Parhaat luotettavat nopeustestit ja niiden käyttö

Kuinka tehdä wifi-nopeustesti oikein, sivustot ja tekniset vaatimukset oikean mittauksen tekemiseksi

Kuulemme usein nopeustesteistä ja Internetin nopeuslaskelmista ainoana työkaluna nähdä, onko Internet-linjamme todella nopea vai onko operaattori huijannut meitä ja antanut meille linjan, joka ei vastaa tehtävään. Jos olemme kokeneita käyttäjiä, olemme varmasti tehneet useamman kuin yhden nopeustestin tietojenkäsittelyn aikana, mutta jos olemme aloittelijoita tietokoneiden ja älypuhelimien parissa emmekä ole koskaan tehneet vakavaa nopeustestiä, olet tullut oikeaan oppaaseen!

Seuraavilla riveillä näytämme sinulle parhaat nopeustestit ja niiden käyttöjossa kerrotaan yksityiskohtaisesti, mitä testissä esiintyvät asiat ovat, kuinka tietoja tulkitaan ja miten mahdolliset linjaongelmat erotetaan käytetystä laitteistosta (kuten modeemin tai tietokoneen, älypuhelimen välisen yhteyden) ja modeemi).

Kuinka käyttää nopeustestiä

On useita syitä, miksi saatat haluta suorittaa Internetin nopeustestin ja voimme tiivistää ainakin kuusi niistä:

 • Selvitä, saatko verkko-operaattoriltasi maksamaasi nopeutta
 • Katso, kannattaako vaihtaa verkkopalveluntarjoajaa (tarjoaja tarkoittaa TIM:ää, Fastwebia, Vodafonea ja niin edelleen)
 • Asenna uusi reititin ja tarkista kotisi Wi-Fi-peitto
 • Tarkista, että Wi-Fi-nopeus on riittävä käyttämällesi palvelulle, esimerkiksi elokuvien suoratoistoon tai online-pelien pelaamiseen
 • Tarkista, että eri laitteet, kuten Apple TV, Fire Stick tai pelikonsoli, käyttävät Wi-Fi-yhteyttä suurimmalla nopeudella
 • Ymmärrä, mihin aikaan päivästä internet on hitain

Yhden tapauksessa hidas wifi-yhteys, ennen kuin lähdet tutkimaan mahdollisen ongelman syitä, on tarkistettava, onko totta, että verkon suorituskyky on heikentynyt. Joten sinun täytyy testaa wifin nopeuttahelppo toimenpide, joka kuitenkin edellyttää joidenkin vaatimusten noudattamista, jotta saadaan oikea ja tarkka tulos.

Nopeustestin parametrit

Useimmat Internetissä saatavilla olevat nopeustestit tarjoavat erilaisia ​​arvoja seuraaville parametreille:

 • Ping (mitattu millisekunteina tai millisekunteina)
 • Latausnopeus (megabittiä sekunnissa tai Mbps)
 • Latausnopeus (megabittiä sekunnissa tai Mbps)

Ping mittaa verkon latenssia, aikaa, joka kuluu datapaketin lähettämiseen tietokoneesta toiseen ja takaisin. Jos latenssi on esimerkiksi korkea (yli 150 millisekuntia), voi esiintyä viivettä, joka vaikuttaa negatiivisesti moninpeleihin tai suoratoiston lataamiseen. Lisätietoja saat myös lukemalla oppaamme Mitä ping tarkoittaa.

Latausnopeus ilmaisee nopeuden, jolla tiedot ladataan tietokoneellemme tai laitteellemme. Tämä on varmasti erittäin tärkeä arvo, koska saamme suurimman osan tiedoista, joten niiden on vietävä mahdollisimman vähän aikaa (mitä enemmän megabittiä sekunnissa meillä on, sitä nopeammin lataamme). Testi lataa useita tietolohkoja tietokoneelle säätäen yhteyksien lukumäärän ja latauskoon maksiminopeuteen.

Latausnopeus näyttää, kuinka nopeasti tietokoneesi tai laitteesi voi ladata tietoja verkossa, esimerkiksi kun lisäät tiedostoja pilvipalveluun tai pelaat pelejä verkossa. Latausnopeutta yleensä aliarvioidaan, mutta se on yhtä tärkeä, koska sen ylikuormitus vaikeuttaa Internetissä surffausta (jopa suurilla latausnopeuksilla). Hidas latausnopeus vaikeuttaa myös verkossa pelaamista, koska tietomme kulkevat hitaammin kuin kilpailijamme aiheuttaen viiveitä ja viiveitä.
Lataustesti toimii samalla tavalla kuin lataustesti: selain lataa tietolohkoja säätämällä yhteyksien kokoa ja määrää varmistaakseen, että yhteyden koko kaistanleveys on käytössä.

