Poista turvallisesti arkaluontoiset asiakirjat ja tiedostot Macissa

Aivan kuten Windows, OS X tarjoaa sisäänrakennetut työkalut tietojen turvalliseen poistamiseen kiintolevyiltäsi. Vaikka nämä työkalut ovat tehokkaita kiintolevyillä, tietojen turvallinen poistaminen SSD:ltä (solid state drive, löytyy kaikista uudemmista Maceista) on hieman monimutkaisempaa, mikä tekee yllä mainitsemistani työkaluista suurelta osin tehottomia.

Olemme aiemmin maininneet Applen Filevaultin, jota voit käyttää tiedostojesi suojaamiseen/salaukseen, mutta jos huomaat tarpeen poistaa arkaluontoiset tietosi, voit noudattaa mitä tahansa alla kuvatuista menetelmistä.

Mitä tapahtuu, kun poistat tiedoston

Mennään ensin hieman yksityiskohtiin siitä, mitä tapahtuu, kun napsautat Siirrä roskakoriin. Juuri näin tapahtuu taustalla; OS X siirtää valitut tiedostot Macin Roskakori-kansioon. Mitään tiedostoja ei poisteta, merkintöjä ei poisteta, ja mikä tärkeintä, levytilaa ei vapauteta. OS X yksinkertaisesti siirtää tiedostot alkuperäisestä sijainnistaan ​​erilliseen "Trash"-nimiseen kansioon, joka löytyy käyttäjähakemistostasi "/.Trash".

Aina kun napsautat Dockissa olevaa Roskakori-kuvaketta, OS X avaa Roskakori-kansion. Täällä näet kaiken roskakoriin siirtämäsi; vedä tiedostoja palauttaaksesi ne tai napsauta "Tyhjennä" -painiketta.

On yleinen havainto, että kun napsautat "Tyhjennä", et enää näe tiedostoja, joten luulet, että ne on "poistettu/poistettu". Itse asiassa ne eivät todellakaan ole poissa. Konepellin alla vain tiedostojärjestelmän linkit roskakorissa oleviin tiedostoihin poistetaan.

Tämä tarkoittaa pohjimmiltaan sitä, että tiedoston taustalla olevat tiedot erotetaan/poistetaan nimistä ja pääkansioista, jotka johtivat niihin, joten niitä ei ole olemassa tietyssä paikassa, eikä OS X voi tunnistaa niitä. Kuitenkin, vaikka et löydä niitä, ne ovat edelleen kiintolevylläsi, ainakin hetken.

Miksi levytilasi vapautuu tiedostojen poistamisen jälkeen?

Kun tietolohkot on poistettu tiedostosta, OS X käsittelee sitä käyttämättömänä tallennustilana. Tästä syystä tiedostojen poistaminen vapauttaa levytilaa. Kun on aika tallentaa uusi tiedosto, OS X yksinkertaisesti korvaa linkittämättömän (poistetun) tiedoston aiemmin viemän tilan.

Tämä on sekä hyvä että huono asia. Jos tietoja katoaa vahingossa, kiintolevyn koosta riippuen aiemmat "poistetut" tiedostot voidaan korvata muutamassa sekunnissa, muutamassa päivässä tai jopa vuodessa, joten joskus on mahdollista palauttaa vahingossa poistetut tiedostot. tiedosto käyttäen olemassa olevia linkittämättömiä tietoja.

Mutta se tarkoittaa myös sitä, että varas voi mahdollisesti päästä käsiksi tiedostoihin, jotka olet saattanut poistaa, tai Macin jälleenmyyminen tietojen kanssa, jotka luulit poistaneesi, voi olla huonoja seurauksia.

Suojatun tyhjän roskakorin käyttäminen

Helpoin tapa turvallisesti poistaa arkaluontoiset tiedot Macistasi käyttämällä suojattua tyhjennysroskakoria. Secure Empty Trash toimii aivan samalla tavalla kuin tavallinen Empty Trash, mutta se lisää tärkeän lisävaiheen. Ennen tiedostojen linkityksen poistamista OS X korvaa ne merkityksettömillä, satunnaisesti luoduilla tiedoilla.

Jos joku yrittää palauttaa tietosi, hän löytää käyttökelvottoman tiedon lohkon tietojesi paikasta. Käytännössä OS X vähentää aikaa tiedostojesi poistamisen ja järjestelmän päällekirjoittamisen välillä. ne korvataan välittömästi satunnaisella, hyödyttömällä tiedolla, joka puolestaan ​​korvataan lopulta uudella tiedostolla.

Tyhjentääksesi roskakorisi turvallisesti, sinun on käytettävä terminaalia ja annettava joitain komentoja.

Tyhjennä koko levy turvallisesti

Voit myös tyhjentää koko levyn tai osion sisällön turvallisesti Levytyökalun avulla. Kun olet valinnut levyn vasemmalta ja valinnut "Poista"-vaihtoehdon, napsauta Suojausasetukset.

Näkyviin tuleva liukusäädin on samanlainen kuin Tyhjennä vapaa tila -kohdassa oleva liukusäädin. Valitse äärivasen sijainti nollaa satunnaista päällekirjoitusta varten (ei-suojattu) tai äärioikea paikka suojatuimmalle poistolle. Voit vaihdella näiden kahden ääripään välillä käyttämällä väliltä löytyviä vaihtoehtoja.

Levyn koko sisältö tyhjennetään ja tietosi ylikirjoitetaan turvallisesti määritetyn määrän kertoja.

Johtopäätös

Tärkeiden tietojen tallentaminen ei todellakaan ole hyvä idea tänä tietojen soluttautumisen ja hakkeroinnin aikakaudella, mutta se on kuitenkin välttämätöntä monille. Yllä olevien vihjeiden avulla voit tallentaa kaikki arkaluontoiset tiedot uteliailta silmiltä poistaessasi niitä. Kuten aina, on parempi olla turvassa kuin katua.

Kerro meille alla olevassa Kommentit-osiossa, jos sinulla on vaikeuksia tai jos sinulla on ehdotuksia tai kommentteja.

Indeksi
  1. Mitä tapahtuu, kun poistat tiedoston
  2. Miksi levytilasi vapautuu tiedostojen poistamisen jälkeen?
  3. Suojatun tyhjän roskakorin käyttäminen
  4. Tyhjennä koko levy turvallisesti
  5. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up