Parhaat ilmaiset ohjelmat kuvankäsittelyyn ja grafiikkaan

Valokuvien ja kuvien muokkaaminen tietokoneellasi on yksinkertaista, käytä vain parhaita ilmaisia ​​kuvankäsittely- ja grafiikkaohjelmia

Toinen erittäin tärkeä ohjelmien luokka on kuvanmuokkausohjelma, eli jumalat ohjelmat valokuvien muokkaamiseen ja retusointiin tehdäkseen niistä parempia tai taiteellisia. Valokuvien muokkaustekniikoita käytetään maisemakuvien koristeluun matkalehdissä tai jopa muotilehdissä kauneimpien mallien esittelyyn. Valokuvankäsittely on monen ammattilaisen työ ja myös harrastus monille, amatöörivalokuvaajille tai grafiikan harrastajille.

Koska saatavilla on monia helppoja ja lähes automaattisia kuvankäsittelyohjelmia, jokainen voi pitää hauskaa, jopa ilman kokemusta. Tässä artikkelissa tarkastellaan parhaita valokuvien muokkaus- ja grafiikkaohjelmat ja parhaat ilmaiset valokuvaeditorit, joissakin tapauksissa hyvin samanlainen kuin Photoshop.

1) Windowsin valokuvasovellus

Löydämme sovelluksen Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä Kuva integroitu järjestelmään. Tämä sovellus toimii sekä galleriasovelluksena että yksinkertaisena kuvankäsittelysovelluksena.
Kun sovellus on auki, valitsemme muokattavan kuvan, paina yläreunaa Muokkaa kuvaa ja käytä jotakin ylhäällä olevista valikoista (Rajaa ja kierrä, Suodattimet Ja Säätö) korjata, parantaa ja leikata valokuvaa.

Tämä sovellus tarjoaa vain perusvaihtoehdot, mutta se on enemmän kuin riittävä kuvankäsittelysovellukseksi aloittelijoille: Säätö-valikossa on mahdollista automaattisesti poistaa punasilmäisyyttä, kun taas Suodattimet-valikossa voimme automaattisesti parantaa otettuja kuvia (sekä käyttää mukautetut suodattimet).

Heti kun olet valmis, paina vain alas Tallenna kopio luodaksesi kopion parannetusta valokuvasta, jotta se voidaan tallentaa tietokoneen sisäiseen muistiin.

2) Paint.NET

Paint.NET on ehkä se ohjelma, joka eniten lähestyy Photoshopia jää kuitenkin selvästi helpompi käyttää; voimme ladata sen ilmaiseksi osoitteesta virallinen sivusto.
Sivupalkin työkalut ovat niitä, joita käytetään päivittäin valokuvien muokkauksessa, ja niihin liittyy komentoja kuvaavia sarjakuvia. Valikot ovat hyvin suunniteltuja ja helppo löytää, ja yleensä on helppo avata kuva, tehdä perusmuutoksia, korjauksia tai kuvankäsittelytoimintoja ja sitten tallentaa se johonkin monista tuetuista muodoista. Digitaalisen grafiikan kokeneimmat löytävät monia Photoshopin työkaluja, vaikka jälkimmäinen olisikin aina varusteltu.

Ohjelma tarjoaa myös piirustus- ja vektorigrafiikkatyökaluja. Tehosteiden valikoima ja niiden konfiguroitavuus on melko rajallinen kuin muissa ohjelmissa, vaikka voit asentaa monia lisälaajennuksia lisätäksesi uusia. Paint.net ei kuitenkaan ole ohjelma, joka voi korvata Photoshopin kokeneille käyttäjille, mutta se on paras ammattimainen valokuvaeditori aloittelijoille ja niille, joiden on aika ajoin tehdä pieniä muutoksia kuviinsa.

