PC-laitteiston ja ohjelmiston erot ja täydellinen raportti

Kuinka löytää kaikki tietokoneesi sisältä, kaikki yksityiskohdat ja erot asennettujen laitteiden ja ohjelmistojen välillä

Mikä tahansa tietokonejärjestelmä on toimintansa velkaa laitteiston ja ohjelmiston läsnäolon, joita ilman se ei voisi toimia eikä pystynyt suorittamaan yleisimpiä toimintoja: yksinkertaisesta tietokoneesta matkapuhelimeen kaikki toimii näiden kahden elementin ansiosta.

Ero laitteiston ja ohjelmiston välillä PC:ssä se voi asettaa uudet tietokoneiden käyttäjät vaikeuksiin, koska sivuston oppaista ja muilta IT-sivustoilta löytyy paljon nimiä.

Selitämme ne tässä oppaassa kaikkien käyttäjien tarpeisiin PC-laitteiston ja -ohjelmiston väliset erot ja täydellisen raportin luominenjotta olisimme valmiita kaikkiin tietokonekokeisiin sekä tuntemaan perusteellisesti, kuinka käyttämämme tietokone toimii.

1) Mikä on laitteisto?

Laitteistona voidaan pitää jokaista fyysistä elementtiä, jota "kosketamme" ulkoisesti käyttääksemme tietokonetta tai jonka löydämme asennettuna PC:n sisään: tietokoneen kotelosta hiiren, näppäimistön, prosessorin, RAM-muistin, sisäisen muistin, emolevy, virtalähde ja mikä tahansa näytönohjain.

Siksi, jos kohtaamme laitteisto-ongelman, meidän on tarkistettava fyysisesti PC-elementtien kunto, purettava kotelon sivupaneeli ja tarkastettava mikä sisäinen laite aiheuttaa ongelman.

Ulkoisilla laitteilla on helpompi suorittaa tarkistus, koska sinun tarvitsee vain irrottaa ne tietokoneesta ja katsoa, ​​mikä on vialla (ehkä yhdistämällä sama viallinen oheislaite toiseen tietokoneeseen).

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaitamme osoitteessa mitä osia tietokoneen sisällä on ja miten oppia tietokonelaitteistoista ja tietokoneen yksittäisistä osista.

2) Mikä ohjelmisto on?

Ohjelmisto tarkoittaa kaikkea sitä, mihin ei voi fyysisesti "koskea" PC:llä, ts ohjelmat, laiteohjaimet, sovellukset ja käyttöjärjestelmä. Nämä komponentit on tehty biteistä ja käyttävät saatavilla olevaa laitteistoa matemaattisten laskelmien suorittamiseen tai tietyn sovelluksen edellyttämän toiminnon tarjoamiseen (esimerkiksi selaimen avulla voit selata Internetiä, kun taasSpotify-sovellus Windowsille antaa meille mahdollisuuden kuunnella musiikkia).

Kun kuulemme tietokoneohjelmistoon liittyvästä ongelmasta, meidän on tarkasteltava käyttöjärjestelmää, asennettuja ohjelmia tai ohjaimia. Ohjelmisto-ongelmat voivat myös mennä päällekkäin laitteisto-ongelmien kanssa (usein toinen aiheuttaa toisen), mikä tekee ongelman todellisen lähteen ymmärtämisen erittäin vaikeaksi.

Ohjelmisto-ongelmien ratkaisemiseksi voimme lukea oppaamme kuinka selvittää, mikä tietokoneessasi on vialla, kun se ei toimi hyvin Älä viitsi mitä tehdä, jos ohjelma jumiutuu eikä vastaa.

3) Kattavat raportointiohjelmat

Windows-tietokoneissa voimme käyttää erilaisia ​​ohjelmia saadaksemme täydellisen raportin tietokoneessa olevista laitteisto- ja ohjelmistokomponenteista. Näitä sovelluksia käyttävät usein ne, jotka haluavat tuntea tietokoneen sisäiset komponentit tai ne, jotka tutkivat laitteiston ja ohjelmiston eroja ja haluavat syventää aihetta analysoimalla käytössä olevaa laitetta.

Tunnetuin ohjelma hyvän raportin saamiseksi on Speccyjonka tarjoaa sama yritys, joka hallinnoi sitä CCleaner (kuuluisa Windowsin puhdistaja). Käynnistämällä tämän ohjelman saamme raportin, joka on helppo tarkastella ja tiedot ovat kaikkien ulottuvilla ilman, että sinun tarvitsee etsiä jokaisen lyhenteen merkitystä Internetistä.

Voimme myös käyttää kelvollisena vaihtoehtona Speccylle HWiNFO, erittäin kuuluisa ilmainen ohjelmisto PC-raporttien luomiseen ja saatavana myös kannettavana versiona (eli ilman asennusta). Tämä ohjelma on loistava niille haluavat täydellisempiä ja yksityiskohtaisempia raportteja mutta tietyn tasoinen valmistautuminen vaaditaan voidaksemme lukea toimitetut tiedot tarkasti (olemme opiskelleet tietojenkäsittelytiedettä tai tietotekniikkaa).

Toinen ammattimainen ohjelma tietokoneemme laitteistojen ja ohjelmistojen löytämiseksi on Belarcin neuvonantaja, maksullinen ohjelma, jota voimme kokeilla ilmaiseksi kaikilla tietokoneilla. Belarc Advisorilla saamme erittäin yksityiskohtainen raportti tietokoneen tilasta ja kaikesta sen sisällä. Raportti näyttää yleiskatsauksen järjestelmästä, jota seuraa tietoja asennetuista sovelluksista, käyttäjistä, verkon tilasta ja reaaliaikaisista Windows-päivityksistä. Mielenkiintoistayksityiskohtainen analyysi tietokoneen suojausasetuksista, joka myös luo kokonaispistemäärän keskiarvon perusteella. Yksityiskohdat osoittavat punaisella ristillä kaikki PC:n mahdolliset haavoittuvuudet.

Lisätietoja saat lukemalla oppaamme Raportoi tietokonelaitteistoista ja laitteista MInfon avulla et ai tietokoneen laitteistoraportti, jossa on kunkin sisäisen osan tekniset tiedot.

Johtopäätökset

Nyt kun tiedämme paremmin Mitä eroa on PC-laitteiston ja ohjelmiston välillä voimme käyttää jotakin ohjelmista, jotka on nähty omistetussa luvussa tee PC-arvostelu ja tiedät todella mitä sisällä onvarsinkin ongelmatilanteissa tai jos valmistaudumme tietokonekokeeseen koulussa tai yliopistossa.

Saadaksesi lisätietoja, voimme myös lukea oppaamme kuinka luo luettelo Windows-tietokoneellesi asennetuista ohjelmista.

Indeksi
  1. 1) Mikä on laitteisto?
  2. 2) Mikä ohjelmisto on?
  3. 3) Kattavat raportointiohjelmat
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up