Suorituskyky akulla Windows 11:ssä

Haluammeko saada korkean suorituskyvyn PC:n ladatulla akulla? Pitäisikö meidän pidentää kannettavan tietokoneen akun käyttöikää? Katsotaanpa, miten se tehdään Windows 11:n kanssa

Kun toteutamme Windows 11 kannettavassa tietokoneessa on mahdollista hyötyä joistakin toiminnoista, jotka on suunniteltu optimoimaan akun käyttöikää, jotta voit aina käyttää tietokonetta jopa muutaman vuoden ikäisissä kannettavissa tietokoneissa, joiden keskimääräinen autonomia on noin 2 tuntia (akun vaurioitumista lukuun ottamatta) .

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka säätää suorituskykyä akun perusteella Windows 11:ssäjotta voimme hyötyä maksimaalisesta laskentatehosta, kun olemme kytkettynä sähköverkkoon tai akussa on korkea lataus, ja päinvastoin saavuttaa maksimaaliset energiansäästöt akun ollessa vähissä.

Aktivoi energiansäästö automaattisesti

Kaikissa Windows 11 -tietokoneissa voimme automaattisesti aktivoida energiansäästön, kun tietokoneen akku laskee tietyn kynnyksen alapuolelle; Näin voimme hyödyntää sen kaiken tehon, kun lataustaso on korkea, ja hyötyä energiansäästöstä akun purkautuessa.

Säädä automaattista energiansäästöä painamalla VOI + I näppäimistöllä, mennään polulle Järjestelmä -> Virta ja akkulaitetaan se heti käyttöön Maksimaalinen suorituskyky kentällä Energiansäästötila ja laajennamme valikkoa Virransäästö napsauttamalla sitä.

Kannettavissa tietokoneissa, joissa on suhteellisen nuori akku (2 vuotta tai vähemmän), asetamme energiansäästön aktivointikynnyksen lähelle 20 % (lasku Aktivoi virransäästö automaattisesti, kun), jotta voit hyötyä enemmän kannettavan tietokoneen tehosta jopa puoleen käytettävissä olevasta akusta siirtymällä energiansäästöön tämän kynnyksen jälkeen.

Kannettavissa tietokoneissa, joiden akku ei ole enää nuori (3–4 vuotta), asetamme sen sijaan energiansäästön aktivointikynnyksen 50 %mikä aktivoi energiansäästön nopeammin kuin nuoremmat akut.

Jos kannettavan tietokoneen akku on todella vanha eikä kestä yli tuntia, voimme hieman pidentää kestoa asettamalla Tasapainoinen ääneen Energiansäästötila ja asetus Aina ääneen Aktivoi virransäästö automaattisesti, kun.

Muuta näytön ja järjestelmän lepotilaasetuksia

Akun käytön optimoimiseksi kannettavassa tietokoneessa on parasta muuttaa näytön lepotilaan ja järjestelmän lepotilaan liittyviä asetuksia, jotta kannettava tietokone menee nopeasti nukkumaan, kun se saa virtaa akusta, ja pysyy päällä pidempään, kun se on liitettynä verkkovirtaan (liioittelematta, kun otetaan huomioon seurauksena on suuri sähkönkulutus).

Jatka näitä muutoksia painamalla paina VOI + I näppäimistöllä, palataan polulle Järjestelmä -> Virta ja akkulaajennetaan valikkoa Näyttö ja jousitus ja muuta parametreja seuraavasti:

 • Jos se toimii akulla, sammuta näyttö -> 4 minuutin kuluttua
 • Jos se on kytketty verkkovirtaan, näyttö sammuu -> 15 minuutin kuluttua
 • Jos se toimii akulla, se menee lepotilaan -> 4 minuutin kuluttua
 • Jos se on kytketty verkkovirtaan, se siirtyy lepotilaan -> Ei koskaan

Näillä asetuksilla kannettava tietokone, jossa on Windows 11, menee lepotilaan ja sammuttaa näytön 4 minuutin kuluttua, jos se toimii akulla. jos se on kytketty verkkovirtaan, se sammuttaa näytön 15 minuutin kuluttua, mutta pysyy silti aktiivisena ilman, että se jää jumiin.

Estä sovellusten toiminta taustalla

Jos huomaamme, että myös uusi tai puoliuusi akku tyhjenee liian aikaisin, kannattaa tarkistaa mikä sovellus kuluttaa liikaa akkua, jotta voimme estää sen toimimasta taustalla. Jos haluat tarkistaa, mitkä sovellukset kuluttavat liikaa akkua, paina näppäimistön WIN+I ja avaa polku Asetukset -> Järjestelmä -> Virta ja akku ja laajentakaamme ääntä Akun käyttö.