Paint.NET vaatii Microsoft .NET Framework toimimaan oikein PC:ssä; onneksi tämä elementti on jo integroitu Windows 10:een ja Windows 11:een, mutta voimme aina ladata sen erikseen yllä olevan linkin kautta. Paint.NETille voimme lukea oppaat kuinka luoda pop-taidevalokuvia ja muotokuvia tulostettavaksi julisteita varten, kuten oikeat värit valokuvissa (sävy, kylläisyys, käyrät ja tasot) ja lopuksi opas kuinka korjaa vaurioituneet valokuvat, joissa on naarmuja tai tahroja skannauksen jälkeen.

3) GIMP

LINKUTTAA on suosituin avoimen lähdekoodin ohjelma, joka voi korvata Photoshopin käytännössä miltä osin tahansa; voimme ladata ohjelman ilmaiseksi osoitteesta virallinen sivusto.
GIMP syntyi jo vuonna 1995 opiskelijaprojektista ja ohjelmaa on sittemmin kehitetty vapaaehtoisten ja harrastajien jatkuvassa kehittämisessä. Aloittelijoiden on ensin opittava käyttämään sitä, mutta kokenein, ensimmäisen sopeutumisen jälkeen he voivat kokea tämän ohjelmiston kaiken tehon ja suorittaa kaikki ammattimaiset valokuvien muokkaustoimenpiteet. GIMP voi lukea lukemattomia formaatteja, mukaan lukien Photoshop PSD, Windows-kuvakkeet (ICO), PS- ja EPS-tiedostot, AutoDesk PDF- ja FLIC-tiedostot.

Jokainen suodatin on konfiguroitavissa mahdollisimman tarkasti, ja jokaiseen muokattavaan kuvaan voidaan käyttää monia tehosteita. Värivalikko on toinen vahvuus, sillä se säätelee sävyä, kylläisyyttä, kirkkautta, kontrastia, tasoja ja paljon muuta runsaan työkaluvalikoiman avulla.
Sitten on paljon maalausvaihtoehtoja, valintatyökaluja, tasonsäätöjä ja paljon muuta. Kaikki tämä tekee siitä epäilemättä paras ilmainen kuvankäsittelyohjelma.

4) PixBuilder Studio

PixBuilder Studio on perusvalokuvien muokkausohjelma, joka muistuttaa Paint.NETiä, mutta jossa on edistyneempiä ominaisuuksia, ja se on ladattavissa osoitteesta virallinen sivusto.
Ohjelma voi lukea Photoshop PSD -muotoja ja monia muita, mukaan lukien kuvakkeita. PixBuilder on erittäin kätevä kuvien valintavaihtoehdoissa, joiden avulla voit muokata osaa niistä, suorakulmioita, polygoneja, magneettisia polygoneja, yksittäisiä rivejä ja sarakkeita, värejä ja paljon muuta. Siveltimellä voit piirtää valokuviin ja käyttää erilaisia ​​tehosteita.

Ei pieni asia PixBuilder Studio on kevyt ohjelma, joka kuluttaa vähän muistia ja toimii hyvin myös vanhemmissa tietokoneissa. Valitettavasti vakiotehosteita on vähän, vaikka se tukee Photoshopin 8BF-suodattimia, jotka on kuitenkin määritettävä manuaalisesti, mikä ei ole kovin helppoa.

5) Hornil StylePix

Hornil StylePix on ilmainen, erittäin kevyt ohjelma, joka on saatavana sekä kannettavana versiona.
Tarjotut ominaisuudet ovat hyvin samanlaisia ​​kuin Paint.net ja sisältävät perusvalokuvien muokkausvaihtoehdot ja monia edistyneitä työkaluja asiantuntijoille. Tällä ohjelmalla voit avata useita kuvia yhdessä käyttöliittymässä, katsella pikkukuvien esikatseluita, katsella valokuvia diaesityksissä, käyttää monia esiasetettuja suodattimia, käyttää piirustustyökaluja, lisätä tekstiä kuviin ja paljon muuta.

Ohjelma tukee käytännössä kaikkia suosittuja kuvaformaatteja, joten voit käyttää sitä universaalina kuvankäsittelysovelluksena.

