Selvitä sovellustesi akun käyttö Windows 10:ssä

Windows 10 on perinyt kaksi kiehtovaa toimintoa, jotka aiemmin olivat saatavilla vain Windows Phonessa. Tarkoitan WiFi-anturia ja akkuanturia, kahta pientä työkalua, jotka on tehty auttamaan meitä hallitsemaan mobiilidataa ja -energiaa, keräämään hyödyllistä tietoa ja mittaamaan niitä automaattisesti, jotta voimme säästää resursseja.

Kerätyn arvokkaan tiedon sisällä näemme, mitkä sovellukset ovat olleet aktiivisemmin siirtäneet tietoja ja kuinka paljon dataa ne ovat siirtäneet viimeisen 30 päivän aikana.

On erittäin tärkeää tietää, mitkä sovellukset kuluttavat eniten resursseja (varsinkin kun olet siirtynyt mobiililaitteille), koska sinulla ei välttämättä ole aina pääsyä pistorasiaan ja kannettavan tietokoneen sammuttaminen, kun olet keskellä jotain tärkeää, voi olla tuhoisaa. . Näet nämä tiedot napsauttamalla Windows-kuvaketta tehtäväpalkissa ja valitsemalla Asetukset.

Napsauta vasemmalla puolella Battery Saver. Kun olet siellä, napsauta Akun käyttö. Akun käytön yläpuolella voit myös nähdä, kuinka paljon akkua sinulla on jäljellä ja kuinka paljon aikaa Windowsin mielestä sinulla on jäljellä.

Täältä näet, mitkä sovellukset kuluttavat eniten tai vähiten virtaa. Jos akku on vähissä ja haluat säästää niin paljon energiaa kuin mahdollista, tiedät nyt, mitä sovelluksia sinun tulee pysyä poissa.

Pudotusvalikon ansiosta näet, kuinka paljon akkua tietyt sovellukset ovat käyttäneet viimeisen viikon aikana, 48 tuntia tai 24 tuntia.

Sen lisäksi, että näet, kuinka paljon akkua tietyt sovellukset kuluttavat, voit myös nähdä, kuinka paljon virtaa Wifi (akku kuluu, kun se on yhdistetty langattomaan verkkoon), näyttö ja järjestelmä (Windows 10 OS) kuluttavat. On hyvä mahdollisuus, että näyttösi käyttää akkua eniten. Onneksi tämä on asia, jonka voit korjata. Voit vähentää näytön kirkkautta siirtymällä kohtaan Asetukset -> Järjestelmä -> Virta ja lepotila.

Jos olet liikkeellä ja akun varaus on vaarallisen vähissä, voit määrittää sovellukset niin, että ne eivät toimi taustalla, ja toivottavasti säästät tarpeeksi akkuvirtaa, kunnes pääset pistorasiaan. Voit tehdä tämän napsauttamalla "Muuta taustasovelluksen asetuksia" ja tekemällä tarvittavat muutokset. Tämä toimii vain, jos Windows 10 -sovellukset ovat universaaleja eivätkä automaattisesti saa uusia tietoja live-ruutuihisi, saa ilmoituksia tai suorita tehtäviä taustalla.

Onko sinulla vaikeuksia nähdä sovellusta, josta haluat tietoa? Jos et näe sovellusta, jonka avulla näet, kuinka paljon akkuvirtaa se kuluttaa, se johtuu siitä, että et koskaan käyttänyt sitä kannettavan tietokoneen ollessa akulla. Näet vain sovellukset, joita olet käyttänyt ollessasi mobiilissa.

Johtopäätös

Nyt kun tiedät, mitkä sovellukset kuluttavat eniten virtaa, sinun on pysyttävä kaukana niistä, kun akun virta on vähissä. Voit mennä askeleen pidemmälle perehtymällä muihin asioihin, jotka kuluttavat akkuasi Windowsissa.

Mitkä sovellukset kuluttavat eniten akkua Windows 10 -tietokoneessasi? Kerro meille kommenteissa.

Indeksi
  1. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up