Parhaat Windows-hakuvaihtoehdot, joita sinun tulee käyttää

Windowsissa on sisäänrakennettu työpöytähakutoiminto, joka voi etsiä mistä tahansa tiedostosta, kansiosta, asemasta tai koko tietokoneesta. Windows sisältää myös indeksointiapuohjelman, joka indeksoi kaikki tietokoneeseen tallennetut tiedostot, jotta se voi palauttaa hakuja nopeammin. Huono asia on, että Windows-haku on toisinaan melko hidasta, joskus jopa saa koko käyttöjärjestelmän pysähtymään hetkeksi. Mitkä ovat vaihtoehtosi?

Kärki: näytämme sinulle, kuinka voit aloittaa haun Windowsissa.

1. Kaikki

Aloita yhdestä suosituimmista hakutyökaluista, Kaikki on voimakas valinta. Sen nimi tulee siitä tosiasiasta, että se näyttää kaikki tietokoneesi tiedostot ja kansiot – tästä syystä "Kaikki". Joten millaista kaikkeen käyttö on?

Kaikki voidaan asentaa ja käyttää mihin tahansa Windows-koneeseen XP:stä 10:een. Kun käynnistät sen ensimmäisen kerran, se käy tiedostosi ja kansiosi läpi ja indeksoi ne. Everything takana olevat kehittäjät sanovat, että tämä on nopea prosessi.

"Windows 10:n uusi asennus (noin 70 000 tiedostoa) kestää noin sekunnin indeksoinnin. 1 000 000 tiedostoa kestää noin minuutin."

Kun olet valmis, voit käyttää Kaikki-toimintoa kaikkien tiedostojen ja kansioiden etsimiseen. Kaikki over Windowin oman haun tärkein siunaus on, että se toimii välittömästi; hakuasi vastaavat tiedostot näytetään, kun kirjoitat jokaisen kirjaimen. Tämä tarkoittaa, että odotat vähemmän aikaa, jotta hakutoiminto selaa tiedostot ja kansiot, ja enemmän aikaa saada haluamasi. Se on myös uskomattoman kevyt, ja miljoonan tiedoston hakemisto vie vain 50 Mt RAM-muistia ja 15 Mt kiintolevytilaa.

Kärki: jos Windows-haun indeksointiohjelma aiheuttaa korkean suorittimen käytön, tässä on korjaukset.

2. UltraSearch

UltraSearch on henkilökohtainen suosikkini. Siinä on kaikki toiminnot, mukaan lukien tarkennettu haku, joka vastaa hakutarpeisiini tietokoneellani. Siinä on lähes sama käyttöliittymä kuin Kaikilla paitsi asemien valitseminen haettavaksi ja poissulkevien suodattimien käyttö.

UltraSearchin mukana tulee melko hyvä tarkennettu haku. Voit käyttää jokerimerkkejä ja muita operaattoreita, kuten lainausmerkkejä, tarkkaa vastaavuutta ja säännöllisiä lausekkeita varten. UltraSearchin paras ominaisuus on, että se lisää kontekstivalikkokohteen, jonka avulla voidaan hakea tietystä kansiosta välittömästi. Napsauta hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa kansiota, valitse UltraSearch ja hae kyseisestä kansiosta.

Teknisesti UltraSearch ei ylläpidä hakemistoa tai tietokantaa tiedostoista, kuten Everything tai Windows Search. Se saavuttaa nopeat hakutulokset työskentelemällä suoraan NTFS-tiedostojärjestelmän päätiedostotaulukon kanssa.

3. Luettelo

Joskus haluat, että hakukoneesi on nopea ja helppo käyttää. Tämä on vahvuus Luettelo, joka toimii käsi kädessä Windowsin Resurssienhallinnan kanssa. Jos haluat löytää tietyn tiedoston, siirry kansioon, jossa se sijaitsee (tai sen kansion kansioon tai kansion kansion kansioon…) ja kirjoita etsimäsi tiedoston nimi. Sinun ei tarvitse avata ikkunoita tai käynnistää mitään ohjelmistoa: ala vain kirjoittaa missä tahansa Explorerissa, niin se etsii sitä vastaavat tiedostot.