6) PhotoScape

PhotoScape se on erilainen ohjelma kuin aiemmat, paljon helpompi käyttää.
Se ei ole todellinen kuvankäsittelyohjelma, mutta sen avulla voit pitää hauskaa kollaasien luomisessa yhdistämällä kuvia, luomalla GIF-tiedostoja, muokkaamalla kuvia perustyökaluilla ja tulostamalla valokuvia eri tavoilla.

Tietoja Photoscapesta kirjoitin muissa oppaan artikkeleissa yhdistä tulostettavat kuvat yhdelle sivulle joka on sen erottuvin ja hyödyllisin toiminto.

7) Photo Pos Pro

Photo Pos Pro on toinen ilmainen ohjelma kuvien valokuvien muokkaamiseen, jossa on perusasetukset ja mahdollisuus tehdä muutoksia useisiin kuviin samanaikaisesti. Voimme ladata tämän ohjelman osoitteesta virallinen sivusto.
Photoshopin kanssa hyvin samanlainen käyttöliittymä ja monet käytettävissä olevat työkalut tekevät siitä yhden helpoimpia ohjelmia käyttää, jos olemme jo käyttäneet Photoshopia aiemmin.

Tämän ohjelman avulla voimme avata minkä tahansa valokuvan tai kuvan ja muokata sitä muutamassa minuutissa, tallentamalla kopion teoksesta erityiseen tiedostoon tai käynnistämällä tulostusprosessin suoraan.

8) FotoMix

FotoMix se on ohjelma, jonka olen jo kuvaillut aiemmin ja jonka voi ladata sivustolta Ylös alas miksi ei enää päivitetä.
Tämä ohjelma on yksi parhaista tehdä korkean tason valokuvamonataggia ja kuvankäsittelyä tietokoneella, jolla on yksi yksinkertaisimmista velhoista, joita voit löytää.

Fotomix saa aloittelijoimmatkin tuntemaan itsensä digitaalisen grafiikan ammattilaisiksi.

9) Krita

Yksi eniten käytetyistä kuvien muokkausohjelmista tietokoneilla (jopa sopivin käytettäväksi näytönohjainten kanssa) on Krita, saatavilla ilmaiseksi Windowsille, Macille ja Linuxille.
Tämä sovellus syntyi digitaalisen piirtämisen sovellukseksi, mutta löydämme lähes kaikki GIMP:ssä ja Photoshopissa näkyvät toiminnot ja suodattimet.

Käyttöliittymän näkökulmasta se on hyvin lähellä GIMPiä: ylhäältä löydät klassiset valikot ja löydämme myös kojetaulut ja paneelit tasojen, värien hallintaan. Ohjelmaa ei ole helppo käyttää, mutta jos olemme jo innostuneet GIMPin kaltaisiin ohjelmiin, sen käyttö on paljon helpompaa, erityisesti valokuvien muokkaaminen ja niiden kauniittaminen.

10) PhotoFiltre

Toinen vähemmän tunnettu mutta erittäin tehokas ohjelma minkä tahansa valokuvan nopeaan muokkaamiseen on PhotoFiltre.
Sovelluksessa on yksinkertainen italiaksi käännetty käyttöliittymä, jolla voit muokata valokuvia muutamalla yksinkertaisella näppäimellä. Tämän kuvankäsittelyohjelman avulla voimme muuttaa minkä tahansa kuvan kirkkautta, parantaa kontrastia ja rajata valokuvan tarpeettomia osia.

Tällä ohjelmalla on erittäin tehokas työkalu punasilmäisyyden poistamiseen: käyttämällä erityistä lisäosaa voit poistaa punasilmäisyyden mistä tahansa valokuvasta muutamalla hiiren napsautuksella, käyttämällä korkeaa zoomaustasoa tuomaan kuva ja suodatin lähemmäksi. "fake" pupilli, joka siten peittää punaiset silmät.

Muita ohjelmia kuvien hallintaan

Varsinaisten kuvankäsittelyohjelmien lisäksi voimme käyttää ohjelmia myös kuvien hallintaan tietokoneella, mikä usein sisältää myös yksinkertaisia ​​kuvankäsittelytoimintoja (kuten Windows 11:een ja Windows 10:een integroidusta Photo-sovelluksesta näkyy.

