Telegramin käyttäminen videoneuvotteluihin ja kokouksiin

Telegramilla voit nyt tehdä kaiken, jopa korvata ZOOM-toiminnon videoneuvotteluja ja kokouksia varten, kaikki ilmaiseksi

Telegram on tuonut käyttöön lukuisia ominaisuuksia vuosien varrella, ja yksi niistä asettaa sen täysin kilpailemaan ZOOM:n kanssa, joka on maailman kuuluisin videoneuvottelu- ja kokouspalvelu. Itse asiassa Telegramin avulla on mahdollista aloittaa ryhmävideopuhelu ja käyttää sitä videoneuvotteluun tai kokoukseen. Tämä ominaisuus on täysin ilmainen ja ilman aikarajoituksia (ZOOM:n tärkeimmät viat), joten se on erittäin hyvä ilmainen vaihtoehto muutaman hengen kokouksen aloittamiseen tai etätunnin järjestämiseen.

Seuraavissa luvuissa näytämme sinulle kuinka aloittaa kokous Telegramin avulla asennettu tietokoneeseen (pääasiallinen työ- ja opiskeluväline); tehdäksemme oppaasta täydellisemmän, näytämme sinulle myös, kuinka osallistut jo aktiiviseen kokoukseen ja mihin lisätoiminnot voimme hyödyntää kokoustilaa varten.

Indeksi
 1. Aloita tapaaminen Telegramin kanssa PC:llä
 2. Osallistua kokoukseen
 3. Edistyneet asetukset
  1. Johtopäätökset

Aloita tapaaminen Telegramin kanssa PC:llä

PC on täydellinen ympäristö järjestää tapaaminen myös Telegramin kanssa. Jatka lataamallaTelegramin työpöytäsovellus, saatavilla ilmaiseksi Windows-, Mac- ja Linux-järjestelmille.

Paina avautuvassa ikkunassa keskellä olevaa painiketta Lataa Telegram ja asenna uusi ohjelma järjestelmääsi kaksoisnapsauttamalla ladattua tiedostoa. Avaa asennuksen lopussa Windowsin Käynnistä-valikko (Macissa Launchpad, Linuxissa App Menu) ja paina Telegram-sovellusta päästäksesi aloitusnäyttöön.

Tässä näytössä meidän on käytettävä puhelinnumeroa, joka on mahdollisesti jo liitetty puhelimessa käytettyyn Telegram-sovellukseen: jos emme ole vielä tehneet yhteyttä, kirjoita puhelinnumeromme, odota tekstiviestin saapumista ja syötä vahvistuskoodi, tulemme Telegramista, jotta voimme aktivoida tilimme välittömästi.

Nyt kun olemme käyttäneet Telegramia, paina vasemmassa yläkulmassa olevaa hampurilaiskuvaketta ja napsauta Yhteystiedot Älä viitsi lisää yhteystieto lisätäksesi kunkin osallistujan puhelinnumeron ja nimen. Tämän toimenpiteen välttämiseksi voimme myös käyttää Telegramia puhelimessa ja liittää osoitekirjan, jotta saamme välittömästi kaikkien tuntemiemme tai joiden kanssa työskentelevien käyttäjien nimet ja numerot.

Olemme vihdoin valmiita aloittamaan kokouksen: paina uudelleen vasemmassa yläkulmassa olevaa kuvaketta, napsauta Uusi ryhmä, kirjoitamme ryhmän nimen (Työkokous tai Online oppitunti), lisää yhteystiedot, jotka haluamme osallistua kokoukseen ja paina -painiketta Luoda. Kun olet luonut ryhmän, paina -kuvaketta oikeassa yläkulmassa Videokeskustelu (viestikuvake viivoilla) ja valitse, näytetäänkö henkilökohtaisella tilillämme vai hallinnoimamme ryhmän nimellä avataksesi kokoussalin.

Kun video on aloitettu ja mikrofoni on otettu käyttöön (yllä olevien painikkeiden avulla), lisäämme ihmisiä kokoukseen painamalla Kutsu jäseniä. Tällä hetkellä voimme kutsua jopa 30 jäsentä, jotka ovat yhteydessä ääneen ja videoon; Jäsenille, jotka aktivoivat vain äänen sen sijaan, osallistujamäärää ei ole rajoitettu, he voivat aina katsoa muiden jäsenten live-videota tai katsella vain ylläpitäjän suoraa lähetystä.

Lopuksi napsauta kuvaketta oikeassa yläkulmassa Suurennus ikkunan reunaan tuodaksesi kokouksen etualalle ja viedäksesi suurimman osan näytöstä.