Siinä on myös joitain mukavia ominaisuuksia, jotka parantavat hakuasi. Voit vierittää haun tuloksia ja Listary siirtyy automaattisesti kunkin tiedoston sijaintiin kansiossa. Kun olet löytänyt tiedoston, paina Ctrl + O valitaksesi tiedostolle suoritettavat perusvaihtoehdot, kuten kopiointi tai siirtäminen nykyiseen kansioon, jossa olet. Paina hakupalkin Ctrl, jotta se kattaa koko tiedoston. tietokoneeseen, mutta sisältää myös ohjelmistolinkkejä ohjelmistojen nopeaa avaamista varten.

Kärki: et ole Bingin fani? Voit poistaa Bing-chat-painikkeen Windows-hausta.

4. Etsi Omista tiedostoista

Ehkä haluat jotain hieman edistyneempää, joka pystyy käsittelemään todella tarkkoja ja monimutkaisia ​​hakuja. Ehkä haluat etsiä, kuinka suuri tiedosto on, kun tiedosto luotiin, ja onko se merkitty vain luku -muotoiseksi vai ei. Perushakukoneet eivät todellakaan pysty käsittelemään tällaisia ​​tarkkoja hakuja; tämä on missä Hae Omista tiedostoista tulee sisään.

Se ei ehkä näytä erityisen näyttävältä, mutta se voi varmasti tehdä työn niille, jotka etsivät erittäin tarkkoja ja kohdistettuja hakusanoja. Se tukee kaikkia Windows-käyttöjärjestelmiä vuodesta 2000 aina 10:een ja on ylpeä kyvystään suorittaa monimutkaisia ​​hakuja. Vielä parempi, kun haku on valmis, voit viedä tulokset dokumenttiin tai leikepöydällesi jakamista varten tarvittaessa.

5. Auslogics Duplicate File Finder

Yllä olevat ovat kaikki hyviä, jos yrität löytää tiettyjä tiedostoja, kansioita tai ohjelmistoja. Mutta entä jos yrität löytää tiedoston kaksoiskappaleita järjestelmän puhdistamiseksi? Vielä parempi, entä jos yrität löytää päällekkäisiä tiedostoja, joilla voi olla eri nimet? Tämä on hankala ratkaistava ongelma Auslogics Duplicate File Finder ryhtyy korjaamaan.

Kuten voit luultavasti arvata, tämä hakukone ei vain katso tiedostonimiä ja raportoi kaksoiskappaleista. Loppujen lopuksi on mahdollista, että kaksi samannimistä tiedostoa sisältävät täysin eri sisältöä, mikä ei tarkoita päällekkäisyyttä. Tämä hakukone menee syvemmälle ja varmistaa, että kaksi tiedostoa todella ovat kaksoiskappaleita, ennen kuin esität ne sinulle poistettavaksi. Vielä parempi, Auslogics voi löytää kaksi päällekkäistä tiedostoa, joilla on eri tiedostonimiä toisistaan, mikä tekee siitä entistä tehokkaamman.

Kärki: jos Windows 11 -hakupalkki ei toimi, meillä on korjaukset täältä.

Muut työpöytähakuvaihtoehdot

Jos mikään yllä olevista ei kiinnitä huomiota, tässä on muita vaihtoehtoja, joista voit valita. Emme ole testanneet perusteellisesti alla olevia sovelluksia. Jos olet käyttänyt jotakin alla olevista sovelluksista ja pidät siitä todella hyödyllisenä, kerro siitä meille.

  • DocFetcher päästää sinut sisältöön tiedostojen ja kansioiden sijaan.
  • FileSeek on nopea tiedostohaku, joka voidaan integroida Windowsin kontekstivalikkoon.
  • Indeksoi tiedostosi voit etsiä paikallisia tiedostoja sekä verkkosijainteja ilman etäjärjestelmänvalvojan oikeuksia.

Mikä on suosikki työpöytähakutyökalusi?

Indeksi
  1. 1. Kaikki
  2. 2. UltraSearch
  3. 3. Luettelo
  4. 4. Etsi Omista tiedostoista
  5. 5. Auslogics Duplicate File Finder
  6. Muut työpöytähakuvaihtoehdot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up