Lopulta he voivat vertaa mitattuja arvoja varmistaaksesi, että tietylle palvelulle vaadittu nopeus on saatavilla. Esimerkiksi Netflix 4K vaatii vähintään 25 Mbps latausnopeuden, kun taas HD-suoratoisto vähintään 5 Mbps. Mittausarvoja voidaan myös verrata tilauksen tai palveluntarjoajan kanssa tehdyn sopimuksen aikana luvattuihin arvoihin. saat sen, mihin sinulla on oikeus tai jos sinulla on ongelma.

Kuinka tehdä tarkka ja luotettava nopeustesti

Suorita Internet-testi oikein on tärkeää ottaa huomioon joitain vaatimukset joita on ehdottomasti noudatettava ennen nopeustestin suorittamista.

 • Suoritamme testin kanssa Ethernet-kaapelilla modeemiin kytketty tietokone, vasta sitten voimme sulkea pois Wi-Fi-ongelmat. Jos modeemi on liian kaukana tai testaamme Smart TV:stä, älypuhelimesta, tabletista tai Fire TV Stickistä, suosittelemme käyttämään 5GHz verkko tai hankitaan sellainen 5 GHz Wi-Fi-toistin
 • .

 • Suoritamme testin useita kertoja: suosittelemme suorittamaan vähintään kolme testiä varmistaaksesi mitatut arvot. Tämä johtuu siitä, että näissä testeissä on paljon volatiliteettia ja voi käydä niin, että kolmella kerralla saadaan aina enemmän tai vähemmän erilaisia ​​tuloksia, joista on tarpeen tehdä keskiarvo.
 • Testi voi antaa erilaisia ​​tuloksia riippuen vuorokaudenaika; yksi suurimmista Internetin nopeuteen vaikuttavista tekijöistä on käyttäjien määrä, jotka ovat yhteydessä samaan aikaan. Ruuhka-aikoina, kuten sunnuntai-iltaisin, kun kaikki katsovat Netflixiä, mitattu internet-nopeus on todennäköisesti hitaampi kuin muina aikoina. Voit sitten toistaa testit eri vuorokaudenaikoina laskeaksesi, milloin verkon suorituskyky heikkenee. Kuten aiemmin on nähty, se on mahdollista tarkista netin nopeus koko päivän ajan automaattisen ohjelman kautta.
 • Varmista, että testaat mikään muu laite, tietokone tai älypuhelin, ei lataudu. Jos jokin toinen laite lataa tietoja tai jos Netflixiä suoratoistaa televisiossa, testi antaa varmasti paljon todellista pienemmät arvot, koska osa kaistanleveydestä on varattu. Tämä vaatimus saattaa tuntua itsestään selvältä, mutta koska nykyään talossa Wi-Fi-verkkoon liitetyt laitteet voivat olla erilaisia, on varmistettava, että ne eivät käytä verkon kaistanleveyttä. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi sinun tulee sammuttaa tai irrottaa mahdollisimman monta Wi-Fi-yhteyttä laitetta, mukaan lukien televisio ja älypuhelin, tai ainakin varmistaa, että ne eivät lataudu.
 • Ennen testiä parempi Käynnistä tietokoneesi uudelleen. Luotettavan nopeustestin saamiseksi on tärkeää, että tietokone ei tee mitään muuta ja että kaikki ohjelmat Speedtestiä lukuun ottamatta ovat kiinni. Pidämme myös silmälläautomaattinen ohjelman käynnistys poistaa käytöstä kaikki prosessit, jotka voivat synkronoida online-tietoja tai ladata päivityksiä ja varata verkon kaistanleveyttä)
 • Testi on suoritettava ilman välityspalvelimia ja VPN:itä. On selvää, että Wi-Fi-yhteytesi mittaamiseksi on tärkeää, että et käytä suodattimia, kuten VPN ja välityspalvelin, ja että selaimessasi ei ole aktiivisia laajennuksia ja tiedonpakkausvaihtoehtoja, jotka voivat rajoittaa latausnopeutta.