Jos huomaamme jonkin erittäin energiaintensiivisen sovelluksen, painamme kolmea pistettä sen nimen vieressä ja painamme eteenpäin Hallitse taustatehtäviä ja muokkaa kohteen alla olevaa avattavaa valikkoa Voit käyttää sovellusta taustallajoten voit valita vaihtoehdon Ei koskaan.

Vaihtoehtoisesti voimme hallita energiansäästöä ottamalla itsemme mukaan Asetukset -> Sovellukset -> Sovellukset ja ominaisuudetpainamalla kolmea pistettä epäilyttävän sovelluksen vieressä ja napsauttamalla Edistyneet asetukset ja muuttaa kohteen alla olevaa vaihtoehtoa Voit käyttää sovellusta taustalla.

Muuta virran lisäasetuksia

Windows 11:ssä näkyvien energiansäästöasetusten lisäksi voimme aina käyttää Ohjauspaneelia muuttaaksesi joitain lisäenergiansäästöasetuksia.

Voit muuttaa näitä asetuksia avaamalla Käynnistä-valikon ja etsimällä sovelluksen Ohjauspaneelinapsautamme Laitteisto ja äänetjatkamme Energiansäästövaihtoehdotnapsauta lopussa olevaa kohdetta Muuta lisäasetuksia näkyy sillä hetkellä aktiivisen energiaprofiilin vieressä ja paina lopuksi Muuta virran lisäasetuksia.

Avautuvassa ikkunassa meillä on erilaisia ​​muokattavia kohteita, joissa asetetaan suorituskykyyn tähtääviä parametreja (sähkönsyöttöä koskeville kohteille) ja energiansäästöön (akkuvirtalähteille).

Lisätietoja voimme lukea oppaastamme osoitteessa Virransäästövaihtoehdot Windowsissa.

Luo uusia energiansäästöprofiileja

Jos käytämme kannettavaa Windows 11:n kanssa erilaisissa ympäristöissä (esim Koti Ja toimisto) voimme luoda energiaa säästäviä profiileja, jotta voimme esimerkiksi saavuttaa suuremman akun autonomian ollessamme toimistossa ja nostaa suorituskykyä maksimiin ollessamme kotona.

Luodaksemme kaksi "ympäristö"energiaprofiilia avaamme Ohjauspaneelimennään polulle Laitteisto ja äänet -> Virta-asetuksetpainamme tuotetta sivuttain Luo virransäästöohjelma, paina haluamasi asetukset uudelle profiilille ja anna sille helposti muistettava nimi. Voimme esimerkiksi luoda kaksi uutta profiilia, joilla on seuraavat ominaisuudet:

 • Etusivu -> Korkea suorituskyky
 • Toimisto -> Energiansäästö

Kun olet luonut profiilit, aktivoi ne oikeaan aikaan polun valikon avulla Asetukset -> Laitteisto ja äänet -> Virta-asetukset; jos haluamme nopeuttaa siirtymistä profiilista toiseen, napsauta hiiren kakkospainikkeella työpöytää ja paina Uusi -> Luo linkki ja käytämme seuraavaa komentoa energiaprofiilien hallinnan aloittamiseen:

powercfg.cpl

Käytämme mitä tahansa nimeä, josta pidämme (esim Energiavaihtoehdot) ja paina OK vahvistaaksesi pikalinkin luominen energiansäästöprofiileihin.

Johtopäätökset

Aiemmissa luvuissa antamiemme neuvojen avulla tulemme olemaan pystyy vaihtelemaan tietokoneen suorituskykyä käytetyn akun tyypin mukaanjoka perustuu jäännösautonomiaan ja ympäristöolosuhteisiin, joissa olemme, hyödyntäen kaikkia Windows 11:n tarjoamia energiansäästövaihtoehtoja.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaitamme osoitteessa kuinka muuttaa näytön kirkkautta PC:ssä, jopa automaattisesti Älä viitsi kaikki tavat jäädyttää Windowsin onnistuneesti.

Indeksi
 1. Aktivoi energiansäästö automaattisesti
 2. Muuta näytön ja järjestelmän lepotilaasetuksia
 3. Estä sovellusten toiminta taustalla
 4. Muuta virran lisäasetuksia
 5. Luo uusia energiansäästöprofiileja
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up