Osallistua kokoukseen

Jos olemme käyttäjiä, meidän täytyy osallistua jo alkaneeseen kokoukseen voimme osallistua joko vastaamalla meille Telegramista tulevaan ilmoitukseen (kutsumisen jälkeen) tai avaamalla Telegram-sovellus tietokoneellamme, painamalla ryhmächattia ja lopuksi painamalla ikkunan yläreunassa olevaa Liity-painiketta. Myös tässä tapauksessa voimme päättää, käynnistetäänkö ääni vai video vai vain ääni.

Jos ajamme videota äänen kanssa voimme osallistua kokoukseen henkilökohtaisesti, jos he ovat samalla tavalla yhteydessä a jäsenmäärä alle 30 (jos videossa on 29 kytkettyä, olemme viimeiset, jotka voivat käynnistää tämän tilan). Jos toisaalta pidämme vain äänen aktiivisena, voimme aina muodostaa yhteyden, vaikka videoon kytkettyjen ihmisten enimmäisraja saavutetaan.

Edistyneet asetukset

Telegramin kokoustila tarjoaa joitain edistyneitä ominaisuuksia, joita he vaativat paljon järjestää yritysvideoneuvotteluja ja kaiken pitää olla aina hallinnassa. Alle olemme koonneet ominaisuudet, jotka tekevät Telegramista suuren kilpailijan ZOOMille.

 • Kokouksen tallennus: Kokouksen nauhoittaminen voi olla hyvä valinta varsinkin erittäin tärkeille videoneuvotteluille tai koulun ja yliopiston oppitunneille. Aktivoi tämä toiminto painamalla kolmella pisteellä varustettua painiketta ja napsauttamalla Aloita nauhottaminen.
 • Näytön jakaminen: voimme jakaa tietokoneemme ikkunan tai koko näytön painamalla painiketta Jaa näyttö läsnä kokouksen lopussa. Voimme myös valita, jaetaanko tietokoneen lähettämät äänet valitsemalla sopiva kohta.
 • Äänen vaimennus: voimme vaimentaa ympäristön melua ja keskittyä vain mikrofonimme läheltä lähteviin ääniin. Aktivoi toiminto painamalla kokouksen aikana kolmen pisteen painiketta, sitten Asetukset ja lopuksi aktivoi ääni Äänen vaimennus.
 • Paina puhuaksesi: tällä toiminnolla ääni aktivoituu vain, kun painamme painiketta, ja mykistetään, kun vapautamme näppäimen. Tätä toimintoa varten riittää, että painat näppäintä, jossa on kolme pistettä, napsauta asetukset ja aktivoimme äänen Push to Talk -pikakuvake.
 • Hiljennä uudet osallistujat: jos kokous on jo alkanut ja sillä välin saapuu uusia vieraita, voimme varmistaa, että heidän mikrofoninsa ovat oletusarvoisesti pois päältä viemällä meidät kolmen pisteen valikkoon, avaamalla valikon asetukset ja aktivoida ääni Hiljennä uudet osallistujat.
 • Katsojatila: chattiin kutsuttujen jäsenten lisäksi voimme muuttaa kokouksen suoratoistoksi, johon jokainen voi osallistua (ilman väliintuloa), jos hänellä on kutsulinkki. Luo kutsulinkki avaamalla kolmen pisteen valikko ja napsauttamalla asetukset ja lopuksi päälle Jaa kutsulinkki.

Nämä toiminnot tekevät Telegramista ZOOM-vertaisen, mutta paljon helpompi käyttää ja konfiguroida, kun otetaan huomioon myös sovelluksen kasvava suosio matkapuhelimissa, tableteissa ja tietokoneissa.

Johtopäätökset

Telegramissa järjestetyt kokoukset toimivat erittäin hyvin, videon ja äänen laatu säilyy erittäin korkealla jopa suurella osallistujamäärällä (30 ensimmäistä voivat myös aktivoida videon, kun taas katsojien tai vain äänen kanssa lähetettyjen lukumäärä on rajoittamaton) ja tarjoaa koko joukon työkaluja tapaamiseen pienyritysten tai yliopistoprofessorien tarpeisiin. Älä unohda, että kaikki on ilmaista ja että kehittäjät ottavat käyttöön muita kokousominaisuuksia ajan myötä.

Hyvä kilpailija kokouksiin on ehdottomasti Skype, jolla on vuosikymmenten kokemus ja jonka avulla voit myös liittyä kokouksiin ilman sovelluksia ja tilejä.

Jos emme toisaalta halua näyttää kotimme tai toimistomme taustaa, meidän on turvauduttava sovelluksia, joiden avulla voit piilottaa taustan, jotta sinulla on enemmän yksityisyyttä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up