "HKCUSOFTWARECLASSESCLSID{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}" /f
taskkill /im explorer.exe /f
explorer.exe

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Go up