Alle olemme koonneet muita hyödyllisiä oppaita ja ohjelmia, joita voimme käyttää käsitellessämme grafiikkaprojekteja tai joudumme muokkaamaan valokuvia nopeasti.

Myöskään lukuisia ei pidä unohtaa Online-valokuvaeditori eli verkkosovelluksia, jotka lisäävät tehosteita kuviin ja tekevät muutoksia jopa ammattitasolla, koottuna kahteen sivustoluetteloon:

- Photoshop verkossa ja muut verkkosovellukset valokuvien retusointiin ja kuvien muokkaamiseen
- 10 ilmaista kuvankäsittelysovellusta muokataksesi ja tehosteita kuviin selaimen kautta.

Kuvan muokkaus ohjelma

Kuvan muokkaus ohjelma on ohjelmisto, joka mahdollistaa valokuvien ja grafiikan muokkaamisen tietokoneella. Tällaisella ohjelmalla voit tehdä monenlaisia muokkauksia, kuten kuvien rajauksen, värien säätämisen ja erilaisten efektien lisäämisen. Kuvan muokkaus ohjelma on erittäin hyödyllinen työkalu valokuvaajille, graafisille suunnittelijoille ja kaikille, jotka haluavat parantaa kuviaan tai luoda uutta grafiikkaa.

On olemassa monia erilaisia kuvan muokkaus ohjelmia, joista valita. Jotkut ohjelmat ovat maksullisia, kun taas toiset ovat ilmaisia. Maksulliset ohjelmat tarjoavat usein enemmän ominaisuuksia ja laajemman valikoiman työkaluja, mutta ilmaiset ohjelmat voivat silti olla erittäin hyviä vaihtoehtoja, varsinkin aloittelijoille.

Yksi suosituimmista ilmaisista kuvan muokkaus ohjelmista on GIMP. GIMP on avoimeen lähdekoodiin perustuva ohjelma, joka tarjoaa monipuoliset työkalut kuvien muokkaamiseen. GIMPillä voit tehdä kaikenlaisia muokkauksia, kuten kuvien retusointia, tekstin lisäämistä ja kuvien yhdistämistä. Ohjelma on myös saatavilla useille eri käyttöjärjestelmille, joten se sopii lähes kaikille.

Toinen suosittu ilmainen kuvan muokkaus ohjelma on Paint.NET. Paint.NET on helppokäyttöinen ohjelma, joka tarjoaa monia perusominaisuuksia kuvien muokkaamiseen. Ohjelmalla voit esimerkiksi rajata kuvia, säätää värejä ja lisätä erilaisia efektejä. Paint.NETillä voit myös muokata kerroksia, mikä tekee siitä erityisen hyödyllisen graafisille suunnittelijoille.

Johtopäätökset

Kuvien muokkaamiseen PC:llä ei välttämättä tarvitse käyttää kalliita ohjelmia, kuten Photoshop: jälkimmäinen on epäilemättä tehokkain ja täydellisin, mutta kotikäyttöön se on todella liioiteltua, kun otetaan huomioon, että vaihtoehtoja kuvien muokkaamiseen ei puutu. varma.

Jos etsimme muita oppaita valokuvien muokkaamiseen tai parantamiseen, voimme lukea oppaamme kuinka korjaa punasilmäisyyttä ja valoa salamakuvissa ja opas kuinka parantaa kuvan värejä, kontrastia ja kirkkautta.

Indeksi
 1. 1) Windowsin valokuvasovellus
 2. 2) Paint.NET
 3. 3) GIMP
 4. 4) PixBuilder Studio
 5. 5) Hornil StylePix
 6. 6) PhotoScape
 7. 7) Photo Pos Pro
 8. 8) FotoMix
 9. 9) Krita
 10. 10) PhotoFiltre
 11. Muita ohjelmia kuvien hallintaan
 12. Kuvan muokkaus ohjelma
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up