Nopeustestisivustot

Kaikkien näiden tilojen jälkeen on aika nähdä parhaat palvelut tarkkojen nopeustestien suorittamiseen, jotta saadaan tarkka mittaus Internet-yhteytemme toimivuudesta. Voimme myös verrata saatua nopeutta eri sivustojen kanssa varmistaaksemme, että emme ole saaneet vääriä arvoja.

Okla Speedtest

Ensimmäinen suosittelemamme sivusto on Nopeustestijota kaikki pitävät yhtenä alan luotettavimmista, myös Italiassa ja ympäri maailmaa saatavilla olevien testipalvelimien määrän vuoksi.
Käynnistääksesi sen, meidän tarvitsee vain painaa Go-painiketta ja odottaa tuloksia, jotka voidaan saada muutaman sekunnin kuluttua. Lopussa voimme analysoida verkon lataus-, lataus- ja ping-nopeudet ja tehdä tarvittavat arvioinnit tapauksesta.

Fast.com

Toinen erittäin hyvä nopeustestipaikka millä tahansa laitteella on Fast.comNetflixin tuoma ja toimitettu ilman mainoksia tai muita tarpeettomia graafisia yksityiskohtia.
Tämän palvelun avulla voimme heti nähdä, onko yhteysnopeus tarpeeksi streaming-videoiden näkemiseen maksimaalisella laadulla, näyttäen välittömästi latausnopeuden. Jos haluamme selvittää muita tietoja, kuten latausnopeus ja ping, paina vain Näytä lisätietoja.

Googlen nopeustesti

Google-sivusto tarjoaa myös sisäänrakennetun nopeustestin: aktivoidaksesi sen, meidän tarvitsee vain kirjoittaa "nopeustesti" hakupalkissa.
Painamalla painiketta Suorita nopeustesti perusteellinen testi suoritetaan valitsemalla yksi Googlen tarjoamista palvelimista viitteeksi. Testin lopussa saamme myös arvion linjan laadusta ja siitä, mitä sillä todella voimme tehdä, jotta tiedämme heti, mitä rajoja meidän on asetettava itsellemme (varsinkin jos saamme arvot alle 25 megabittiä sekunnissa).

nPerf Speedtest

Toinen luotettava nopeustestisivusto, jota voimme käyttää, on nPerfverkon testaussivusto, joka voidaan helposti integroida mihin tahansa sivustoon (upotuskoodin avulla).
Tämä sivusto tarjoaa erittäin tarkan nopeustestin, mutta vakuuttavien tulosten saamiseksi on parempi valita riittävän lähellä oleva palvelin. Itse asiassa sivusto pyytää sinulta pääsyä asemaan selaimen kautta: annamme tämän luvan, jotta voimme valita sijaintiamme lähinnä olevan testipalvelimen.

Speedtest puhelinoperaattorit

Jopa italialaiset puhelinoperaattorit tarjoavat sivuja, joilla voit testata yhteytesi nopeutta, jotta voit saada tuloksen palvelinten sijainnin perusteella. Sivut, joilla pääset erilaisiin nopeustesteihin, on lueteltu alla:

Käytämme kaikkia näitä nopeustestejä selvittääksemme, johtuuko nopeusongelma linjasta, modeemistamme, Wi-Fi-verkostamme vai tietystä operaattorista. Jos haluamme käyttää muita sivustoja nopeustestaukseen, suosittelemme lukemaan artikkelimme kuinka tarkistaa Internet-yhteyden todellinen nopeus.

Johtopäätökset

Internet-linjasi nopeustestin suorittaminen on todella yksinkertaista, ja kun olemme oppineet kaikki tiedot, voimme tehdä sen millä tahansa laitteella, avaa vain verkkoselain ja käytä jotakin yllä näytetyistä palveluista (jopa älypuhelimista). , tabletit ja älytelevisiot).

Jos haluamme oppia lisää Internet-yhteyksien testeistä, pyydämme sinua lukemaan oppaitamme
ADSL-testi: miten mittaat Internetin nopeuden? Ja Mikä hidastaa verkkosi nopeutta (Wi-Fi tai kiinteä) ja internetyhteyttä.

Indeksi
 1. Kuinka käyttää nopeustestiä
  1. Nopeustestin parametrit
 2. Kuinka tehdä tarkka ja luotettava nopeustesti
 3. Nopeustestisivustot
  1. Okla Speedtest
  2. Fast.com
  3. Googlen nopeustesti
  4. nPerf Speedtest
  5. Speedtest puhelinoperaattorit
  6. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up